روزه‌‌خواری عملی که اخلاق حسنه و نظم عمومی جامعه را خدشه‌‌دار می‌کند؛ این عمل در واقع نوعی بی‌احترامی به عقاید دیگران است.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان _ پریسا ضیابخش : ماه مبارک رمضان به عنوان ماه ضیافت الهی شناخته شده و بهترین فرصت برای  خودسازی و تقرب به خداوند متعال است. درهای رحمت الهی در این ماه به روی بندگان گشوده می‌‌شود و هر کس به اندازه عمل خود اجر و پاداشی دریافت می‌کند.

همه ساله با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان در ایران و دیگر کشورهای اسلامی مردم به روزه‌داری می‌پردازند اما هستند افرادی که در این بین روزه نمی‌گیرند ولی برای احترام گذاشتن به عقاید دیگران از خوردن و آشامیدن در انظار دیگران خودداری می‌کنند. عده‌ای هم هر چند اندک وجود دارند که به طور علنی اقدام به روزه‌خواری می‌کنند!

*روزه‌خوار متفاوت با روزه‌خواری
 
روزه‌خوار و روزه‌خواری در لغت و عمل متفاوت با هم هستند.

فردی روزه‌خوار خوانده می‌شود که به هر علتی خواه موجه یا غیرموجه روزه نمی‌گیرد اما روزه‌خواری عملی است که منافی فرهنگ جامعه و مغایر با دین و شریعت اسلامی است در واقع خوردن و آشامیدن در مقابل دیدگان روزه‌خواران و دیگر افراد در سطح شهر و معابر را روزه‌خواری می‌گویند.

حجت‌الاسلام حمیدرضا رحمانی، درباره عمل ناشایست روزه‌خواری می‌گوید: این کار ناشایست خطری برای اسلام ندارد ولی به عقاید یک ملت بی‌احترامی می‌شود. هر انسانی وارد هر جامعه‌ای می‌شود باید به فرهنگ و عقاید و دین حاکم بر آن جامعه احترام بگذارد و بی‌تفاوت بودن نسبت به فرهنگ یک جامعه از تمدن بشری به دور است.

*ماه رمضان و مردمی با عقاید متفاوت!
 
بسیاری از افراد با وجود گرما و مشقت زیاد بر خود واجب می‌دانند که این فریضه الهی را به بهترین شکل ممکن به جای آورند و نسبت به ارزش‌های دینی و فرهنگی جامعه حساس باشند اما افراد معدودی هستند که از این قاعده مستثنی‌اند.گروهی از افراد هستند که با ایمان و عشق الهی روزه می‌گیرند و اجرشان با خداست.تعداد محدودی هم هستند که به اجبار و برای حفظ آبروی خود در ظاهر، روزه‌داری می‌کنند، که در اینجا می‌توان به آنان گوشزد کرد که اسلام دین زور و اجبار نیست و روزه‌ای که از روی اکراه باشد جز گرسنگی و تشنگی بیهوده چیزی در پی ندارد.

تعدادی دیگر هم کسانی هستند که انواع و اقسام بیماری‌ها را به خود نسبت می‌دهند تا از روزه گرفتن در روند. جماعتی بیمار که با شروع ماه رمضان بر تعدادشان افزوده می‌شود! البته باید به این نکته اشاره کرد که برخی افراد واقعا روزه گرفتن برایشان مضر است و نباید روزه‌داری کنند اما روی سخن با کسانی است که سعی در فریب دادن خود و دیگران دارند و به روزه‌خواری مشغولند.

امام صادق(ع) می‌فرماید: هر کس یک روز از ماه رمضان (بدون عذر) روزه خود را بخورد ایمان از او به کنار می‌رود.

*روزه‌خواری برای متفاوت جلوه دادن خود!
 
این روزها تب تند متفاوت بودن گریبانگیر تعدادی از جوانان شده است. افرادی که سعی دارند با انجام هر کاری چه درست یا نادرست، خود را خاص جلوه دهند حتی اگر این متفاوت بودن به قیمت زیر پا گذاشتن ارزش‌های فردی، دینی و اجتماعی باشد!

حجت‌الاسلام رحمانی در مورد این افراد معتقد است: این گروه از انسان‌ها به علت لجاجت یا بیماری روحی سعی دارند با زیر پا گذاشتن ارزش‌ها و به تمسخر گرفتن احکام شریعت، خود را خاص نشان دهند.

افرادی که برای خودنمایی در ماه مبارک رمضان، در خیابان‌های شهر بطری آب سر می‌کشند یا سیگاری روشن می‌کنند و گاهی آدامس می‌جوند اکثر دچار نوعی خود کم‌بینی‌اند.

*امر به معروف و نهی از منکر
 
وقتی این بی‌مبالاتی شدت پیدا کند، به مرور زمان باعث کم رنگ شدن ارزش‌های دینی می‌شود و سبب می‌شود که قانون الهی در نظر دیگران سبک جلوه کند.

برای پیشگیری و جلوگیری از این عمل ناشایست باید فضاسازی درستی انجام گیرد. این افراد نیاز به نصیحت دارند و باید توسط انسانهای شایسته مورد امر به معروف و نهی از منکر قرار گیرند و اگر تذکر زبانی پاسخگو نبود مراجع قانونی می بایست با آنان برخورد کنند تا دیگر در سطح شهر شاهد انجام این فعل حرام نباشیم.
 

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۲۱ تير ۱۳۹۴
واقعا متاسف شدم امروز در میدان ازادی تعداد خیلی زیادی از مردم درحال خوردن بودند نمی دونم چی رو می خوان ثابت کنند
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۸:۴۱ ۲۰ تير ۱۳۹۴
هیچ لذت و عبادتی برای من مثل روزه نیست
نمتونم اونو با هیچ لذتی عوض کنم
من عاشق روزه داری هستم
بیچاره اونایی که محروم اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۰ ۱۹ تير ۱۳۹۴
اگر کسی روزه نگیرد گناه بزرگی کرده و کسی که روزه میگیرد بهشتی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۳ ۱۹ تير ۱۳۹۴
همه اینا واسه اینه که حکم قطعی خدا اجرا نمی شه اگه حد این عمل شنیع به گونه ای که شرع گفته زده می شد کسی جرات نمی کرد به این راحتی هنجار شکنی کند
آخرین اخبار