ناآشنایی کاربران با زبان انگلیسی باعث می‌شود تا هنگام نصب نرم‌افزارها بدون توجه به متن درخواستی آنها را تائید کنند.

به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کاربران هنگام نصب نرم افزار های انگلیسی زبان بر روی تلفن های هوشمند مجوز های درخواستی را بدون اطلاع از محتوای آن تائید کرده و اجازه دسترسی این نرم‌افزارها را به اطلاعات و حریم خصوصی تلفن همراه خود می دهند.

نرم‌افزارها با مجوز دریافتی از کاربران شروع به بررسی دفترچه تماس کاربران و شماره‌های ذخیره شده روی گوشی هوشمند کرده و آنها را به سرور مرکزی خود منتقل می‌کنند تا از این اطلاعات بهره‌برداری کنند. این مجوزها هرچند از سوی کاربر داده می‌شود، ولی ناخواسته است چرا که نبود آشنایی کاربران با زبان باعث تائید آن شده است.

اگر کاربران بدانند که با این اجازه دسترسی به نرم‌افزارها چه اطلاعاتی از آنها سرقت می‌شود اجازه این دسترسی را نخواهند داد و در صورت اجباری بودن از نصب نرم‌افزار مورد نظر خودداری خواهند کرد.



رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا به کاربران توصیه کرد: حتما قبل از نصب هرگونه نرم‌افزار، اقدام به تحقیق و بررسی در مورد آن نرم‌افزار داشته باشند تا در کنار مزایای آن با خطرات و تهدیدات احتمالی آن نرم‌افزار آشنا شوند.

سرهنگ نیک‌نفس با اشاره به این‌که بسیاری از کاربران برای تهیه نرم‌افزارهای مورد نیاز خود از اینترنت بهره می‌گیرند، گفت: کاربران توجه داشته باشند که هر نوع نرم‌افزاری را از اینترنت دانلود و نصب نکنند و حتما از سایت‌های معتبر نرم‌افزارهای خود را تهیه کنند. چرا که بسیاری از سایت‌های ارائه‌دهنده نرم‌افزارها، نرم‌افزارهایی را برای دانلود گذاشته‌اند که می‌تواند همراه آنها نرم‌افزارهای مخرب یا جاسوسی دیگر دریافت و نصب شود.

وی درخصوص این‌که برخی کاربران بر این باورند که سایت‌های فروش نرم‌افزار که از درگاه‌های پرداخت آنلاین بانک‌ها استفاده می‌کنند، نرم‌افزارهای آنها مجاز و قانونی است، گفت: این‌که کسب و کارهای اینترنتی از درگاه‌های پرداخت بانکی استفاده کنند نشانه مجاز بودن آن سایت نمی‌باشد. چرا که مجوز کسب و کارهای اینترنتی دریافت نماد اعتماد الکترونیکی است که از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک صادر می‌شود حتی سایت‌های دارای نماد اعتماد الکترونیک نیز گاها مرتکب تخلف می‌شوند و محصولاتی را در سایت‌های خود عرضه می‌کنند که مجوز عرضه آن‌ را ندارند.

وی همچنین در این باره گفت: متاسفانه برخی از سایت‌های دارای نماد اعتماد الکترونیک، درگاه‌های بانکی خود را اجاره می‌دهند یا سایت آنها کاربر محور است و هر محتوایی که از سوی کاربران روی سایت تحت عنوان تبلیغات یا آگهی گذاشته می‌شود قابلیت فروش دارد و این موضوع باعث می‌شود که اقلام غیرمجاز از سوی کاربران برای فروش در سایت‌ها عرضه شود. این‌گونه سایت‌ها مرتکب تخلف شده و برخوردهای قانونی با آنها از سوی مرکز توسعه، تجارت و پلیس فتا به عنوان ضابط قضایی صورت خواهد گرفت.

وی درخصوص وظیفه بانک‌ها در قبال این سایت‌ها نیز گفت: بانک‌ها براساس تعهداتی که از کسب و کارهای اینترنتی یا شرکت‌های خدمات الکترونیک طرف قرارداد می‌گیرند باید با این پدیده برخورد کرده و کنترل و نظارت لازم را اعمال کنند که این موضوع می‌تواند حذف خدمات درگاه‌ها و حتی طرح شکایت به مراجع قضایی باشد.



سرهنگ نیک‌نفس بار دیگر در توصیه‌ای به کاربرانی که نرم‌افزارهای دوستیابی را روی گوشی‌های هوشمند خود نصب کرده‌اند، گفت: دسترسی این نرم‌افزارها به اطلاعات موجود در گوشی را محدود کنند و اجازه ندهند که هرگونه اطلاعات آنها توسط این نرم‌افزارها برای سرورهای مرکزی خود واکشی شود. رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا با اشاره به این‌که بسیاری از هویت‌های موجود در فضای سایبر جعلی است، تاکید کرد: کاربران ارتباطات خود در فضای مجازی را محدود کنند و با هر فردی در شبکه‌های اجتماعی یا نرم‌افزارهای دوستیابی اقدام به تبادل اطلاعات نکنند. چرا که به اشتراک گذاشتن اطلاعات با دوستانی که از این طریق آشنا شده‌اید و شناخت شما محدود به فضای سایبر است، می‌تواند خطرناک باشد.

منبع: پلیس فتا 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.