مدت‌هاست که مایکروسافت از عبارت «ویندوز به عنوان یک سرویس» بهره می‌گیرد اما حقیقت آن است که هنوز هیچکس نمی‌داند منظور مدیران کمپانی ساکن ردموند دقیقا چیست و آینده به‌روز رسانی‌های ویندوز به کجا کشیده خواهند شد.

به گزارش سرویس فضای مجازی باشگاه خبرنگاران؛ یکی از کارمندان مایکروسافت به نام Jerry Nixon که در تیم توسعه ویندوز مشغول است، در کنفرانس Ignite گفت: «اکنون صرفا برنامه ما عرضه گسترده ویندوز ۱۰ است، زیرا این نسخه، آخرین ورژن از این سیستم عامل ویندوز خواهد بود.». Nixon در حال صحبت کردن در خصوص این موضوع بود که چگونه مایکروسافت سال گذشته ویندوز ۸.۱ را عرضه کرد اما در پشت پرده، سخت در حال تلاش برای آماده سازی ویندوز ۱۰ بود.

آیا ویندوز ۱۰ برای مایکروسافت به معنای آخرین است؟!

اکنون، کارمند مایکروسافت بدون هیچگونه نگرانی از بابت رازداری و به راحتی در خصوص آپدیت بعدی ویندوز سخن می‌گوید؛ دلیل هم آنکه بطور کلی هیچ آپدیتی وجود نخواهد داشت. ویندوز ۱۰، همه آن چیزی است که به عنوان یک سیستم عامل سنتی خواهید شناخت. اگرچه به نظر می‌رسد مایکروسافت تمایل دارد به کار ویندوز پایان دهد و دیگر خبری از نسخه‌های بعدی نیست اما حقیقت ماجرا کمی پیچیده‌تر از آنچه تصور می‌کنیم است. آینده، متعلق به «ویندوز به عنوان یک سرویس» خواهد بود.

شرکت مورد بحث نحوه مهندسی و ارائه ویندوز را در نسخه دهم تغییر داده و از همین حالا می‌توان احساس کرد که مایکروسافت به سوی «ویندوز به عنوان یک سرویس» در حرکت است؛ به آن معنی که به جای آپدیت‌های حجیم و اساسی، شاهد به‌روز رسانی‌های جزیی اما مداوم خواهیم بود. بخشی از این ایده نیز حالا توسط جداسازی قسمت‌هایی از ویندوز نظیر منوی استارت و اپلیکیشن‌های یکپارچه از هسته اصلی ویندوز و قابلیت به‌روز رسانی جداگانه آن‌ها، فراهم شده است. تعهد مایکروسافت با انجام چنین اقداماتی بسیار بزرگ است اما این همان کاریست که این شرکت برای داشتن اپلیکیشن‌های یکپارچه و فراگیر در تمام محصولاتش، تا کنون انجام داده و می‌توان گفت موفق نیز بوده است؛ مایکروسافت کلید موفقیت را در به‌روز رسانی نکردن  یکباره هسته اصلی ویندوز و ارائه آپدیت‌های جزیی اما منظم می‌بیند. ردموندی‌ها می‌خواهند به جای آنکه هر چند سال یکبار کاربران را با حجم زیادی از نوآوری شگفت زده کنند، نوآوری‌هایشان را به شکل آهسته و پیوسته به پلتفرمی که کاربران از آن بهره می‌جویند، تزریق کنند.

آیا ویندوز ۱۰ برای مایکروسافت به معنای آخرین است؟!

