رئیس انجمن مغزو اعصاب استان فارس با بیان اینکه 5 – 6 میلیون دیابتی و دو نیم میلیون نفر دیابتی شناخته نشده در کشور داریم گفت: آمار جهانی دنیا پیش بینی کرده که تا سال 2030 مبتلایان به دیابت دو برابر خواهند شد .

دکتر فرزاد ضیاء متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران با بیان در حال حاضر 346 میلیون دیابتی در دنیا هستند گفت : اینکه امار جهانی دنیا پیش بینی کرده که تا سال 2030 مبتلایان به دیابت دو برابر خواهند شد .

وی با اشاره به اینکه در اپیدمی ها این موضوع یک فاجعه قلمداد شده است تصریح کرد : دیابت یکی از پرهزینه ترین بیماری های غدد است که قسمت های مختلف را درگیر می کند که سیستم اعصاب محیطی از جمله قسمت هایی است که دیابت درگیر میکند .

رئیس انجمن مغز و اعصاب فارس ادامه داد: برآورد می شود که 5 – 6 میلیون دیابتی و دو نیم میلیون نفر دیابتی شناخته نشده در کشور داشته باشیم و آمارها نشان میدهند که در امریکا سالانه 5 درصد دچار این معضل می شوند و در توجه به این آمار متوجه خواهیم شد که ما با این معضل سروکار خواهیم داشت که در این عرصه متخصصان مغز و اعصاب و پزشکان عمومی که خط اول درمان هستند  باید خود را برای مواجهه با این مشکل آماده نمایند .

وی با بیان اینکه دیابت نوروپاتی یكی از عوارض دیابت است كه سبب تخریب اعصاب محیطی می شود تصریح کرد : ناشی از اختلال عملکرد اعصاب محیطی است ولی به طور خاص طبقه بندی های مختلفی را شامل می شود که در تشخیص افتراقی برخی بیماریها باید توجه کنیم که اگر بیماری مراجعه کرد و دیابتی است موارد دیگر را را مورد توجه کنیم به طور مثال کمبود ویتامین B 12 ، مصرف الکل از جمله مواردی است که ممکن است اشتباه شود.

دکتر ضیاء ادامه داد : مطالعه های مختلفی برای شناسایی اینکه چه زمانی نگران شویم انجام شده ولی به طور کلی تشخیص بر اساس علائم و نشانه هایی که در معاینه بالینی مشاهده می شود انجام و سپس برای تائید مشاهدات از نوار عصب عضله کمک میگیریم.

وی با اشاره به اینکه نوروپاتی دیابتی انواع مختلف دارد که شامل نوروپاتی منتشر حسی ، نوروپاتی موضعی ، نورپاتی اعصاب خودكار می باشند تصریح کرد : نوروپاتی منتشرحسی- حركتی با علائمی شامل بی حسی وكرختی یا عدم احساس درد وحرارت ، درد شدیدوگرفتگی دراندامها ، حساسیت بیش از حد به لمس و ازبین رفتن تعادل بدن مشاهده می شود که این علامتها معمولا در شبها بارزتر هستند .

این متخصص مغز و اعصاب اظهار کرد :  درد در ناحیه رانها ، درد شدید در ناحیه لگن ، درد قفسه سینه, معده یا پهلوها ، ناتوانی در دیدن اشیاء ، دوبینی ، بی حسی یك طرفه صورت ، مشكلات شنوایی از علائم نوروپاتی موضعی هستندکه معمولا به صورت ناگهانی بروز می کند .

وی با بیان اینکه اشكال در كاركرد مثانه(عدم تخلیه كامل مثانه و تكرر ادرار) ، تخلیه كند  معده ، مشكلات گوارشی ، اختلال در بلع غذا ، اسهال یا یبوست ، افت فشارخون وضعیتی و اختلال تعریق از علائم نوروپاتی اعصاب خودکار است که باید همیشه در بیماران دیابتی که این علائم را دارند بدون توجه به درد قفسه سینه به پزشک مراجعه نمایند تا از سکته جلوگیری شود .

دکتر ضیاء یادآور شد : افراد دیابتی ممكن است در هر زمانی به نوروپاتی دچارشوند اما علامتهای آشكار آن معمولا حدود 10 سال پس از تشخیص دیابت آشکار می شود و بسیاری از مبتلایان به دیابت نوروپاتی علامتی ندارند و در حدود یک سوم بیماران علامتهای نوروپاتی پدیدار می شود .

وی تصریح کرد: در افرادی که جدیدا بیماریشان تشخیص داده شده دردهایی گذرا در قسمتهای اندام تحتانی دیده می شود که با کنترل قند خون این علائم نیز برطرف خواهد شد .

رئیس انجمن مغز و اعصاب استان فارس در ادامه با اشاره به اینکه در مراحل بالای بیماری ، افراد دچار زخم پای دیابتی می شوند و مفاصل انتهایی درگیر می شوند به طوری که 4 تا 10 درصد بیماران دیابتی دچار آسیب بافت می شوند گفت : با توجه به اینکه این بیماران حس ندارند متوجه تخریب بافت نمی شوند که در این عرصه پیشگیری بسیار مهمتر از درمان است.

وی در پایان با بیان اینکه هدف از درمان رهایی از مشكلات ایجاد شده و پیشگیری از تخریب بیشتر اعصاب است خاطرنشان کرد : نخستین گام درمان ، كنترل قندخون است زیرا از پیدایش مشكلات جدید و بدترشدن عوارض قبلی پیشگیری می كند.

انتهای پیام/




برچسب ها: دیابت ، تغذیه ، آمار ، اعصاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار