به گزارش خبرنگار
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سینمای ایران در فصل تابستان با اتفاقات، حواشی و جریانهای ریز و درشتی همراه بود که مهمترین آنها توقیف فیلم «رستاخیر» ساخته احمدرضا درویش و اکران فیلم «محمد رسولالله» بود.
همه حواشی اکران یک فیلم دینی
حواشی اکران «رستاخیز» و واکنش مراجع حوزه علمیه قم به آن که موجب توقیف و از پرده پایین کشیده شدن این فیلم شد، در تمام طول فصل تابستان، سینما را درگیر خود کرد. از اعتراضات خیابانی و قمهزنی که توسط وزیر ارشاد محکوم شد تا شایعاتی که هر تجمعی به اعتراض این فیلم نسبت داده شد.
عدهای از سینماگران مطرح سینما نیز در واکنش به توقیف این فیلم یادداشت نوشتند و در مصاحبههای خود توقیف این فیلم را نادرست اعلام کردند.
در مقابل مسئولان فرهنگی و وزیر ارشاد از کارگردان فیلم خواستند برای اکران این فیلم افکت هاله نور بر چهره بازیگر نقش حضرت ابوالفضل(ع) تنظیم کنند. عوامل فیلم این پیشنهاد را نپذیرفتند. در نهایت جنتی رسماًً اعلام کرد تا مشکل نمایش چهره حضرت عباس(ع) حل نشود، به دلیل ملاحظه و رعایت نظر مراجع فیلم اکران نخواهد شد.
احمدرضا درویش در آخرین واکنشهایش نسبت به توقیف «رستاخیز» هزینه صرف شده برای ساخت فیلم را مطالبه کرده است.
اولین جشنواره «مادر» با حضور بانوان هنرمند
نخستین جشنواره «مادر» به دبیری فاطمه گودرزی در تهران برگزار شد.
این جشنواره که لقب اولین جشنواره با موضوع «مادر» در کل دنیا را به خود اختصاص داده، به داوری آثار هنری (فیلم و عکس) شرکتکنندگان پرداخت و در نهایت به برگزیدگان هدایای این جشنواره را اهدا کرد.
وضعیت نابسامان «خانه دختر»
فیلم «خانه دختر» به کارگردانی شهرام شاهحسینی که در سی و سومین جشنواره فیلم فجر حضور داشت، برای اکران عمومی دچار مشکل شد.
این فیلم پس از نمایش در جشنواره با انتقادات و واکنش منفی مواجه شد و در نهایت کارگردان آن راهی وزارت ارشاد شد تا مشکل فیلم را برای اکران بر پرده سینماها حل کند.
کارگردان این فیلم پس از سه بار اصلاح، هنوز برای اکران پاسخی دریافت نکرده است. تکلیف اکران فیلم «خانه دختر» همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
خبری داغ که تکذیب شد
زمزمه مهاجرت فریبرز عربنیا بازیگر سینما و تلویزیون که جدیدترین نقشآفرینی او در سریال «مختارنامه» بود، توسط خودش تکذیب شد.
عربنیا که قصد سفر به خارج از کشور را داشت، مهاجرت را تکذیب کرد و گفت: ایران، مردم، سینما و فرهنگ کشورم از زندگی من حذفشدنی نیست و من به آنها عشق میورزم. وی در حال حاضر با پروژه فرزاد مؤتمن همکاری میکند.
نمایندگان ایران در جشنوارههای خارجی
فیلمهایی مثل «دوران عاشقی» علیرضا رئیسیان، «تابو» خسرو معصومی، «محمد رسولالله» مجید مجیدی، «رخ دیوانه» ابوالحسن داودی، «مرگ ماهی» روحالله حجازی، «اعترافات ذهن خطرناک من» هومن سیدی، «حکایت عاشقی» احمد رمضانزاده، «چهارشنبه 19 اردیبهشت» وحید جلیلوند و «احتمال باران اسیدی» بهتاش صناعیها در جشنوارههای مختلف سینمایی خارج از کشور حضور داشتند.
