به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ موزه اشیای عتیقه مصری که معمولا به عنوان موزه مصری در قاهره مصر شناخته می شود جایگاه مجموعه وسیعی از اشیای عتیقه مصر باستان است. این موزه دارای 120000 شی است.
اتاق مومیایی سلطنتی موزه شامل 27 مومیایی از دوران فرعونی با دستورات رییس جمهور انور سادات در سال 1981 تعطیل شد.
این موزه با نمایش اندک مختصری از سلطنت جدید پادشاهان و ملکه ها در سال 1985 دوباره بازگشایی شد .
امروز در حدود ۹ مومیایی نمایش داده شده وجود دارد، یکی از آنها مومیایی تازه کشف شده ی ملکه هاتشپسوت است.
موزه اشیای عتیقه مصر شامل بسیاری از قطعات مهم تاریخ مصر باستان است. این موزه بزرگترین مجموعه از اشیای عتیقه ی فرعونیان و بسیاری از گنجینه های پادشاه توتانخامن را در خود جا می دهد
این موزه در سال 1835 در نزدیکی بوستان ایزبکیا ساخته شد که بزودی در سال 1858 به بولاک تغییر مکان داد زیرا ساختمان اصلی برای نگهداری تمام اشیای هنری خیلی کوچک بود.
در سال 1855 مدت کوتاهی بعد از اینکه اشیای هنری نقل مکان داده شد تمام اشیای هنری به دوک ماکسی میلیان از اتریش بخشیده شد. وی یک معمار فرانسوی استخدام کرد تا یک موزه ی تازه برای اشیای عتیقه طراحی و بنا نماید.
قرار بود عمارت جدید در کنار ساحل رود نیل در بولاک ساخته شود. در سال 1878 بعد از اینکه موزه برای مدتی تکمیل شد دچار برخی از خسارات تغییرناپذیر شد. طغیان رود نیل باعث شد تا اشیای عتیقه به موزه ی دیگری در گیزا منتقل شود.
دو طبقه ی عمده در موزه وجود دارد که در طبقه ی همکف مجموعه ی وسیعی از پاپیروس و سکه ها وجود دارد که در دوره ی باستان استفاده می شدند. تکه پاره های بیشمار پاپیروس بدلیل پوسیدگی در طول دو هزار سال قبل به قطعات کوچکی تبدیل شدند که همچنین روی این تکه های پاپیروس به چندین زبان شامل زبان یونانی، لاتین، عربی، و زبان نوشتاری هیروگلیف نوشته شده است.
سکه های ای این موزه نه تنها مصری بلکه یونانی، رومی و اسلامی نیز است که این امر به تاریخ نویسان کمک کرده است تا تاریخچه ی تجارتگری مصر باستان را مورد پژوهش قرار دهند .
همچنین بر روی طبقه ی همکف اثار هنری از سلطنت جدید در دوره زمانی بین 1550 قبل میلاد قرار دارند این آثار هنری معمولا بزرگتر از اشیایی هستند که در قرون پیشین ساخته شدند. آن اشیا شامل تندیس ها و میزها است.
در طبقه ی اول آثار هنری از دو سلسله ی آخر مصر باستان شامل اشیایی از مقبره ی فرعون دوتموسیس سوم، دوتموسیس چهارم، آمنوفیس دوم ، هتشپسوت و ماهرپن وجود دارد و نیز بسیاری از آثار هنری که از دره ی پادشاهان گرفته شده است.
انتهای پیام/
منبع:parsacity.com