به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، این محققان و از جمله دانشمندانی که نخستین بار سیستم انقلابی CRISPR-Cas9 را برای ویرایش ژنوم پستانداران استفاده کرده بودند، ویژگیهای زیستی غیرمنتظره سیستم جدید را توضیح داده و نشان دادند که میتوان آن را برای ویرایش ژنومهای سلولهای انسان، مهندسی کرد.
اریک لندر، رئیس موسسه Broad و یکی از رهبران اصلی پروژه ژنوم انسان گفت: این کار از پتانسل چشمگیری برای پیشرفت مهندسی ژنتیک برخوردار است.
وی افزود: این تحقیق نه تنها به نمایش عملکرد سیستم قبلا ناشناخته CRISPR پرداخته، بلکه همچنین نشان می دهد که آنزیم Cpf1 میتواند برای ویرایش ژنوم انسان، مهار شده و از ویژگیهای قدرتمند و چشمگیری برخوردار است. سیستم Cpf1 نشانگر نسل جدیدی از فناوری ویرایش ژنوم است.
محققان به بررسی صدها سیستم CRISPR در انواع مختلف باکتریها پرداخته و به دنبال آنزیمهایی با ویژگیهای سودمند گشتند که برای استفاده در سلولهای انسان قابل اصلاح هستند.
دو کاندید امیدبخش، آنزیمهای Cpf1 از گونههای باکتریایی Acidaminococcus و Lachnospiraceae بودند که محققان نشان دادند میتوانند موقعیت ژنومی را در سلولهای انسان هدف قرار دهند.
سیستم جدید Cpf1 به شیوههای مختلف از سیستم قبلی Cas9 متفاوت بوده و از پیامدهای مهمی برای تحقیقات و درمان و همچنین برای کسب و کار و مالکیت معنوی برخوردار است.
آنزیم Cas9 در شکل طبیعی خود، مجتمعی را با دو آرانای کوچک تشکیل میدهد که هر دو برای فعالیت برش مورد نیاز هستند.