دکتر محمد کیپور، اپتومتریست در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عموماً قابلیت دید سه بعدی مستلزم وجود توانایی دید دور چشمی و ایجاد هماهنگی کامل بین دو چشم میباشد، معمولاً در طی نخستین هفتهها و ماههای پس از تولد چشمهای نوزاد قابلیت دیدن را کسب میکند یا به عبارتی توانایی بینایی را تدریجاً میآموزند و روند ایجاد هماهنگی بین چشمها نیز به سرعت در طی نخستین هفتهها پس از تولد میسر میشود.
وی ادامه داد: والدین معمولاً میتوانند با در معرض دید قرار دادن اشیای متنوع به تسریع روند تکامل بینایی در کودک یاری برسانند.
دکتر کیپور در خصوص تضعیف دید بعد تصریح کرد: اصولاً وجود هر گونه ناهماهنگی یا عدم توازن بین قابلیت بینایی چشمها به ایجاد تنبلی چشم و در نهایت ضعف دید بعد در افراد منجر میگردد که معمولاً دید بعد در نهایت به تضعیف قابلیت دید سه یعدی میانجامد و کسانی که دارای درجاتی از تنبلی چشم میباشند در مشاهده تصاویر سه بعدی دچار مشکل هستند.
وی عنوان کرد: فرآیند پردازش تصاویر و درک عمق در مغز صورت میپذیرد، مشاهده تصاویر سه بعدی بر مبنای خواص نور پلاریزه امکانپذیر میگردد که با ویژگی تفکیک تصاویر توسط تو چشم صورت میگیرد. دو تصویر در دو جهت مختل تابانده میشوند و معمولاً در راستای 45 و 135 درجه که توسط چشمها تفکیک میگردند و تصویر سه بعدی پردازش میگردد.
این اپتومتریست خاطر نشان کرد: مشکل در مشاهده تصاویر سه بعدی میتواند ناشی از مشکل در دید بعد چشم باشد که علائمی از تنبلی چشم و یا عدم توازن قدرت بینایی در دو چشم به شمار میآید که باید مورد توجه و مراقبتهای تخصصی صورت بگیرد، قطعاً خاصیت تفکیک تصاویر برای دو چشم است و در نهایت از طریق تصاویر ارسالی به مغز مخابره شده و ادراک بعد و عمق در مغز صورت میپذیرد که اگر وجود اختلاف بین قدرت بینایی باشد، دید سه بعدی در افراد را مختل میکند بنابراین به والدین توصیه میکنیم در صورتی که کودکانشان در مشاهده تصاویر سه بعدی دچار مشکل باشند حتماً در اسرع وقت برای سنجش بینایی و تعیین عیوب انکساری و یا تنبلی چشم احتمالی در کودک اقدامات لازم به عمل آید.
انتهای پیام/