به گزارش
حوزه تئاتر باشگاه خبرنگاران
به نقل از روابط عمومی سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، الکس نواسکی یکی از اعضاء گروه کمپانی کومونا که با نمایش «کتابها» از لهستان در بخش بینالملل این دوره از جشنواره حضور دارد، با بیان اینکه این نمایش بر اساس کار و خلاقیت گروهی شکل گرفته است، گفت: « علاقمند به شخصیتهای واقعی هستیم و در هفت سال گذشته در تولید کارهایمان از زندگی آدمهای واقعی بهره بردهایم. حال این شخصیتها میتوانستند معاصر باشند یا متعلق به تاریخ. عمده کارمان روی شخصیتها و بیوگرافی این افراد است.»
وی با بیان اینکه بعضی از این داستانها ریشه شرقی دارند، ادامه داد: «این نمایش در سه بخش به تصویر کشیده میشود؛ بخش نخست، «کتاب مخترع»، به ریچارد با کمینستر فولر میپردازد. بخش دوم ، «کتاب آتش انداز»، داستان یک امپراتور چینی را بازگو میکند. بخش آخر هم، «کتاب باغ» است که در جستجوی آرامش و صلح، بعد از به انجام رساندن درست کارهاست. میتوانیم بگوییم فولر در مورد تفکر غرب حرف میزند و اجرای دوم برگرفته از مکتب فکری شرق است. ما از ایدههای غرب و شرق استفاده کردیم.»
نواسکی با تاکید بر اینکه از تئاتر گروتفسکی در این اجرا بهره نبرده است، اظهار کرد: «ورود ما به تئاتر و کار در آن از مجرای تصویری بوده است. گروتوفسکی بیشتر به دنبال آنست که که هر بازیگر تئاتر، از درون خود چیزی را بروز دهد. او برای بازیگرانش از نیروهای افسانهای بهره میبرد. به عنوان رئیس یا سردسته گروه، تفکرات روحی بازیگراناش را میداند، ما برعکس عمل میکنیم، چیزی در مورد روحیات نمیدانیم، این مسئله یک مورد شخصی است. ما در صحنه حرکاتمان مشخص شده و مکانیکی است. دیالوگهایمان فی البداهه نیست. نمیخواهیم خودمان را به تماشاگران نشان دهیم. مخاطبانمان را به فکر وادار میکنیم.»
این بازیگر تئاتر در مورد برخورد تماشاگران ایرانی با دو اجرای این نمایش در سالن اصلی تئاتر شهر گفت: «ما عاشق حرف زدن با تماشاگرانمان از جمله مخاطبان ایرانی هستیم. در شب نخست، مشکلات فنی وجود داشت که این مسئله برای تماشاچیان سختتر از ما بود. قطعاً شب دوم بهتر بودیم و سومین اجرا که شنبه شب است، میتواند بهترین محک برای سنجش ارتباط کار با تماشاگران ایرانی باشد.»
انتهای پیام/ اس