به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، سعید آبادی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو امروز(سه شنبه) در نشست تخصصی سواد آموزی و مشارکت محور، اظهار کرد: در سال 1990 میلادی نرخ بی سوادی بزرگسالان در سطح جهان 24 درصد کاهش یافته بود و در سال 2000 این عدد به 18 درصد رسیده و در سال 2011 نرخ بی سوادی 16 درصد کاهش یافته است.
وی در ادامه بیان کرد: در سطح دنیا 774 میلیون بی سواد وجود دارد که سه چهارم جمعیت بی سوادان در منطقه صحرای آفریقا، جنوب و غرب آسیا زندگی میکنند و این در حالی است که دو سوم جمعیت بزرگسالان بی سواد را زنان تشکیل میدهند.
سعید آبادی با بیان اینکه تعداد کمی از کشورها از جمله ایران سیستم آموزشی ثانویه دارند که مجددا بی سوادان را برای آموزش شناسایی میکنند، گفت: 10 کشور در دنیا، 72 درصد جمعیت بزرگسالان بی سواد را تشکیل میدهند که حدود 557 میلیون تن آمار بی سوادان در این 10 کشور است.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو، تصریح کرد: 58 کشور به هدفی که یونسکو تعیین کرده بود، در سال 2015 میرسند که طی آن این کشورها 95 درصد جمعیتشان با سواد هستند و فقط 37 کشور است که از این عدد دور هستند.
وی در ادامه بیان کرد: ایران رشد قوی را برای رسیدن به میانگین 95 درصد جمعیت با سواد دارا است و در همین راستا پایش مداوم و دقیق، مهمترین اقدام در حوزه کاهش نرخ بی سوادی در کشور بوده است.
سعید آبادی گفت: توسعه پایدار سه ضلع دارد که سواد مرکزیت این مثلث بوده و سه ضلع این محور، توسعه، اقتصادی، توسعه فرهنگی و اجتماعی و توسعه پایداری زیست محیطی است.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو افزود: موضوع سواد یک موضوع بین بخشی است که در همین خصوص به دنبال یک ساختار شبکهای در حوزه سواد آموزی هستیم.
وی در پایان تاکید کرد: دوره دهه آموزش برای همه در سال 2015 به پایان میرسد و در همین راستا اجلاسی در کشور کره جنوبی در ماه می در خصوص آموزشهای جهانی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/