پزشکان مصرف برخی مواد غذایی و اصلاح رژیم غذایی را یک راه حل منحصر بفرد برای جلوگیری از ترویج بیماری و یا کنترل شدت بیماری می دانند.
بررسیهای نشان میدهند، ماهیهای روغنی، آووکادو، خوردن سبزی مارچوبه، روغن زیتون، آجیل، دانههای حبوبات و نیز آبگوشت حاوی عصاره استخوان گوساله، گاو یا گوسفند میتواند سبب استحکام استخوان ها و رفع التهاب مفاصل شود.
تنها در کشور انگلستان بر اساس آمارهای موجود بیماری آرتروز بر روی بیش از 8 میلیون و 750 هزار نفر اثر میگذارد.
مواد غذایی دیگری چون زرد چوبه، زنجبیل، گشنیز و جعفری نیز میتوانند خواص ضد التهابی داشته باشند و سبب رفع درد ناشی از التهاب مفاصل و حتی شکستگی استخوانها شوند.
بر اساس تحقیقات نوعی ماده شیمیایی در ترکیب روغن زیتون به نام Olecanthal وجود دارد که مشابه داروهای غیر استروئیدی است که جهت کاهش درد و التهاب تجویز میشود. این ماده مانع از تولید آنزیم التهابی در بدن می شود.
در میان دانههای آجیل، دانههایی چون بادام، گردو، کدو تنبل، تخمه آفتابگردان و کنجد خام که بو داده نشده و غیر نمکی هستند بالاترین اثر برای حفظ ساختار استخوان و جلوگیری از بروز علائم آرتروز را دارند.
کارشناسان استفاده از زیتون خام و یا روغن زیتون در سالاد را بهترین شیوه استفاده از این دانه روغنی میدانند.
ادویه کاری نیز که حاوی زرد چوبه و دارچین است برای قرنها در داروهای باستانی اطباء چینی و هندی برای کاهش درد مفاصل و افزایش انعطاف پذیری مفاصل مورد استفاده قرار میگرفته است.
ماده شیمیایی کورکومین در زرد چوبه اصلیترین دارو برای مبارزه با ورم و درد مفاصل است و در انتهای سبزیجاتی چون کلم پیچ و اسفناج به خاطر وجود منیزیم و کلسیم در ساختار خود موادی مفید برای حفظ ساختار استخوانها و حفاظت از مولکول های کنترل کننده التهاب بدن هستند.
کارشناسان مصرف خام این مواد غذایی را بهترین شیوه برای بدست آوردن بالاترین اثر دارویی آنها میدانند.
انتهای پیام/