به گزارش
دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیش از 60 درصد مردم جهان به اینترنت آزاد دسترسی ندارند و در میان 40 درصد دیگر نیز بخش عمدهای از دسترسی کاملا آزادانه به اطلاعات محرومند. همه اینها با توجه به نقشی که اینترنت و گردش آزاد اطلاعات در آگاهسازی مردم و آموزش ایشان ایفا میکند، نشان از لزوم کار بر روی آزاد کردن هر چه بیشتر چرخش آزادانه اطلاعات دارد. تاکنون شرکتهای بزرگی نظیر فیسبوک و گوگل سعی در فراهم آوردن اینترنت آزاد به طرق مختلف برای نواحی خاصی از جهان داشتهاند که برای مثال میتوان به پروژه لون گوگل و اینترنت آزاد فیسبوک اشاره کرد، ولی هزینه بالا و انرژی زیادی که این پروژهها تاکنون به خود اختصاص دادهاند آنها را از تبدیل به طرحی همگانی و فراگیر بازداشته است.
اوترنت "Outernet" اما ماجرای دیگری است، به گفته بنیان گذاران این طرح از طریق اوترنت شما تنها با ساخت یا تهیه یک دریافتکننده خانگی قادر خواهید بود که اطلاعات را به صورت آفلاین و بدون دسترسی به هرگونه اینترنت در اختیار داشته باشید.اوترنت محصول یک شرکت غیرانتفاعی به نام MDIF در نیویورک امریکا است که توسط ساسا ووچینیج و استوارت اوئرباک بنیانگذاری شد و از سال 1995 شروع به کار کرد و هدف آن از آغاز فراهم آوردن دسترسی آزادانه و رایگان اطلاعات برای همه مردم کره زمین بود. این شرکت از همان ابتدای تاسیس شروع به جمعآوری و قرار دادن محتوای موجود بر روی اینترنت در ماهوارههای خویش کرد و اکنون پایگاه اطلاعاتی عظیمی را در اختیار دارد که آن را به رایگان برای همه عرضه میکند.
طرز کار این سیستم که به نوعی اینترنت آفلاین است و خود را مکمل اینترنت میداند این است که اول محتوای مورد نظر را روی سرورهای خود بارگذاری میکند و آن را با ماهوارههای قرار داده شده در مدار زمین در ارتباط قرار میدهد. سپس شما با استفاده از دیش خانگی خود یا دریافتکنندهای که از خود این موسسه میتوانید تهیه کنید، تمام اطلاعات یا هر بخشی که نیاز دارید را بر روی دستگاههای خویش مانند کامپیوتر، لپتاپ و موبایل دانلود میکنید و از این به بعد مانند دسترسی آنلاین به اینترنت ولی به صورت آفلاین میتوانید از آن اطلاعات استفاده کنید. نوع این اطلاعات هم محدود به نوع خاصی نیست و همه گونه داده، از ویدئو و موزیک گرفته تا متن و کتاب را میتوانید در آن بیابید. برای این که بهتر طرز عمل این سیستم را بفهمید میتوانیم طرز کار آن را به ساز و کار رادیو تشبیه کنیم. اوترنت نیز مانند رادیو از امواج رادیویی استفاده میکند ولی در فرکانسی متفاوت و به جای آن که آن امواج را فقط به صوت تبدیل کند، آنها را به هرگونه فایلی که شما نیاز دارید تبدیل خواهد کرد. سرعت انتقال دادهها نیز اکنون 200 مگا بایت در روز است.
دریافتکننده انحصاری و جدید اوترنت نیز دستگاهی منحصر به فرد است. این دستگاه که لانترن نام دارد استوانهای کوچک است و قابلیت دریافت مستقیم اطلاعات را از ماهواره دارد و هر چند ساعت یکبار خود را آپدیت میکند. علاوه بر اینها، لانترن قابلیت شارژ خود را وقتی که استفاده از نیروی الکتریکی ممکن نیست و با استفاده از سلولهای خورشیدی که درون آن تعبیه شده نیز دارد. این دستگاه که لقب کتابخانه جیبی به خود گرفته است به راحتی قابل حمل است و در هر محیط و هر گونه شرایطی قابل استفاده است. قیمت این دریافتکننده صد دلار است.
شرکتها و موسسات زیادی با اوترنت همکاری میکنند، بخش عمدهای از توسعه جهانی اوترنت مدیون همکاری بانک جهانی و موسسه آیرکس با آن است که حاصل این همکاری در دسترس قرار گرفتن اوترنت در بسیاری از نقاط دنیا از جمله امریکای شمالی، خاور میانه که طبیعتا ایران را نیز در برمیگیرد، شمال آفریقا و بخشهایی از آسیا است و این روند توسعه جغرافیایی به شدت و سرعت در حال رشد است به طوری که به عقیده مدیران این پروژه به زودی در جایجای کره زمین دیگر نقطهای نخواهد بود که از دسترسی به اوترنت باز بماند چه وسط صحرا و چه در میان اقیانوس. سایتهای معتبر دیگری نیز که عمدتا محتوای خبری، آموزشی و آگاهی بخشی دارند از جمله همکارهای اوترنت به شمار میروند و آن را در جمعآوری محتوای مورد نیاز یاری میدهند که برای مثال میتوان به ویکی پدیا، سی ان ان، بی بی سی و دهها شرکت دیگر اشاره کرد. این پروژه زبانهای متعددی را به طور کامل پشتیبانی میکند که از این میان میتوان به انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، چینی و عربی اشاره کرد. زبان فارسی هنوز در این بین قرار ندارد ولی هدف بنیانگذاران اوترنت این است که به زودی آن را به تمام زبانها در دسترس قرار دهند.
