به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، معمولا تحمل گرسنگی در ماه مبارک رمضان ساده تر از تحمل تشنگی است ولی برای در امان بودن از تشنگی نیز راه حلهایی وجود دارد.
از آنجا که آب در حدود 70 درصد از بدن ما را تشکیل میدهد، اهمیت آن را نمی توان نادیده گرفت.
اگر نتوانید مواد مغذی و مواد معدنی از دست رفته از طریق تعریق را جایگزین کنید، ادامه این روند سبب تضعیف بدن شما در پایان ماه مبارک رمضان خواهد شد.
حتی از دست دادن مقدار کمی آب بدن می تواند سبب خستگی، سرگیجه و سردرد و عدم تمرکز شود.
با توجه به این که ماه رمضان امسال در فصل گرم سال قرار دارد به روزه داران توصیه میشود در طول روز از نور خورشید فاصله بگیرند و در مناطق سایه دار و خنک بایستند و در صورت امکان از پوشش کلاه استفاده کنید و فعالیتهای بدنی را کاهش دهند.
با فاصله یک ساعت بعد از افطار سعی کنید 8 لیوان آب و مایعات خنک را به مرور تا هنگام خواب بنوشید و حتیالامکان از نوشیدن چای، قهوه و نوشابهها، به دلیل دارا بودن سطح بالایی از کافئین و شکر خودداری کنید چرا که این مایعات باعث از دست رفتن سریع تر آب بدن می شوند.
دقت داشته باشید که نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد، زیرا در صورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع میکند. پس، آب مورد نیاز بدن باید در فاصله میان افطار تا سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوههای آبدار تأمین شود.
برخی مواد غذایی و شیرینیهای مصنوعی مانند زولبیا و بامیه، غلظت مایعات بدن را افزایش می دهند و در نتیجه روزهدار احساس تشنگی می کند.
توصیه میشود برای پیشگیری از افزایش غلظت مایعات بدن از قندهای گیاهی مانند خرما به جای زولبیا و بامیه استفاده شود.
دقت داشته باشید که نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد، زیرا در صورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع می کند. پس، آب مورد نیاز بدن باید در فاصله میان افطار تا سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوههای آبدار تأمین شود.
از میوههایی چون زردآلو و هلو استفاده کنید، چرا که این میوهها به طور چشمگیری در کاهش درد و ناراحتی ناشی از اسید معده کمک می کنند و تا حدودی مواد معدنی از دست رفته ناشی از تعریق را جبران خواهند کرد.
جایگزین مواد مغذی از دست رفته از طریق نوشیدن آب میوهها و مصرف سبزیجات و میوه های آبکی بسیار مفید است.
میوههایی چون مرکبات و توت فرنگی که میتوانند علاوه بر آب مواد ضروری چون کلسیم و فیبر، آهن، پتاسیم و دیگر مواد معدنی، و همچنین ویتامینهای c، b1 و b2 را تأمین کنند.
میوههای آبدار مانند هندوانه و خربزه نیز نقش مهمی در تأمین مایعات بدن دارند و توصیه میشود در فاصله افطار و سحر این میوهها مصرف شوند.
همچنین مصرف لیموترش نیز در پیشگیری از تشنگی و گرمازدگی موثر است.
خوردن چای مخصوصا چای پر رنگ، برای رفع تشنگی پس از سحری اشتباه است. افراد دقت کنند که این باور که چای پس از سحری میتواند باعث رفع تشنگی شود درست نیست زیرا چای دفع مکرر کلیه را در بر دارد.
انتهای پیام/گ