در روز ۲۸ ژوئن مصادف با هفتم تیر ماه،جکی السینی، برنامه نویس سیاه پوست ساکن ایالات متحده آمریکا بر حسب اتفاق متوجه می شود قابلیت دسته بندی خودکار برنامه photos تصاویری که از چهره او و دوستانش در آن ها موجود بوده را در آلبوم یا دسته بندی موضوعی با نام "گوریل ها" قرار داده است.
وی بلافاصله در همین رابطه توئیتی را خطاب به اشتراک گوگل ارسال نموده و این پرسش را مطرح می کند که کمپانی ساکن مانتین ویو از چه تصاویر نمونه ای برای یادگیری ماشینی الگوریتم های نرم افزارش بهره گرفته که منجر به چنین اشتباه ناخوشایند و توهین آمیزی شده اند.
اندکی بعد Yonatan Zunger، از مسئولین و مدیران گوگل،متوجه موضوع و واکنش های پیرامون آن گشته و در مقام عذر خواهی بر می آید.
اما
این نه آخرین اشتباه گوگل بود و نه اولین عذر خواهی اش زیرا اگر بخواهیم
به اشتباهات اخیرش مروری داشته باشیم متوجه خواهیم شد چندی پیش نرم افزار
Google map با جستجوی خانه سیاه پوستان اولین نقطه ای را که به ما نشان
می داد کاخ سفید در واشنگتن آمریکا است. همچنین این شرکت چندی پیش با انتشار عکسی نسبت به آرم شرکت اپل بی احترامی
کرده و باعث ناراحتی صاحبان و طرفداران این کمپانی شده بود. قرار دادن عکس نخست وزیر هند بین 10 نفر از مجرمان بزرگ دنیا که با واکنش های فراوانی روبه رو شد نیز از جمله اشتباهات این موتور جستجو است.
گفتنی است؛اپلیکیشن Photos که در جریان کنفرانس I/O سال جاری رونمایی شد،اصلی ترین مانور گوگل بر روی این برنامه امکان دست بندی هوشمند و خودکار تصاویر موجود در تلفن همراه است، برای مثال اگر چند تصویر از کوهستان در گوشی خود داشته باشید آن ها را در پوشه ای به نام "کوه ها" ذخیره می کند
معرفی این سیستم تقریبا توانسته رضایت کاربران را جلب کند،اما الگوریتم این سرویس نقطه ضعف هایی هم دارد که طبق گفته مسئولین شرکت مربوط،در حال رفع باگ های موجود هستند.
Yonatan Zunger در توجیه آنچه رخ داده ذکر نموده، برای سال ها فناوری به کار رفته در دوربین های کداک سبب می شد رنگ پوست بدن انسان تیره تر از حد معمول در عکس ها ثبت شود و همین موضوع تصویر برداری از افراد تیره پوست را بدل به چالشی سخت کرده بود.
تکنولوژی شناسایی چهره نیکون و برخی برندهای دیگر نیز سابقا در تشخیص چهره افراد سفید پوست عملکرد بهتری را ارائه می نمودند که این اتفاق نیز بازخوردهای رسانه ای ناخوشایندی داشت و حالا گوگل هم روندی مشابه را تجربه نموده است.
قبلا نیز این نرم افزار در اشتباه فاحشی دیگر،مردم از همه ی نژادها را در دسته بندی سگ ها قرار داده بود که با گذر زمان این مشکل را برطرف کرد.
گوگل تلاش دارد الگورتیم محصول جدیدش را مجدداً بهبود بخشد تا آنچه اتفاق افتاده مرتفع شود،هر چند که فعلاً برچسب "گوریل" از عملکرد خودکار آن کنار گذاشته شده است. Zunger یادآوری می کند به دنبال راهکاری هستیم تا در بلند مدت دیگر شاهد چنین مسئله ای نباشیم و شناسایی چهره افراد با پوست تیره به شکلی صحیح انجام گیرد.
انتهای پیام/