به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل ازجام نیوز: "تام کاتن" سناتور آمریکایی روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه آمریکایی "ای بی سی نیوز" (ABCNews) وزیر خارجه کشورمان را "ازخودراضی و خودبرتربین" خطاب کرد.
ظریف شنبه در پیامی ویدئویی از آمریکا خواسته بود "شهامت امتیازدهی" و "خرد کنارگذاشتن توهمات" را برای رسیدن به یک توافق داشته باشد. (کلیک)
بر اساس گزارش پایگاه خبری "بریت بارت" (Breitbart)، کاتن در واکنش به پیام ظریف گفت: «ایران رژیمی ضدآمریکایی، حامی تروریسم و قانون شکن است که هزاران آمریکایی را از بیروت گرفته تا عراق و افغانستان به قتل رسانده است.»
این مقام آمریکایی در واکنش به پیام ویدئویی ظریف گفت: «آن ویدئویی که وزیرخارجه ایران آخرهفته با آن لحن ازخودراضی و متکبرانه گذاشت دقیقا نشان می دهد تا کجا به سمت موضع ایران جلو رفته ایم. ایران از یک موضع ضعف در حال مذاکره بود... ایران باید با یک گزینه ساده روبرو می شد: برنامه هسته ای خود را به طور کامل منهدم کنند یا با ویرانی اقتصاد و انهدام نظامی تأسیسات هسته ای شان مواجه شوند. چنان که از این ویدئو پیداست، آن ها خیال می کنند در موضع قدرت قرار دارند و همه کارت ها دست آن ها است.»
او همچنین گفت: «تهدید به اقدام نظامی باید برای اطمینان از دستیابی به یک توافق قوی، به عنوان یک گزینه باقی بماند.»
این پیام های متقابل میان این دو مقام ایرانی و آمریکایی اما سابقه ای نه چندان دور دارد. پیشتر و در اردیبهشت ماه سال جاری وزیر خارجه ایران در دانشگاه نیویورک روند توافق جامع با 1+5 را تشریح کرده و گفته بود: «در صورت توافق، گام های رفع تحریم ها احتمالاً چند هفته طول می کشد، تمامی تحریم ها علیه ایران برداشته خواهد شد، خواه این موضوع باب میل سناتور تام کاتن باشد یا نباشد».
علت خطاب قرار دادن این سناتور آمریکایی از سوی ظریف، سرکردگی این سناتور جوان در نامه 47 سناتور امریکایی به مسئولان ایران بود، نامه ای که در آن هشدار داده شده بود هرگونه توافق هسته ای میان آمریکا و ایران صرفا تا پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما دوام خواهد داشت.
اما سخنان ظریف در آن تاریخ خشم کاتن را در پی داشت.
او در صفحه توئیتر خود نوشت: «هی ظریف! شنیده ام نام مرا برده ای. اگر تا این اندازه مطمئن هستی، بیا درباره قانون اساسی (آمریکا) با هم بحث کنیم.
پیشنهاد من این است؛ در واشنگتن دی سی، هر وقتی که تو انتخاب کنی، دیدار داشته باشیم تا درباره ظلم و ستم، خیانت و ترور ایران بحث کنیم.
من متوجه شده ام در 20 سالگی، طی جنگ ایران - عراق در حالی که روستایی ها و کودکان کشته می شدند، تو در آمریکا پنهان شده بودی. این نشانه شجاعت نیست که وقتی کشور شما برای بقا می جنگید، در آمریکا پنهان شده بودی. اگر به مناظره نیایی نشان می دهد هنوز مانند گذشته ضعیف النفس هستی».
در پی این اظهارات، محمدجواد ظریف نیز در پاسخی که از قبل گفته بود «بر اساس ادب ایرانی» خواهد بود، نوشته بود: «چیزی که ما احتیاج داریم دیپلماسی جدی است نه حمله شخصی قلدرمآبانه. قدم نو رسیده مبارک. امیدوارم با خانواده در صلح زندگی کنید و از داشتن او لذت ببرید.»
انتهای پیام/