«تئاتر خیابانی فرصتی جدی و هنری برای بسط اندیشه، پاسداشت حقیقت و شناخت واقعیتهای اجتماعی است. در این شکل هنری نو، اجتماعی و بسیار مردمی، هدف آن است که معنویت سازندهای که حیات فردی و گروهی ما بدان سخت وابسته است مورد توجه قرار گیرد و لذا نشان دادن دغدغههای درونی، نگرانیهای جمعی و معضلات اجتماعی اقشار گوناگون به شیوه صحیح و یافتن پاسخ ملموس و کاربردی، از اولویتهای اصلی این هنر بسیار مردمی به شمار میرود.
بدون تردید تأثیر سازنده و بیواسطه نمایش خیابانی بر مخاطب مشتاق، گامی اساسی برای دفاع از ارزشهای اخلاقی، تبلیغ آگاهی و تبیین هنجارهای اجتماعی است و این هنر نمایشی برای ایرانیان فرهنگپرور و فرهنگدوست آنگاه باورپذیرتر میشود که به مسائل و دغدغههای اجتماعی نسل امروز و دردهای جامعه بپردازد و این همان رسالت بیبدیل هنر برای هدایت و آگاهیبخشی است.
برگزاری دهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی در شهر مریوان، علاوه برآنکه فرصتی مناسب برای تبلور کارکرد اجتماعی تئاتر خیابانی، یعنی ترسیم معضلات، دردها و ناهنجاریها است و مردم و مسئولان را در چگونگی برخورد شایسته، سازنده و پیشگیرانه با ناهنجاریها یاری میدهد، نشان دهنده توجه ویژه نظام جمهور اسلامی به حل و فصل مشکلات اجتماعی با بهرهگیری از ابزارهای هنری است.
در دورهای که امواج تفرقه در منطقه گسترش یافته و ناامنی و جنگهای فرقهای، قومی و نژادی در بعضی از کشورهای همسایه و منطقه خاورمیانه آسایش و حیات را از مردم سلب کرده است، هنرمندان ایران از هر قوم و مذهب، با تفاهم و همدلی در استان سرافراز کردستان، در کنار مرز پرگهر ایران عزیز با میزبانی برادران و خواهران آن خطه گردهم آمده و رویدادی بس گرانسنگ را در به صحنه اورده اند تا با تبادل اندیشه با هنرمندان سایر کشورها بپردارند. این همنشینی و همدلی فرهنگها و اقوام مختلف که نشأت گرفته از روحیه انسان دوستی و تمدن غنی چندین هزارساله مردمان این سرزمین است، می تواند الگویی مناسب از دوستی و همزیستی فرهنگها و اقوام، برای سایر ملل منطقه که امروز درگیر منازعات داخلی هستند، باشد و پیام صلح و برائت ایرانیان از خشونت و تعصب را در وهله نخست به میهمانان غیرایرانی جشنواره و سپس به جهانیان ارائه دهد.
در پایان لازم می دانم از همکارانم در معاونت امور هنری، اداره کل هنرهای نمایشی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان به خاطر تلاش مجدانه برای برگزاری این جشن و ایجاد همدلی و مودت بین اصحاب فرهنگ و رسانه سپاسگذاری نمایم و برای همه هنرمندان شرکت کننده در جشنواره توفیق و کامیابی بیشتر آرزومندم.
علی جنتی
*پیام استاندار کردستان به جشنواره تئاتر خیابانی مریوان
عبدالمحمد زاهدی در این پیام با برشمردن ارزشهای والا هنر تئاتر، این هنر را در راستای شادی، تزکیه و عقلانیت برخوانده است. متن کامل این پیام بدین شرح است:
«هنر تئاتر ریشه در آیین و سنتهای کهن بشری دارد و در طول تاریخ تحولات اجتماعی همواره نقشی روشن، تاثیرگذار و متعالی داشته است. این هنر گرانقدر اگر چه پر از نشانهها، راز و رمزها، کهن الگوهای فرهنگی و آواهای ماندگار بشری است، اما با حفظ این ریشههای اساطیری و آیینی، همگام با پیشرفت تکنولوژی، قید و بندهای کهنه و پوسیده را زدوده و چونان ققنوسی که از دل خاکستر متولد میشود، متناسب با نیازهای بشری در ادوار مختلف و در مواجهه با پدیدههای اجتماعی مدرن، به روز شده و همواره در متن جوامع بشری حضوری بیواسطه داشته تا شاید بتواند کمی از آلام بشری را بکاهد. تئاتر در هر ژانر و شیوهایی با هر لباس و رنگی، با هر زبان و فرهنگی، تلاشی است شرافتمندانه برای تبلور دانایی و تجلی زیبایی.
این هنر ماندگار آفریده شده تا در تماشاگر شادی، تزکیه و عقلانیت بیافریند.
جشنواره تئاتر خیابانی مریوان با عبور هدفمند از قیود سالنهای نمایش، بیواسطهتر از قبل، در معرض دید تماشاگران قرار میگیرد تا در تجربهای مشترک زیباییهای زندگی را به نمایش بگذارد.
اینجانب به عنوان یکی از خادمان عرصه فرهنگ و هنر ایران اسلامی، این حرکت ارزشمند را پاس داشته و امیدوارم این گونه برنامههای فرهنگی، هنری بتواند معرفت توانمندیهای فرهنگی ملی ما باشند.»
انتهای پیام/