بارها دیده شده است که سالمندان یا افرادی که خردسالی در آغوش داشته‌اند با دشواری سوار اتوبوس یا مترو شده‌اند و جایی برای نشتن نداشته‌اند اما جوانانی آسوده خاطرن نشسته و توجهی به آن‌ها ندارند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، شاید شما در گذشته بیشتر با این صحنه مواجه شده‌اید که اشخاصی برای احترام به سالمندان، افرادی که خردسالی در آغوش داشته و یا جسم سنگینی را حمل می‌کرده‌اند، بلند شده و جای خود را به آن‌ها داده‌اند.

البته در حال حاضر برخی نوجوانان و جوانان به این دسته از افراد بی توجهی کرده و از کمک به آن‌ها دریغ می‌کنند و برای مدت زمانی این افراد در محیط شلوغ اتوبوس یا مترو ایستاده‌اند.

فراموش نکنید، با احترام و ارزش گذاشتن به دیگران، برای خود ارزش قائل می‌شویم.

بر این اساس میر خجسته کاشانی روان شناس و مدرس دانشگاه با اشاره به زنده نگه داشتن ارزش‌ها در وسایل حمل و نقل عمومی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: به طورکلی در فرهنگ‌های سنتی که افراد همدیگر را به خوبی می‌شناسند، احترام به سالمندان و ناتوانان وجود دارد اما بالعکس در جوامع بسیار صنعتی و مهاجر پذیر این فرهنگ کمتر مورد استقبال قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: یکی از مواهبی که پروردگار بزرگ در اختیار انسان‌ها داده است، توانایی درک احساسات و هیجان‌های طرف مقابل است و هر فردی با استفاده از آن می‌تواند افراد سالمند و ناتوان را درک کرده و پی ببرد که آنان به دلیل ناتوانی‌های جسمی نیاز به همدلی دارند.

خجسته کاشانی تاکید کرد: با احترام به دیگران به خصوص سالمندان و افراد ناتوان نه تنها کار خیر و پسندیده‌ای انجام می‌دهید بلکه برای خودتان هم ارزش و احترام قائل می‌شوید

گفتنی است؛ انسان هر آنچه انجام می‌دهد، به او باز می‌گردد و هر عملی را عکس العملی هست پس هر کار خیرتان به خودتان انعکاس پیدا می‌کند، پس برای سالمندان و افراد ناتوان احترام و ارزش قائل شوید، چرا که روزی ما هم به جای آن‌ها خواهیم بود.

گزارش از ایده مفرح

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار