
به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی، پزشکی باشگاه خبرنگاران مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که سیر، انگور قرمز، اسفناج، گیلاس، زغال اخته، سیب زمینی و کلم بروکلی میوه و سبزیجاتی هستند که سبب سلامت بافت پانکراس (لوزالمعده) می شوند.
پانکراس غده ای است در بخش فوقانی شکم که هم برون ریز و هم درون ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیما وارد جریان خون می شوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده می شوند.
غذا به محض ورود به روده کوچک، توسط آنزیم های ترشح شده از پانکراس و اسید معده، هضم می شوند. آنزیم های پانکراس با وجود هضم چربی و کربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمی کنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیم های ترشح شده از پانکراس است.
یکی دیگر از مهمترین وظایف پانکراس، تولید انسولین است که سبب کاهش قند خون و تولید انرژی از آن می شود. مطالعات محققان دانشکده پزشکی هاروارد نشان می دهد که برخی از مواد غذایی سبب سلامت پانکراس می شوند. این مواد غذایی عبارتند از :
نتایج این تحقیقات در نشریه International Journal of Oncology منتشر شده است.
نیک صالحی