بر اساس تصویر فوق، مناطق آبی رنگ، مناطقی است که فعلا تحت پوشش ماهوارههای اوترنت قرار دارند
درباره چرایی و چگونگی انتخاب اطلاعات موجود روی سرورهای اوترنت هم ساز وکار جالبی وجود دارد. جدا از اطلاعات پایهای که تا کنون بر روی سرورهای این پروژه تعبیه شدهاند و بیشتر نتیجه همکاری شرکای اوترنت که قبلتر از آنها نام بردیم، هستند، این پروژه وبسایتی طراحی کرده است به نام «تخته سفید». در این سایت کاربران لینک اطلاعاتی را که به نظرشان باید روی سرورهای اوترنت قرار بگیرند را پیشنهاد میدهند و دیگر کاربران به هر یک از لینکهای پیشنهادی که دوست داشته باشند رای میدهند، لینکهایی که بیشترین رای را داشته باشند به ترتیب بر روی سرور قرار میگیرند و این طرح تا زمانی که تمام اطلاعات مورد نیاز همه افراد بر روی سرورها قرار گرفته باشد ادامه خواهد داشت.
از جمله استفادههای دیگر اوترنت بهرهگیری از آن در زمانهای اضطراری و به ویژه رخدادهای طبیعی مانند سیل و زلزله است که در بسیاری مواقع دسترسی به اینترنت را برای مدتی با مشکل مواجه میسازند. با وجود اوترنت دیگر این مسئله هم جای نگرانی نخواهد داشت و در چنین مواقعی نیز دسترسی هیچ فردی به باقی دنیا قطع نخواهد شد.
با توجه به هزینه های بسیار سنگین اجرای این پروژه قرار است، در مرحله اول تنها امکان برقراری اتصال یک طرفه و دریافت اطلاعات برای کاربران فراهم شود. در مرحله بعد، این اتصال به یک اتصال دوسویه تبدیل خواهد شد که تمام قابلیت های اینترنت کنونی را در اختیار می گذارد.
انتظار می رود این پروژه عظیم بیش از چهار میلیارد کاربر جدید را به شبکه اینترنت کنونی متصل کند.
گزارش: حسن امکانی
انتهای پیام/
؟
البته بعضی از بچه ها روش کار میکنن که این امکان به وجود بیاد که در این صورت دیگه با سرعت بسیار بالا اوترنت به راحتی در دسترس قرار میگیره.
امروز شنبه 12 دی ماهه 1394 و هنوز هیچ خبری نیس
و این دستگاهشو از کجا باید بگیریم
قیمتش چنده؟
محدودیتی داره یا نه؟
اگه خبر جدیدیم شد تو همین سایت نظر بذارید
پس چه جوری باید سرچ کنیم؟؟؟؟؟؟!!!!!
کسی توی ایران لانترن استفاده کرده؟
کی راه اندازی رسمی میشه؟
اینترنت ایرران گران هست.
در مورد جاسوسی هم از همین اینترنتهای پولی هم میشه !
با روش های دیگه هم میشه !!!
و...
باید همه جوانب رو سنجید...
پس .....
امریکا برای پیشبرد منافع خودش راحت تره مرم در جهل باشن یا در واقع گرایی و علم؟
پس......
خودمانیم تا به حال چقدر از اینترنت استفاده ی مفید کردیم؟امریکا با دونستنم این حقیقت تلاش میکنه تا.......
......................................... ......... .... ........اونم امریکا؟....................
روزی ۱۰ مگابایت با موبایل که خیلی کمِ
روزی ۱۰ مگابایت با موبایل که خیلی کمِ
اینترنت نامحدود بده به مردم آمریکا.
مگه خود گوگل بابت خدماتش پول میگیره؟
پس چیز تعجب آوری نیست
اینترنت از حقوق اولیه هر انسان متمدنی است و باعث پیشرفت میشه
دندونای اسب پیشکشی رو میشمارن؟
جهان نسلی از ابلهان را خواهد داشت
منتظر این نسل باشید بزودی
خیلی جالبه
اینم نیس
چرا نباید ما هم طعم اینترنت پر سرعت رو بچشیم.
میترسم روزی که ایران به سرعت 20 مگ برسه دنیا سرعتشون نا محدود بشه.
دعا کنید هر چه زود تر اوترنت تو ایران هم بیام.
قبلا چند نفرو میشناختم جلو خودم بدون اینترنت انلاین
از این روش از اونطرف اب فیلمو اهنگو ....با سرعت بالا دانلود میکرد.
ک اون روش امکانش مثل اینی ک مهرماه میخوان بزارن انقدر راحت نیست .باید اشتراک بگیریو ،مودمو ،فلانو بهمان
ما ک منتظریم
جواب کامل نوشتم نمیدونم چرا تأیید نشد.
و برای موبایل روزی 10 مگابایت
لایت هوس 99 دلاره
کیت دی آی کت 35 الی 135 دلاره
پس محض رضای خدا هم نیست!
اپلیکیشن اندرویدش مجانیه که اونم نیاز به د** ماهو*** داره
DIY Kit
استفاده از اینترنت، به خود شخص ربط داره.
درسته سایت های زیادی فیلتر شده، اما در کنارش یه سایت های معتبر زیادی هم مجوز فروش ، VPN دادند.
ابا اینترنت پر سرعت خیلی کارها رو با سرمایه کم، میشه راه انداخت.
نرم افزار اندروید که سپتامبر 2015 میاد رایگانه
و هیچ گونه هزینه ای نداره:
اینجا حق انتخاب داری!
لانترین نیاز به دریاقت کننده نداره
باتری داره. با نور خورشید شارژ میشه. (سلول خورشیدی داره)
در کوه؛ بیایان یا هر جای دیگه ای که بتونی آسمون رو ببینی کار میکنه