کودک در اصفهان ماند و نوجوان به همدان سفر کرد
جشنواره فیلم کودک و نوجوان هم پس از جداسازی دو بخش فیلم فجر، به دو بخش جداگانه تبدیل شد. جشنواره کودک در اصفهان ماند و قرار شد جشنواره نوجوان در همدان برگزار شود.
در این میان عدهای از سینماگران نیز این اقدام را نادرست و به دور از کارشناسی اعلام کردند.
حکمی که میرکریمی از ایوبی گرفت
حجتالله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی سیدرضا میرکریمی را به عنوان دبیر جشنواره بینالمللی فجر انتخاب کرد.
یک تغییر نام و یک دنیا حاشیه
طبق تصمیم رئیس سازمان سینمایی و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار شد نام بخش بینالملل فیلم فجر به «جشنواره فیلم ایران» تغییر نام بدهد و عنوان «فجر» از بخش بینالملل آن برداشته شود. اما با واکنشهای گسترده برخی مدیران سینمایی سابق و ... نام فجر در نهایت پا برجا ماند و جشنواره بینالمللی فیلم فجر نیز با همین عنوان برگزار میشود.
جشن خانه سینما
هفدهمین جشن خانه سینما 20 شهریور در عمارت مسعودیه برگزار شد.
در این جشن نیز مدیران فرهنگی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجتالله ایوبی حضور داشتند و همایون اسعدیان در حضور آنها سخن گفت. وی از بازگشایی خانه سینما و برگشت روز ملی سینما به تقویم ابراز خرسندی کرد و سینما را نیازمند به جسارت و بازپروری نیروها عنوان کرد.
در این جشنواره اهالی سینما به بیان درد دلهای خود از اتفاقات و ناملایمات دنیای سینما پرداختند.
جشن روز ملی سینما در کاخ
کاخ سعدآباد میزبان جشن روز ملی سینما بود. در این جشن اکثریت سینماگران و اصحاب رسانه دعوت بودند و در کنار هم روز ملی سینما را در کاخ سعدآباد جشن گرفتند.
مسئولان فرهنگی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی با سینماگران صحبت کردند و از اتفاقات مهم سینمایی یک سال گذشته گفتند. کیک یکسالگی سینمای هنر و تجربه هم در این جشن بریده شد.
نخستین جشن سینما و کتاب
در نخستین جشن «سینما و کتاب» که در خانه هنرمندان و به همت این خانه و خانه کتاب برگزار شد، از سینماگران نویسندهای که در سال 93 و 94 به تألیف اثر مکتوب پرداختند، تجلیل شد.
در این مراسم یک لوح یادبود و یک کتاب از مجموعه آثار استاد محمود فرشچیان به برگزیدگان اهدا شد.
سیروس ابراهیمزاده، کاظم هژیر آزاد، مسعود رایگان، بهاره رهنما، نرگس آبیار، شمس لنگرودی، مرجان شیرمحمدی، اندیشه فولادوند، لیلا اوتادی، اشکان خطیبی، بهروز افخمی و داریوش مهرجویی افرادی بودند که از آنها تقدیر شد.
«محمد رسولالله»، پروژهای با ابعاد بینالمللی
فیلم «محمد رسولالله»، آخرین ساخته مجید مجیدی، از چهارم شهریور در تمام سینماهایی که مجهز به سیستم پیشرفته صوتی و تصویری شدند اکران شد.
فروش این فیلم که در ابتدا به دلایل فنی با یک روز تأخیر به نمایش درآمد، از مرز چهار میلیارد گذشته است و همچنان مشتاقان به تماشای این فیلم، بلیت آن را خریداری میکنند.
«محمد رسولالله» در جشنواره مونترال کانادا هم چندین بار اکران شد و متقاضی ایرانی و خارجی برای تماشای آن از پیشبینی عوامل فیلم و جشنواره مونترال بسیار بیشتر بودند.
این فیلم از دوران تولد تا سنین نوجوانی پیامبر اکرم را روایت میکند و راوی فیلم «حضرت ابوطالب» عموی بزرگوار پیامبر است. فیلم بخشی از زندگی پیامبر پس از بعثت را هم به نمایش میگذارد و ماجرای تحریم و شعب ابوطالب و عهدنامه موریانه خورده را نیز به تصویر میکشد.
انتهای پیام/