یک کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به تصمیم احتمالی حزب حاکم ترکیه گفت: آن‌ها درصدد برگزاری یک انتخابات مجدد هستند و کوشش می‌کنند که مجدداً به صورت مستقل در صحنه ترکیه تصمیم‌گیری کنند.

"جعفر قنادباشی "در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اوضاع داخلی و انتخابات ترکیه گفت: آن چه که مسلم است با برگزاری انتخابات قبل ترکیه که نتایجش اعلام شد، حزب عدالت و توسعه در موقعیت ضعف قرار گرفته و نمی‌تواند تشکیل کابینه دهد و بر سر دوراهی ائتلاف با یکی از احزاب ترکیه یا برگزاری  انتخابات مجدد است.

قنادباشی افزود: به نظر می‌رسد مقامات ترکیه گزینه انتخابات مجدد را برگزیده‌اند همچنین تحرکات نظامی‌ای که چند روز پیش داشتند، پوششی است برای کسب آرای ترک‌ها همچنین کردهای ترکیه از سوی دیگر با نشانه‌هایی که وجود دارد سعی می‌کنند، نارضایتی‌هایی که از قبل در ترک‌ها بود در رابطه با مسئله داعش و این که چرا نسبت به داعش نرمش نشان می‌دهند را برطرف کنند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون مقامات حزب عدالت و توسعه ترجیح می‌دهند که ائتلافی با احزاب نداشته باشند، چرا که حیات سیاسی حزب عدالت و توسعه در گرو حضور حزب رقیب خواهد شد و اگر آن‌ها تصمیم بگیرند که از کابینه خارج شوند، حزب عدالت و توسعه اعتبارش را از دست خواهد داد و البته باید گفت که احزاب استقبال چندانی ازگزینه ائتلاف  نداشتند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به تصمیم احتمالی حزب حاکم ترکیه منبی بر برگزاری انتخابات مجدد گفت: آن‌ها درصدد برگزاری یک انتخابات مجدد هستند و کوشش می‌کنند که مجدداً به صورت مستقل در صحنه ترکیه تصمیم‌گیری کنند.

قنادباشی افزود: اگر بر سر تشکیل یک ائتلاف وارد شوند. در مورد موضوع تصدی وزارتخانه‌های حساس و تأثیرگذار دچار تنش خواهند بود، چرا که احزاب خواهان وزارتخانه‌های کلیدی مانند وزارت اقتصاد، دفاع و دیگر وزارتخانه‌های مهم هستند و اردوغان هم قاعدتاً به دنبال این است که وزارتخانه‌های کم‌ اهمیت‌تری به احزاب واگذار کند و به نظر نمی‌رسد که بر سر ائتلاف توافق کنند.

وی تصریح کرد: شانس تشکیل ائتلاف دیگر احزاب با یکدیگر بسیار بعید به نظر می‌رسد و به تنهایی هم نمی‌تواند کابینه تشکیل بدهند و لذا تنها شانس ائتلاف حزب عدالت و توسعه است که اکثریت کرسی‌های پارلمان را در اختیار دارد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه بیان کرد: اکنون می‌توان گفت پس از 12 سال حاکمیت بلامنازع حزب عدالت و توسعه و اردوغان در صحنه ترکیه اکنون در موضع ضعف قرار گرفته‌اند و این بر سیاست خارجی ترکیه اثر گذاشته است و حزب اردوغان بسیار نیازمندتر از هر زمان چه در داخل و چه در خارج است، لذا بسیار سعی می‌کنند که به نوعی جبران کنند.

وی اظهار داشت: در انتخابات آینده هیچ کدام از احزاب ترکیه که مابقی کرسی‌های پارلمان را در اختیار دارند، رقیبی جدی‌ برای حزب عدالت و توسعه نبوده و احتمالاً در صورت برگزاری انتخابات شاهد تغییرات خاصی نخواهیم بود مگر در یکی دو کرسی که اردوغان امیدوار است نصف به علاوه یک کرسی‌ها را به حزب خود اختصاص دهد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به سیاست‌های شکست خورده اردوغان در منطقه گفت: اردوغان هم‌اکنون هم محبوبیت خود را دارد و 46 درصد مردم ترکیه با حزب عدالت و توسعه و سیاست‌های اردوغان همراه هستند.

قنادباشی در پاسخ به سوالی در رابطه با پذیرفتن ترکیه در اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا نشان داده که به راحتی حاضر به پذیرش ترکیه در این اتحادیه نیست و این مسئله با توجه به سیاست اتحادیه اروپا مبنی بر این که حاضر به پذیرش یک کشور اسلامی در ساختار اتحادیه اروپا نیست اما در ظاهر مسائل دموکراسی و ساختار اجتماعی ترکیه را بیان کرده اما در حقیقت بحث اسلامی بودن ترکیه مطرح است و اکنون هیچ افق روشنی برای پیوستن ترکیه به اروپا وجود ندارد.

وی در پایان افزود: در آینده نباید منتظر تغییر سیاست اساسی در ترکیه بود و به جز موارد محدود به نظر می‌رسد به حمایت خود از گروه‌های تروریستی و داعش خواهد پرداخت مگر این که برای راضی نگه داشتن کردهای ترکیه در موضوع داعش کمی از سیاست خود عدول کند و همچنین با توجه به سیاست همپیمانی  ترکیه با سران کشورهای عربی نمی‌توان انتظار رابطه همه‌جانبه با جمهوری اسلامی ایران داشت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار