به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شهرام شهریار در سایت «سفرنویس» در مطلبی با عنوان «کلوپ ارامنه مدفون شد و زیر خاک رفت»، درباره این اتفاق نوشته است: ساختمان کلوپ ارامنه اثر رستم وسکانیان، به علت ساختمانسازی و گودبرداری غیراصولی پارکینگ طبقاتی مجتمع جدید علاءالدین فروریخت. در نشست زمین کلیه آرشیو، اسناد و کتابخانه کلوپ ارامنه زیر خاک مدفون شد.
کلوپ ارامنه با قدمتی نزدیک به صد سال که بسیاری از هنرمندان، اهالی موسیقی و هنر از آن به عنوان سالنی برای اجرا و عرضه آثارشان بهره میبردند، به علت ساختمانسازی در شرق آن ترک برداشت و دچار تخریب شد.
در سالهای قبل از انقلاب، کلوپ ارامنه میزبان برخی خوانندگان بود و افرادی چون احمد شاملو، نادر نادرپور و … در سالن وسکانیان نشستهای فراوانی داشتند و بسیاری از نقاشان بنام نیز گالریهای خود را در ساختمان این انجمن برپا کرده بودند که متاسفانه در فرونشست ساختمان چند تابلو نقاشی نفیس هم به زیر آوار رفت.
کلوپ ارامنه در سالهای پس از انقلاب اسلامی به عنوان سالن ازدواج خیریه جامعه ارامنه ایران مورد استفاده قرار میگرفت و بسیاری از مهمانیهای سفارتهای فرانسه، ایتالیا و ترکیه در آنجا برگزار میشد.
کلوپ ارامنه در تقاطع خیابان نوفل لوشاتو و خارک قرار داشت و لوکیشن بسیاری از فیلمها و سریالها مثل سرزمین کهن، شهریار و … بود. به گفته یکی از اعضای هیئت امنای انجمن، تا یک روز قبل از این حادثه گروهی ۵۰ نفره در بخشی از ساختمان در حال برداشت تصاویری برای فیلمی مستند با عنوان تاریخ شهر تهران بودند، که اگر این حادثه در روز قبل اتفاق افتاده بود، احتمال فاجعهای انسانی را به دنبال داشت.
رستم وسکانیان معمار، نقاش و … ارمنیتبار در سال ۱۳۳۱ در شهر تبریز به دنیا آمد و از دانشآموختگان ممتاز دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و فارغ التحصیل از دانشگاه هنرهای زیبای پاریس (بوزار) بود که از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۹ به عنوان دانشیار و مدیر گروه معماری دانشکده هنرهای زیبا تهران مشغول به فعالیت بود. از آثار بنام او میتوان به بناهای کودکستان ارامنه تبریز سال ۱۳۵۰ ، ورزشگاه آرارات تهران بین سالهای ۱۳۴۹ ۱۳۵۴ و مرکز هنری شوشی در قره باغ در سال ۱۳۸۳ اشاره کرد. مرمت قره کلیسا در چالدران (۱۳۵۵ش) و کلیسای سرکیس مقدس در نزدیکی دیر استپانوس مقدس(۱۳۶۴ش) و بسیاری از آثار ملی دیگر کشور نیز به عهده وسکانیان بود.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/