اکبری گفت: حکومت وهابی در سالهای 1354 تا 1360 پرده کعبه را طوری قرار می‌داد که شکاف خانه خدا را از آثار ولادت امام علی (ع) در خانه خدا را بپوشاند.

علی اصغر اکبری کارشناس تاریخ اسلام در خصوص اسناد روایی ولادت امام علی (ع)  در خانه کعبه در گفت‌و‌گو با خبرنگار قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: درباره این مطلب بین شیعه و سنی هیچ گونه اختلافی نیست چرا که تولد امام علی (ع) قبل از ایجاد شیعه و سنی و حتی قبل از این اسلام بوده است لذا حتی کفار دوران جاهلیت نیز این مطلب را بیان کرده‌اند.

اکبری  افزود: حتی سند ولادت امیرالمومنین در خانه خدا به دوران قبل از اسلام باز می‌گردد به طوریکه حضرت آدم دو مکان را ساخت که یکی کعبه به عنوان محل ولادت امام علی و دیگری قبر ایشان و محل دفن آن  حضرت است.

 استاد تاریخ اسلام افزود: هم اینک نیز شکاف کعبه مشخص است که به آن رکن یمانی می‌گویند و تمام مسلمین از شیعه و سنی به عنوان تبرک به آن دست کشیده و محل شکاف را می‌بوسند.

علی اصغر اکبری، با اشاره به سفرهای متعدد خود به عربستان جهت انجام مناسک حج تصریح کرد: حکومت‌ وهابی عربستان از سالهای 1354 تا 1360 سعی می‌کرد مردم متوجه این شکاف که نشانه‌ی ورود مادر امام علی و ثابت کننده‌ی ولادت آن حضرت در خانه خداست، نشوند.

وی ادامه داد: آنها طی این شش سال پرده خانه خدا را به نحوی قرار می‌دادند که شکاف را بپوشاند تا دیده نشود اما از آنجا که عده‌ی زیادی از زوار این ماجرا را می‌دانستند و با بوسیدن و تبرک جستن از این محل دیگران را نیز از واقعه آگاه می‌ساختند لذا حکومت آل سعود در رسیدن به هدف خود ناکام ماند و این رویه را کنار گذاشت.

این استاد دانشگاه علت شکافته شدن دیوار کعبه و نحوه اعجاب انگیز ورود مادر امام علی از طریق شکاف را اینگونه توضیح داد:اگر فاطمه بنت اسد از در وارد می‌شد افراد دیگر می‌توانستند این کار را تکرار کنند بنابراین خداوند دیوار خانه کعبه را می‌شکافد تا این مسئله تنها مختص به امام علی(ع) باشد.

وی با بیان اینکه ولادت امام علی در کعبه مورد توافق علمای شیعه و سنی است تاکید کرد: این مطلب هم در  کتابهای شیعی و هم در کتابهای متعلق به اهل تسنن آمده به عنوان نمونه قاضی حسین الدیار بکری در کتاب تاریخ‌الخمیس جلد 1 صفحه 286 این مطلب را آورده است.

این کارشناس تاریخ اسلام افزود: علاوه بر کتب علمای سابق دکتر عباس محمود العقاد که یکی از نویسندگان معاصر و از علمای بزرگ اهل سنت است در کتابی به نام عقبریة امام علی به مسئله ولادت امام  علی در کعبه می‌پردازد.

علی اصغر اکبری در خصوص کتاب محمود العقاوی اظهار داشت: در این کتاب آمده که علی (ع) داخل کعبه متولد شد و خداوند نخواست که این مولود به بتها سجده کند.

این استاد دانشگاه افزود: در این کتاب آمده که ولادت امام علی در کعبه دور جدیدی را برای خانه کعبه و عبادت آن بوجود آورد چراکه کفار جاهلیت با مشاهده‌ی این معجزه‌ی الهی به خود لرزیدند و خداپرستان ادیان دیگر نیز به سمت کعبه گرایش پیدا کردند.

اکبری ادامه داد: محمودالعقاد معتقد است امام علی (ع) در اسلام چشم به  جهان گشوده چرا که واقعیت تولد مربوط به عقل و روح است و از آنجایی که امام علی هرگز به بتها سجده نکرد بنابراین او چشم به اسلام گشوده است.

وی در خصوص کتاب عقبریة امام علی اظهار داشت: محمود العقاد در این کتاب می‌نویسد علی (ع) در خانه‌ی کسی تربیت شد که دعوت به اسلام از خانه او آغاز شده است.

علی اصغر اکبری گفت: هرگاه اهل سنت اسم خلفا را می‌برند در ادامه عبارت «رضی الله عنه» را می‌گویند که به معنای «خدا از او راضی شود» است اما وقتی امام علی (ع) را می‌برند از عبارت «کرم الله وجهه» استفاده می‌کنند که به معنی «خداوند وجه او را بلند مرتبه گرداند» است.

این کارشناس تاریخ اسلام بیان داشت: اهل سنت علت بکارگیری عبارات متفاوت در ادامه‌ی نام خلفا با امیرالمومنین را اینگونه مطرح می‌کنند که خلفا قبل از اسلام بت پرست بودند بنابراین از خدا می‌خواهیم از آنها راضی شود امام علی (ع) هرگز بت نپرستید لذا از  خداوند برای علو درجات را خواستاریم.

اکبری در پایان روایتی از امام علی (ع) خاطر نشان کرد:امام علی هم در این روایت به ولادت خود در کعبه اشاره کرده و می‌فرماید‌ "خدا دو آیتش را از دل سنگ بیرون آورد یکی ناقه و شتر صالح (ع) که از دل کوه بیرون آمد و دیگری من هستم که از خانه خدا بیرون آمدم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار