به گزارش خبرنگار
اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرهنگ " فرامرز شاکري " اظهارداشت : توسعه روزافزون فناوري اطلاعات و ارتباطات و نيز استفاده از اين امکانات در امور مختلف اقتصادي و اجتماعي و نيز توسعه خدمات الکترونيک مانند بانکداري و تجارت الکترونيک، بستر و زمينه هايي براي افراد سودجو و متهمان فراهم کرده است.
وي در خصوص اهداف پليس فتا، گفت: صيانت از هويت ملي، ديني و ارزش هاي اسلامي و انساني جامعه در فضاي تبادل اطلاعات، حفظ و صيانت از اموال، منافع، اسرار و اقتدار ملي در فضاي مجازي، حفظ حريم خصوصي و آزادي هاي مشروع در جامعه از جمله اين اهداف است و وظيفه و رسالت اصلي آن رسيدگي به جرائم فضاي سايبري از طريق پيش بيني، پيشگيري و کشف جرم است.
رئيس پليس فتاي استان با بيان اينکه رويکرد پليس فتا رويکردي اجتماعي ، آموزشي و فرهنگي است اضافه کرد: در اداره تشخيص و پيشگيري پليس فتا نيز تلاش مي شود با حضور کارشناسان در بين جوامع هدف، موانع، تهديدات و آسيب هاي فضاي مجازي و راهکارهاي مقابله با آن ها آموزش داده شود تا پيشگيري هاي اجتماعي محقق شده و جرائم اجتماعي کاهش يابد.
سرهنگ شاکري در ادامه به تاثير گذاري اقدامات پيشگيرانه اجتماعي از ابتداي تشکيل پليس فتا
اشاره کرد و گفت :با توجه به برگزاري کلاس هاي آگاهسازي و اطلاع رساني تهديدات و آسيب هاي فضاي مجازي در بين جوامع هدف نسبت به مدت مشابه سال گذشته 27درصد با کاهش جرايم در حوزه سايبري مواجه بوده ايم.
وي با بيان اينکه فضاي مجازي و الکترونيک بسيار خطرناک تر از فضاي حقيقي و داراي گستره بيشتري است، به شهروندان هشدار داد: فضاي مجازي آسيب هاي شديدي را مي تواند همراه داشته باشد و هر آنچه که از افشاي در فضاي حقيقي مي ترسيم، بايد در فضاي مجازي آن را رعايت کنيم و از دسترسي ديگران به آن جلوگيري کنيم.
رئيس پليس فتا استان کردستان در بخش ديگري از سخنان خود عنوان داشت:ضريب نفوذ اينرتنت در استان کردستان بر اساس آمارهاي منتشر شده رسمي 70 درصد مي باشد که مردم استان 3 درصد کمتر از ميانگين کشوري از اينترنت استفاده مي کنند.
وي خاطرنشان کرد: پليس فتاي استان کردستان موفق شد در چهارماهه ابتداي سال جاري، بيش از 92 درصد جرائم و پرونده هاي واصله را کشف کرده و در اين رابطه تعداد 44 نفر مرد و 7 نفر زن دستگير را دستگير کند.
این مقام مسوول گفت : بيشترين جرايم فضاي مجازي حوزه استان مربوط به برداشت غير مجاز با 38 درصد ، هتک حيثيت و نشر اکاذيب با 24 درصد ، انتشار فيلم و عکس خانوادگي با 12 درصد مي باشد.ارزش ريالي مکشوفه برداشت هاي غير مجاز قريب به 2 ميليارد ريال مي باشد.
رئيس پليس فتاي فرماندهي انتظامي استان بر ضرورت ارتقاء ضريب امنيتي سيستم ها تأکيد و به شهروندان توصيه کرد: با مراجعه به سايت www.cyberpolice.ir و بهره مندي از هشدارها و راهنمايي هاي آن، ضريب امنيتي سيستم خود را بالا برده و اجازه سوء استفاده به هکرها و افراد سودجو را ندهند و بسترهايي که زمينه ساز وقوع جرائم است را از بين ببرند.و در صورت نياز با شماره تلفن 2185915 کارشناسان اداره تشخيص و پيشگيري از جرايم سايبري اين پليس تماس حاصل نمايند.
رئيس پليس فتاي استان کردستان گفت:با توجه به اينکه حدود 45 درصد جرايم فضاي مجازي مربوط به شبکه هاي اجتماعي مي باشد به کاربران اين شبکه ها توصيه کرد اولاً از شبکه هاي اجتماعي ايراني و بومي استفاده نمايند و در ثاني مصاديق جرايم رايانه اي را مورد مطالعه قرار دهند تا با جرايم فضاي مجازي آشنايي پيدا نمايند.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
انتهای پیام/