به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از تبریز؛ سید مهدی بانان خجسته افزود: به طور معمول کارکنان شاغل در دامداریها پس از چند سال بدون آموزش و به طور تجربی دانستنیهای خود را میافزایند، برگزاری دورهها یا سمینارهای آموزشی منجر به آموزش بهینه کارکنان دامداریها میشود.
وی تصریح کرد: آموزش حرفهای به کارکنان دامداریها را باید از عوامل تاثیرگذار در افزایش شیر و گوشت قلمداد نماییم.
بانان خجسته ادامه داد: تغذیه در مبکروارگانیسمهای شکمبه نشخوارکنندگان تاثیر دارد و دراین میان جمعیتاین میکرو ارگانیسمها مهم است و اگر در جیره غذایی اشتباهی حاصل شود، کاهش وزن و اُفت شیر و گوشت مشهود است.
استادیار گروه جانوری دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز یادآور شد: جیره غذایی و امور بهداشتی باید بر اساس وضعیت اقلیمیهر منطقه تعریف شود و کیفیت جیره غذایی هم در علوفه و هم در کنسانتره حائز اهمیت است.
وی اظهار کرد: با استفاده از اسپرمهای انتخاب شده و مرغوب و بارور نمودن دامهای ماده، گوسالههای حاصل بهنژادی خوبی دارند و به نوعی اصلاح نژاد و خالص سازی ژنی در دامها دیده میشود.
استادیار گروه جانوری دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز افزود: توسعه نژادهای دومنظوره عاملی برای افزایش ماندگاری دام است، لازم به ذکر است که ماندگاری دام یعنی مدت زمانی است که دام تولید دارد.
وی افزود: در دامهای تراریخته بر اساس روشهای ژنتیکی تولید افزایش مییابد.
بانان خجسته تاکید کرد: پشتیبانی دولت میتواند در تشویق و ترغیب دامداران نقش بسزایی دارد و با پرداخت یارانه و پشتیبانی مالی در تولید اثرگذار است.
انتهای پیام/ح