به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، محققان توانستهاند مکانیسمی را شناسایی کنند که به سلولهای چربی اجازه تبدیل شدن به سلول بنیادی اسکلت را میدهد.
این کشف امیدهای تازهای را در درمان بیماریهای اسکلتی مانند شکستگی استخوانها، استخوانهای شکننده، استئوسارکوما یا غضروف آسیبدیده ارائه کرده است.
میلیونها بار در سال، جراحان ارتوپد غضروفهای آسیبدیده را در مفاصل مشاهده کرده و مجبور به بیرون آوردن آنها هستند زیرا غضروف بخوبی ترمیم نمیشود که این کمبود غضروف در نهایت فرد را مستعد بیماری آرتروز میکند.
دستاورد جدید دانشمندان این احتمال را افزایش میدهد که در آینده سلولهای بنیادی اسکلتی از بافت خود بیماران ساخته شده و برای رشد غضروف بکار گرفته شوند.
دانشمندان امیدوارند این دستاورد بتواند منجر به رشد بخشهای آسیبدیده استخوان و غضروف در آزمایشگاه و پیوند آنها بدون احتمال رد توسط سیستم ایمنی در بدن بیماران شود.
آنها حتی امیدوارند بتوانند سلولهای چربی را به صورت سلولهای بنیادی اسکلتی درآورده و سپس طی یک جراحی ساده به بخشهای آسیبدیده تزریق شود. این کار بویژه برای جراحیهای زانو و لگن کهنسالان و جلوگیری از آرتروز مفید خواهد بود.
به گفته محققان، تعداد سلولهای بنیادی اسکلتی با بالا رفتن سن بطور چشمگیری کاهش مییابد از این رو شکستگی استخوانها یا کاشتهای دندانی به دلیل آسان نبودن رشد استخوانها بخوبی ترمیم نمیشوند.
اگرچه این دانشمندان تاکنون تنها توانستهاند سلولهای بنیادی اسکلتی را در موشها نقشهبرداری کنند اما مطمئن هستند که بزودی قادر خواهند بود همین کار را در مورد انسانها نیز انجام دهند.
نتایج این پژوهش در مجله Cell منتشر شده است.
انتهای پیام