مامان من شام نمی‌خورم، این جمله‌ای است که بعضی از دختران 18 تا 28 سال موقعی که مادرشون میز شام را آماده کرده بارها تکرار می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سونامی شام نخوردن و لاغری که در میان بانوان ایرانی و بویژه دختران هیجده تا بیست و هشت سالبه راه افتاده است هشداری جدی است که سلامت دختران جامعه کنونی و بویژه مادران نسل آینده را تهدید می‌کند.

زهرا علوی‌تبار، متخصص تغذیه در خصوص ارتباط شام نخوردن و تناسب اندام در میان دختران به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: در طب سنتی و همچنین از دیدگاه اسلام نخوردن شام زمینه‌ساز امراض گوناگون می‌شود اما آنچه مهم است خوردن آخرین وعده غذایی قبل از غروب آفتاب است و اگر بعد از آن فرد احساس گرسنگی داشت، می‌تواند حداقل با چند عدد خرما خود را سیر کند تا شاهد عوارض گوارشی شام نخوردن نشود.

وی می‌گوید: پرهیز از خوردن شام موجب سوزش معده یا قلب و در بلند مدت اختلالات گوارشی می‌شود و نباید این تهدید سلامتی را نادیده گرفت.

 فرهنگ تغذیه‌ای مقدم بر فرهنگ اقتصاد است
علوی‌تبار، متخصص تغذیه در ادامه اظهار می‌دارد: علاوه بر نخوردن شام و سونامی لاغری در میان دختران جوان، افزایش آمار بانوان کم خون در جامعه نیز به چشم می‌خورد و خیلی از این افراد تا زمان زایمان به رفع مشکلات ناشی از کم‌خونی اقدام نمی‌کنند و این در صورتی است که خستگی و احساس فرسودگی، رخوت و بی‌حالی و ضعف، رنگ‌پریدگی،‌ سردرد، خشکی زبان و ... از علائم شایع کم‌خونی است که افراد در مواجه با آن باید به پزشک مراجعه نموده و با صلاحدید پزشک نسبت به مصرف قرص آهن و ... اقدام نمایند تا شاهد عوارض آن نباشند.

وی می‌گوید: نخوردن شام در بلند مدت زمینه ساز پیری زودرس، چروک شدن پوست و اختلالات دستگاه گوارش و ... می‌گردد.

ساعات اولیه شب بهترین زمان وعده شام
علوی‌تبار، متخصص تغذیه در ادامه می‌گوید: یکی دیگر از دلایل خوردن شام در ساعات اولیه شب افزایش بیشتر انرژی است که منجر به آرامش بیشتر فرد در خواب می‌شود و همچنین زمینه‌ساز افزایش انرژی در روز بعد می‌شود.

وی می‌گوید: در برخی موارد دیده شده که افراد نسبت به درمان کم‌خونی هیچ اقدام درمانی انجام نداده‌اند که به مرور کار قلب افزایش پیدا کرده و فرد در بلند مدت و در صورت پایین بودن هموگلوبین به نارسایی قلبی نیز مبتلا می‌شود.

 خودمراقبتی و تغییر سبک زندگی راهکار اساسی کیفیت سلامتی افراد
علوی‌تبار، متخصص تغذیه کشورمان در ادامه می‌گوید: تغییر سبک زندگی مقوله فرهنگی است و من مخالف برخی از افراد هستم که می‌گویند سلامتی پول می‌خواهد و برای داشتن سلامتی باید هزینه کرد.

وی می‌گوید: افزایش طول عمر، ارتقاء سلامتی در گرو خودمراقبتی و تغییر سبک زندگی است بعنوان مثال فردی که دچار کم‌خونی است با حذف چای سیاه و جایگزینی آن با چای نعناع، گل گاوزبان و ... در سلامتی خود نقش‌آفرینی می‌کند.

وی می‌گوید: جایگزینی عدس همراه دریافت ویتامین C در لیمو، گوجه‌فرنگی، کلم بروکلی، گل‌کلم و... مقادیر آهن معادل گوشت را به افراد می‌رساند و آنها را از مرز آسیب های جسمی و روانی ناشی از کم‌خونی نجات می‌دهد.

وی می‌گوید: اگر افراد با وعده‌های غذایی سبک در ساعات آغازین شب که دستگاه گوارش زمان هضم و جذب کافی داشته باشد و همچنین بهره‌گیری از میوه‌جات و سبزیجات و تحرک کافی در زندگی گام بردارند براحتی می‌توانند یک گام به سمت سلامتی بردارند و به اقتصاد سلامت کشور و همچنین داشتن نسلی با نشاط کمک نمایند.

گزارش فاطمه گلرخ

انتهای پیام/

برچسب ها: لاغری ، شام ، کم خونی ، آهن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
نیما
۱۳:۱۵ ۰۳ مرداد ۱۳۹۴
به قول قدیمی ها زن باید پوستش بررورو داشته باشه . . . امروزی ها خشکن . . . خیلی خشکن . . . به خاطر همینه که من مجرد موندم