به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بحث بیعدالتی بین رشتههای مختلف ورزشی، سالهاست که در ایران مطرح میشود. این موضوع به ویژه در مقاطعی داغتر میشود که یکی از تیمهای غیرفوتبالی به موفقیتهای قابلتوجه دست مییابد.
مثلا در ایام برگزاری رقابتهای المپیک و یا مسابقات جهانی کشتی زیاد میشود از این حرفها شنید که مثلا چرا همه پولها خرج فوتبال میشود و در توزیع منابع مالی نابرابری وجود دارد؟ حالا هم دو، سه سالی میشود که والیبال اوج گرفته و به تبع آن همه دارند از خودشان میپرسند چرا پولها را باید فوتبال بخورد اما والیبال که حتی سابقه چهارمی در لیگ جهانی را دارد، جیبش خالی باشد؟
با این وجود به نظر میرسد این انتقادهای کلیشهای حداقل درمورد والیبال چندان واقعبینانه نیست؛ چه اینکه شنیدهها حاکی از ریخت و پاشهای آنچنانی در والیبال باشگاهی کشور است.
* حدود 2 میلیارد هزینه برای یک ستاره
شاید جالب باشد که بدانید در حال حاضر دستمزد برخی از ستارگان والیبال ایران، تقریبا از همه فوتبالیستهای کشور بیشتر است. بهعنوان نمونه شنیده میشود محمد موسوی، به عنوان یکی از بهترین مدافعان روی تور دنیا، امسال رقمی حدود یک میلیارد و 250 میلیون تومان با بانک سرمایه قرارداد بسته است.
گویا این تازه دستمزد خالص موسوی است و پرداخت مالیات او و نیز 6 درصد سهم فدراسیون برعهده باشگاه گذاشته شده است. به این ترتیب هزینه در اختیار داشتن چنین بازیکنی برای باشگاه برای یک فصل، در مجموع چیزی حدود یک میلیارد و 700 میلیون تومان خواهد بود.
همچنین گفته میشود دستمزد خالص شهرام محمودی که عضو همین باشگاه است، حدود یک میلیارد و 150 میلیون تومان تعیین شده است.
* گرانترین ستاره والیبال کیست؟
در همین حال شنیده میشود گرانترین بازیکن حال حاضر والیبال در ایران، کاپیتان تیمملی کشورمان است. سعید معروف که در مسابقات بینالمللی عملکرد خیرهکنندهای دارد، سال گذشته با یک قرارداد یک میلیون دلاری راهی روبینکازان روسیه شد اما امسال به شهرداری ارومیه برگشته است.
گفته میشود رقم قرارداد او با این باشگاه، نباید زیر 2 میلیارد تومان باشد.
* بازیکنان معمولی چقدر میگیرند؟
از قرار معلوم بریز و بپاشها در والیبال مخصوص بازیکنان ملیپوش نیست و حتی معمولیها هم این روزها دستمزدهای کلان میگیرند. در همین راستا شنیده میشود بازیکنان متوسط در باشگاههای معمولی که ثروت چندانی ندارند، به طور میانگین 400 میلیون تومان دریافت میکنند، در حالی که این رقم در باشگاههای متمول به 600 میلیون تومان هم میرسد.
با این وجود بازیکنان ملیپوش زیر یک میلیارد تومان دستمزد نمیگیرند.
* امتیازات والیبال نسبت به فوتبال
جهش دستمزدها در والیبال در شرایطی اتفاق میافتد که این رشته ورزشی نسبت به فوتبال امتیازات قابل توجهی دارد. به عنوان مثال طبیعتا حجم آسیبدیدگیها در والیبال بسیار کمتر از فوتبال است.
به علاوه دستمزدها در والیبال به طور ایمنتری پرداخت میشود، در حالی که بازیکنان فوتبال برای گرفتن دستمزدشان جان به لب میشوند و خیلی از مواقع درصد قابلتوجهی از پولشان را هم نمیگیرند.
والیبالیستها در حالی در سالن امن تمرین و بازی میکنند که بدن فوتبالیستها زیر برف و باران و آفتاب شلاق میخورد. از نظر عامه پسند بودن هم اگر چه والیبال در بزنگاههایی مثل لیگ جهانی میتواند مردم را میخکوب کند اما مسلما رقابتهای باشگاهی فوتبال برای مردم جذابتر است.
منبع:روزنامه گل
انتهای پیام/