به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست یزد، استان یزد در حوزه ایران مرکزی و موقعیت بیابانی کشور قرار دارد و از نظر میزان دریافت بارندگی جزء استانهای خشک کشور قلمداد می شود لیکن شرایط رویشی استان و اکوسیستم های آن با همین میزان کم بارندگی ادامه حیات می دهند و هرگونه تغییر جزیی در این میزان کم بارندگی می تواند موجب ایجاد آسیب جدی اکوسیستم ها و بروز بحران شود.
پارک ملی و منطقه حفاظت شده سیاهکوه از جمله مناطقی است که سال جاری درگیر این بحران شده است .منطقه مزبور و به طور خاص پارک ملی سیاهکوه از زمان ارتقاءسطح حفاظتی به دلیل ماهیت طبیعی خود کنترلی که دارد (محصور شدن بین کویر و منطقه حفاظت شده سیاهکوه) با حفاظت فیزیکی مطلوبی همراه بوده و دریافت همین میزان بارندگی اندک سالیانه در حد نرمال، موجب شکل گیری جمعیت های مناسب کل و بز و قوچ و میش طی سالهای قبل بویژه 7 سال اخیر شده است .
همچنین حذف طعمه خواران طبیعی بویژه پلنگ قبل از ارتقاء سطح حفاظتی منطقه نیز موجب تسریع روند صعود جمعیت تا حد ظرفیت برد سالهای مرطوب شده است ، لیکن خشکسالی شدید در سال جاری موجب عدم رویش گیاهی منطقه و نتیجه آن کم غذایی شدید حیات وحش و تلفات موردی در منطقه شده است.
این محدودیت منابع غذایی موجب تاثیرگذاری بر جمعیت های موجود منطقه شده و پیش بینی می شود ادامه مشکلات موجود موجب بروز بحران های جدی در فصل پاییز و زمستان شود.
اگر چه با تلاش های قبلی اداره
کل حفاظت محیط زیست یزد مشکل تامین آب حیات وحش در این مقاطع خشکسالی رفع و رجوع شده است اما تامین مقداری علوفه برای عبور از بحران فعلی نیازمند تامین اعتبار و حمایت جدی محیط زیست استان است.
انتهای پیام/گ