دکتر اکبر فاضل، دندانپزشک در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: عامل بوی بد دهان ممکن است عواملی مثل پوسیدگی دندان و بین دندان باشد، چون محل تجمع مواد غذایی و میکروبهاست و منجر به عفونت میگردد.
وی در ادامه گفت: عامل مهم بوی بد دهان، عفونتهای لثهای است که طی آن از لثهها عفونت خارج میگردد. عامل دیگر مربوط به عفونتهای سیونسهای پیشانی و سینوس فک بالا است که معمولاً به آن سینوزیت میگویند.
وی افزود: عامل دیگر بوی بد دهان عفونت دستگاههای گوارشی، مانند معده و روده است. از جمله این بوی بد میتواند به دلیل عوامل تنفسی و ریهها نیز باشد.
فاضل در ادامه گفت: عامل آخر بوی بد دهان مربوط به بیماریهای سیستمیک است که طی آن سیستم ایمنی بدن تضعیف میگردد مانند بیماریهای قند و یا بیماریهای مربوط به کلیهها.
وی خاطر نشان کرد: سادهترین روش برای درمان آن این است که عوامل موضعی داخل دهان را برطرف کنیم. رعایت بهداشت دهان، استفاده از مسواک و نخ دندان قبل از خواب برای رفع این عامل ضروری است.
وی در پایان گفت: استفاده از مواد خوراکی و غذایی و میوهجات به خصوص سیب، هویج و مواردی که دارای فایبر هستند منجر به خود تمییزی دندان و لثه میگردد.از جمله استفاده از پرتغال، لیمو شیرین، انار و پودر سنجد منجر به از بین بردن بوی دهان و محکم شدن دندان و لثه میگردد.
انتهای پیام/