معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: گردشگری پس از نفت و خودروسازی، سومین صنعت درآمدزا و اشتغال آفرین در دنیا محسوب می شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایرنا ، در دنیای امروز گردشگری نه تنها به عنوان یکی از کارآمدترین ابزارهای دیپلماسی عمومی مورد توجه صاحب نظران بوده بلکه ابعاد اقتصادی جدی تری نیز به خود گرفته و به یکی از منابع اصلی درآمد کشورها تبدیل شده است.
 
مرتضی رحمانی با بیان اینکه امروزه رشد صنعت گردشگری در توسعه اقتصادی کشورها نقش بسزایی دارد، افزود: در حال حاضر، گردشگری بعنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد جهان شناخته می شود.

وی با بیان اینکه امروزه بیشتر کشورهای توریست پذیر دنیا گردشگری را ابزاری برای توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع خود می دانند، خاطرنشان کرد: در دنیای امروز گردشگری نه تنها به عنوان یکی از کارآمدترین ابزارهای دیپلماسی عمومی مورد توجه صاحب نظران بوده بلکه ابعاد اقتصادی جدی تری نیز به خود گرفته و به یکی از منابع اصلی درآمد کشورها تبدیل شده است.

وی با اشاره به مزایای گردشگری برای اقتصاد جوامع، اضافه کرد: این صنعت ظرفیت ایجاد درآمد ارزی، گسترش اشتغال و تقویت ارتباط میان بخشهای مختلف اقتصادی را در کنار قابلیت فقرزدایی از جوامع محلی را دارا است.

معاون گردشگری رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: روند رو به رشد گردشگران بین المللی حاکی از آن است که این صنعت به یکی از سریعترین صنایع جهان تبدیل شده و به همان نسبت نیز تاثیرات شگرفی نیز بر روی مقوله اقتصاد، فرهنگ، اجتماع و محیط زیست می گذارد.

رحمانی موحد در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار داشت: در حقیقت شالوده گردشگری مسوولانه همان گردشگری پایدار است با این تفاوت که در گردشگری مسوولانه افراد، سازمانها و موسسات، مسوول اعمال و نتایج فعالیتهای خود بوده ولی نهایتا هر دو مقوله، رو به سوی توسعه پایدار دارند.

وی با بیان اینکه توسعه پایدار گردشگری، فرآیندی است که با بهبود کیفیت زندگی ، تامین تقاضای بازدیدکنندگان و به همان نسبت با حفاظت منابع طبیعی و انسانی در ارتباط است، تاکید کرد: برای تحقق توسعه پایدار در صنعت گردشگری، نیازمند مدیریتی قوی از سوی بخش دولتی، همکاری بخش خصوصی و مساعدت و همراهی مردم هستیم.

وی با اشاره به نقش معماری و بافت های تاریخی در جذب گردشگران و رشد گردشگری، اضافه کرد: در کشور ما هزاران بنا با قدمت های کهن تاریخی وجود دارد که می تواند به جذب گردشگر کمک کند که در این بین شهرهایی چون قزوین از جایگاه خوبی برخودارند و نباید به بهانه توسعه شهرها این بناها را تخریب یا نابود کنیم چرا که با این کار باعث بی هویتی بناهای تاریخی خود خواهیم شد.

وی با اشاره به اهمیت معماری در خلق سازه های زیبا و اثر گذار، گردشگری و معماری را با یکدیگر دارای تناسب دانست و گفت: این دو در صورت ترکیب شدن می توانند تاثیر زیادی بر روی یکدیگر بگذارند.

رحمانی موحد در پایان خواستار توجه مدیران شهری به گردشگری خلاقانه شد و خاطرنشان کرد: طراحی خلاقانه شهرها می تواند به رشد گردشگری و توسعه آنها کمک قابل توجهی کند.

انتهای پیام / 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار