بر اساس گزارش توسعه انسانی سازمان ملل، جمهوری اسلامی ایران با رشد ۵۲ درصدی شاخص توسعه انسانی در سالهای پس از پیروزی انقلاب از نظر سرعت توسعه یافتگی بین ۱۸۷ کشور دنیا در رتبه ۱۴ ایستاده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، توسعه انسانی یکی از مهمترین و معتبر ترین گزارش های اقتصادی و اجتماعی در جهان است که هر ساله توسط دفتر توسعه سازمان ملل متحد ( UNDP ) منتشر می شود و در این گزارش شاخص توسعه انسانی (HDI) کشورها بر اساس معیارهایی چون امید به زندگی، کیفیت نظام آموزشی، درآمد واقعی و سرانه درآمد ملی محاسبه می شود.

تمامی شاخصهای توسعه اقتصادی و اجتماعی در برآورد این شاخص دخیل است و به عبارتی یکی از جامع ترین معیارها برای مقایسه توسعه یافتگی کشورها به شمار می رود که البته تمامی دولتها و سازمانهای علمی و تحقیقاتی از این شاخص به عنوان معیار اصلی مقایسه کشورها استفاده می کنند.

بر اساس جدید ترین گزارش توسعه انسانی سازمان ملل، شاخص توسعه انسانی ایران که در سال ۱۹۸۰ میلادی ۰.۴۹ از یک بوده است، طی سال های اخیر با رشد ۵۲ درصدی مواجه شده و در سال ۲۰۱۳ به ۰.۷۴۹ رسیده است.

سرعت رشد توسعه انسانی در ایران از ۱۷۳ کشور بیشتر بوده و ایران از این نظر در جایگاه چهاردهم جهان قرار گرفته است. کشورهایی مثل الجزایر، مصر، عراق، ویتنام، عربستان، مالزی، مکزیک، تایلند، و تونس سرعت کمتری در حرکت به سمت توسعه انسانی نسبت به ایران داشته اند.

بر اساس این گزارش در سطح جهان، کامبوج بیشترین سرعت در رشد توسعه انسانی را شاهد بوده است. نمره این کشور در شاخص توسعه انسانی از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۳ رشد ۱۳۲ درصدی داشته است. پس از این کشور، افغانستان با رشد ۱۰۳ درصدی در مرتبه دوم و مالی با رشد ۹۵ درصدی در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته اند.

کشورهای نپال با رشد ۸۸ درصدی، نیجر با رشد ۷۶ درصدی، رواندا با رشد ۷۳ درصدی، چین با رشد ۶۹ درصدی، بنگلادش با رشد ۶۶ درصدی،‌ میانمار با رشد ۵۹ درصدی، هند با رشد ۵۸ درصدی، مراکش با رشد ۵۵ درصدی، ترکیه با رشد ۵۴ درصدی،‌ و مالاوی با رشد ۵۳ درصدی به ترتیب در رتبه های چهارم تا سیزدهم از نظر سرعت رشد توسعه انسانی قرار گرفته اند.
منبع: تسنیم
برچسب ها: آمار ، ملل ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.