وزیر جهاد کشاورزی روز گذشته در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت تشکیل صندوق ملی حمایت از کارخانجات خوراک دام،طیور و آبزیان ایران تاکید کرد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگه خبرنگاران جوان، منظور رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در جلسه روز گذشته کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال نماینده ای مبنی بر به تعویق افتادن تشکیل صندوق ملی حمایت از کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان ایران علارغم موافقت وزیر جهاد کشاورزی و اعلام امادگی آقای طیب نیا وزیر محترم اقتصاد و دارایی در دو جلسه شورای گفتگوی دولت و بخشخصوصی اظهار داشت: اقتصاد ایران در دوران پس از تحریم، اقتصاد رقابتی است و همان تعاملی که ما را در مذاکرات هسته ای به پیروزی رساند باید در عرصه اقتصاد نیز به کار گرفته شود و لازمه شکوفایی اقتصاد پرهیز از انحصار و تنگ نظری است.

قدیری با بیان اینکه یکی از تصمیمات موثر دولت تدبیر و امید از آغاز کار، تقویت صندوق های ملی بوده است، گفت: صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان ایران از جمله صنایعی است که نیروی انسانی متخصص و تکنولوژی روز دنیا جزو مزیتهای رقابتی اقتصاد آن است و لذا می تواند در حوزه اقتصاد کشاورزی پذیرای سرمایه گذاران باشد چنانکه در عرصه صادرات نیز پتانسیل های بالایی دارد.

وی حضور در اقتصاد جهانی را از دیگر الزامات شکوفایی اقتصادی کشور ذکر کرد و اظهار داشت: صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان در استفاده از ظرفیتهای خود برای تعامل با بازار جهانی موقعیت بهتری نسبت به صنایع دیگر بخش کشاورزی دارند چراکه امروز جز با نگاه مشارکتی سهیم شدن در توسعه یکدیگر نمی توان به پیش رفت لذا وزارت جهاد کشاورزی و انجمن صنایع خوراک دام،
طیور و آبزیان ایران باید به صورت مکمل و همراه گام بردارند که این فرصت
مناسبی پیش روی اقتصاد کشور و منطقه می باشد.
 
در این میان عضو هییت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تقویت تشکل های اقتصادی علاوه بر بنگاه های اقتصادی را از لوازم ضروری موفقیت تعامل اقتصادی بین ایران و سایر کشورها برشمرد و تصریح کرد: دولت برای تقویت تشکل های اقتصادی بایستی گامهای جدی بردارد و انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران نیز  در این زمینه تلاش زیادی داشته است.

این فعال اقتصادی در ادامه گفت: در جهان مسئله ای بزرگ بنام تأمین امنیت غذایی (هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی)،بعلاوه بحران آب به بزرگترین چالش بشر در آینده ای نه چندان دور تبدیل خواهد شد بطوریکه پیش بینی استراتژیست های خبره جهان بر این است که در دهه های آینده نزاع های بینالمللی بر سر تأمین آب و غذا خواهد بود.

قدیری مهم ترین آیتم درایجاد امنیت غذایی و کلید اصلی مدیریت آن را ایجاد بهره وری(راندمان) در کشاورزی و صنایع تبدیلی کشاورزی دانست. بطوریکه تمامی کارشناسان بر این باورند که توسعه افقی در تولیدات کشاورزی منسوخ شده و توسعه عمودی در بخش کشاورزی (ارتقاء راندمان یا بهره وری تولیدات کشاورزی ( راهکاری کلیدی در مدیریت امنیت غذایی جهان است. بر همین اساس مطابق ماده 30 قانون افزایش بهره وری ، وزارت جهاد کشاورزی مکلف و موظف به ارتقاء بهره وری در بخش تولیدات دامی گردیده و موظف است تا با هدایت و نظارت بخش خصوصی نسبت به افزایش راندمان، ارزش افزوده بیشتر و افزایش کیفیت محصولات دامی اقدام مؤثر نماید. 

در همین راستا یکی از مهم ترین حلقه های زنجیره تولید محصولات دامی استفاده از خوراک آماده تولیدی توسط، کارخانجات تولید کننده خوراک دام، طیور و آبزیان و صنایع وابستهبه آن(کارخانجات پودرماهی، دی کلسیم فسفات، مکمل سازی و ...) می باشد.

 هماکنون در دنیا حدود یک هزار میلیارد تن (یک تریلیون تن ) انواع متنوع خوراک دام و طیور در سال تولید و مصرف می شود. بطوریکه سهم بالفعل ایران در حال حاضر بیش از 8 میلیون تن به ارزش 22 هزار میلیارد تومان و ظرفیت اسمی حدود 17 میلیون تن با تعداد50 واحد تولیدی به ارزش 34 هزار میلیارد تومان می باشد.

همچنین رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران، مهم ترین و استراتژیک ترین نقش صنایع مذکور را ،فرآوری مواد خوراکی به منظور افزایش بهره وری مصرف غلات، دانه های روغنی، کاه و کلش و دیگر محصولات و پس ماندهای زراعی در تولید محصولات دامی عنوان کرد.

عضو هییت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ادامه گفت: با توجه به نکات فوق و اهمیت جایگاه واحدهای تولیدی خوراک دام در ارتقاء بهره وری تولیدات دامی و در مقابل آن بزرگترین نقطه ضعف این صنعت مبنی بر کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش در تأمین مواد اولیه، بدیهی است که تشکیل صندوق ملی حمایت از صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان نقش بسزایی در مدیریت امنیت غذایی، افزایش بهره وری و کاهش قیمت تمام شده تولیدات دامی داشته باشد.

بنابراین با تأمین نقدینگی اینگونه واحدهای تولیدی و افزایش ظرفیت بالفعل تولید آنها و رعایت موازین استاندارد تولید خوراک دام مطابق با استانداردهای صادره از معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی ) اصول GMP تولید در راستای وظیفه مندی ماده 30 قانون افزایش بهره وری (قطعاً ارزش افزوده تولیدات دامی افزایش خواهد یافت. 

قدیری در پایان ضمن تشکر مجدد از زحمات  آقای حجتی در طول دوسال گذشته خواستار حمایت های بیشتر ایشان از کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان شدند.

در ادامه آقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی ضمن موافقت با تشکیل صندوق ملی حمایت از کارخانجات خوراک دام و طیور و آبزیان ایران بر پیگیری این موضوع جهت تامین سرمایه 49 درصدی سهم دولت تاکید نمود. وی اشاره کرد که این صنعت نه تنها در کل کشور پراکنده شده بلکه مقایسه ارزش ریالی تولیدات آن،اشتغال زایی مولد و تثبیت اشتغال آن، تأثیر بسیار زیاد آن در زنجیره تولید محصولات دامی ،  در ردیف صنایع استراتژیک است و از همه مهم تر افزایش راندمان مواد اولیه در اثر فرآوری در اینگونه کارخانجات بیانگر اهمیت و جایگاه خاص این صنعت این می باشد. 

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که با تکنولوژی‌های قدیمی 25 تا30 سال پیش، نمی‌توان به تقاضای روزافزون خوراک دام پاسخ داد، خاطرنشان ساخت: باید از طریق این صندوق و تامین مواد
اولیه واحدها به صورت مستقیم و روش‌های نو به حجم انبوه تقاضاهایی که
وجود دارد پاسخ داد.

وی ادامه داد: زیرا این روش نه اقتصادی و نه بهداشتی است و جان انسان و دام را به خطر می‌اندازد و همچنین با توجه به استانداردها نمی‌توانیم محصولات نهایی خود را صادر کنیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار