یافته‌های محققان انگلیسی از ارتباط آرتروز دردناک زانو با مرگ زودهنگام حکایت دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، این ارزیابی، میزان مرگ‌ومیر زنان مبتلا به آرتروز دردناک دست و زانو را با مرگ‌ومیر زنان بدون آرتروز در یک جامعه‌ آماری مشترک، مقایسه کرده است.
 
این یافته‌ها که در کنگره‌ جهانی پوکی استخوان، آرتروز و بیماری‌های عضلانی اسکلتی ارائه شده است نشان داد که آرتروز دردناک زانو، به طور مستقیم با مرگ‌ومیر بیماری‌های قلب‌وعروق و همه‌ مرگ‌ومیرهای زودرس در ارتباط است. این یافته‌ها کاملا مستقل از بیشتر عوامل خطرساز مرتبط با مرگ زودرس هستند.
 
محققان می‌گویند: این ارزیابی بر اساس داده‌های بررسی چینگفورد بنا شده است. این داده‌ها مبتنی بر یک جامعه‌ آماری که از گروهی از زنان میان‌سال تشکیل ‌شده و با پیگیری در مدت ۲۴سال انجام شده است. از این داده‌ها برای ارزیابی تأثیر درد دست و زانو، چه با تأیید رادیوگرافی یا بدون آن، بر روی مرگ‌ومیرهای مختص هر بیماری و همه‌ی مرگ‌ومیرهای زودرس استفاده شد.
 
هدف محقق، مقایسه‌ی مرگ‌ومیر زنان مبتلا به آرتروز دردناک دست و زانو با مرگ‌ومیر زنان بدون آرتروز بود. نشانه‌های بیماری دست و زانو، تغییرات رادیوگرافی، بیشتر عوامل خطرساز شناخته‌شده، مرگ‌ومیر قلبی عروقی، مرگ‌ومیر ناشی از سرطان و به ‌طور کلی مرگ‌ومیرها براساس بررسی پیگیری شده در 2014 و تمام گواهی‌های فوت موجود تا این سال، ارزیابی شد.
 
به گفته محققان متوسط زمان پیگیری‌ها حدود ۲۲ سال بود. در طول این زمان، زنان مبتلا به درد زانو و آرتروز با تغییرات رادیوگرافی در مقایسه با زنان بدون درد زانو و تغییرات رادیوگرافی، حدود 2 برابر افزایش خطر همه‌ انواع مرگ‌ومیر زودرس و حدود ۳ برابر افزایش خطر مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلب و عروق را داشتند. هیچ ارتباطی بین آرتروز دست و خطر مرگ‌ومیر بیش‌ازحد وجود نداشت.
 
محقق اصلی این ارزیابی، دکتر استفان کلوزک می‌گوید: این یافته‌ها نشان می‌دهد که برخلاف درد دست، درد زانو در آرتروز که توسط خود بیمار گزارش شده باشد، یک عامل مهم است که به مرگ‌ومیر زودرس در بیماری‌های قلبی و عروقی منجر می‌شود و احتمالا با کاهش توانایی حرکت در ارتباط است.
 
به گفته پژوهشگران تحقیقات بیشتری نیاز است تا بدانیم که چگونه مردم با درد زانو سازگاری پیدا می‌کنند و چگونه این مسأله به اختلال قلبی عروقی منجر می‌شود.


انتهای پیام/
برچسب ها: آرتروز ، زانو ، مرگ ، قلب ، عروق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۵ ۰۱ مرداد ۱۳۹۴
نه عزیزم این جواب شما درست نیست .معمولا عدم اطلاع از بکار گیری اعضای بدن باعث بروز بیماری ارتروز میشود .تازه در کشور ما چند سال که طب کار فعال شده. غنداق کردن نوزاد .راه رفتن غلط . روشهای نشستن غلط .اما درمان استفاده کردن از اسانسور .پیاده روی صحیح نه به مدت زیاد درمان پاهای پرانتزی = کاهش ارتروز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۳۱ تير ۱۳۹۴
خب اگه یک کم فکر کنین می فهمین کسی که پاش درد میکنه کمتر راه میره کمتر راه رفتن و نشستن خود عاملی برکم تحرکی و بالا رفتن فشار و چربی خون است و فشار و چربی بالا باعث ایجاد مشکلات قلبی عروق و نهایتا مرگ
آخرین اخبار