ویندوز نخواهد مرد؛ ایده شماره بندی نسخه‌ها، شاید
در حالی که نتیجه کلی در ماه‌های آینده به شکل کامل در برابرمان قرار خواهد گرفت، مایکروسافت همین حالا نیز برخی از اپلیکیشن و سرویس‌هایی که تجربه کامل ویندوز ۱۰ را تشکیل می‌دهند را - برای امتحان - در اختیار کاربران قرار داده است. شرکت مورد بحث حال نسخه‌های پیش نمایش را در اختیار کاربران علاقمند می‌گذارد تا هم آنها را خشنود کرده و هم بازخوردی مناسب از مشکلات ویندوز دریافت کند. از طرف دیگر اپلیکیشن‌هایی نظیر Mail به گونه‌ای مهندسی گشته که آپدیت‌های ماهانه را دریافت کند. حتی آفیس هم از این داستان مستثنی نیست و به شکل ماهانه به‌روز رسانی خواهد شد، دقیقا همانند یک نسخه و اپلیکیشن موبایل که در فواصل زمانی کوتاه آپدیت‌ها را دریافت می‌کند. کلیت ماجرا این خواهد بود که دیگر کاربران لازم نیست ماه ها برای دریافت یک به‌روز رسانی پربار، صبر به خرج دهند و یا برای تغییرات عظیم در نسخه‌های کامل، چند سال به انتظار بنشینند.

تام وارن، نویسنده‌ای که در سایت‌های مختلف به شکل تخصصی در مورد کمپانی مایکروسافت مقاله می‌نویسد، می‌گوید پس از اینکه در خصوص اظهار نظر نیکسون از شرکت یاد شده توضیح خواستم، آنها به هیچ عنوان کلیت موضوع را رد نکرده و توضیحاتی را نیز در اختیارمان قرار دادند:

آیا ویندوز ۱۰ برای مایکروسافت به معنای آخرین است؟!نظراتی که اخیرا در کنفرانس Ignite از سوی کارمندان ما ارائه گشته، بازتابی از نقشه راه ما برای آینده ارائه ویندوز به عنوان یک سرویس است. با این شیوه می‌توانیم نوآوری و به‌روز رسانی‌های بسیار بیشتری را به شکل منظم و در فواصل زمانی کوتاه‌تر به کاربران خانگی، تجاری و سازمانی خود برسانیم. اکنون تمایلی به سخن گفتن در خصوص برندهای آینده خود نداریم اما کاربران می‌توانند اطمینان خاطر کامل داشته باشند که ویندوز ۱۰، همواره بروز باقی خواهد ماند و محصولات زیادی، از کامپیوترهای شخصی گرفته تا موبایل، سرفس هاب، هولولنز و حتی اکس باکس را پشتیبانی خواهد کرد. ما در حال حاضر به آینده‌ای نوآورانه برای ویندوز می‌اندیشیم.

اکنون گویا وقتش رسیده که به ویندوز ۱۰، به عنوان آخرین نسخه از سیستم عامل ویندوز نگاه کنید که دست خوش یک به‌روز رسانی کلی و - هر چند سال یکبار - می‌شود. آنچه مایکروسافت حال به دنبالش است، بیشتر به رویکرد گوگل با مرورگر کروم شباهت دارد. غول جستجو مرورگر خود را به شکل پیوسته به‌روز رسانی کرده و قابلیت‌های جدید را به آن می‌افزاید؛ در این میان کسی هم توجه نمی‌کند که کرومش، چه نسخه‌ای دارد، ما صرفا یک «کروم» می‌شناسیم، آنها به عنوان مرورگری قدرتمند و سریع.

مایکروسافت نیز در پی رویکردی مشابه برای ویندوز بوده و ایده «ویندوز به عنوان یک سرویس» نیز دقیقا به همین معناست. شرکت مذکور شاید در آینده از شماره‌های ۱۱ یا ۱۲ نیز بهره گیرد اما اگر کاربران به به‌روز رسانی‌ها اهمیت داده و آنها را دریافت کنند و از سوی دیگر نیز آپدیت‌ها به اندازه کافی بی نقص باشند، دیگر شماره نسخه ویندوز چه اهمیتی خواهد داشت؟ کاربران صرفا از «ویندوز» بهره خواهند گرفت بدون نگرانی در مورد شماره نسخه آن.

  منبع:     Theverge     Digiato  

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار