وی به خصیصه ی مهم روستای کندوان ،از جمله جریان اولین زندگی آپارتمان نشینی در دنیا اشاره کرد و مدعی شد:این روستا بدون داشتن سابقه ی نیایشگاهی محل سکونت جمعت در گذشته بوده که خانه های مخروطی شکل به صورت سه طبقه-چهارطبقه و پنج طبقه با ورودی های مجزا ساخته شده است و طبقات وسط به عنوان طبقه ی مسکونی محسوب می شود.
فرزین حق پرست در ادامه با اشاره به محاسن و معایب روستای صخره ای کندوان افزود:به دلیل قرارگیری این روستا در شیب پهنای توسعه ای آن شرقی و غربی است و در جهت قرار گرفتن در نور جنوبی جزو اقلیم های کندوان است و سهولت را ه های دسترسی به طبقات را فراهم می سازد.
مدیر کل اداره ی کل میراث فرهنگی و گردشگری استان با بیان اینکه روستای کندوان در دامنه های شمالی رشته کوه سهند واقع شده است در معرض سیلاب قرار دارد و به همین دلیل عامل رطوبت را از عمده مشکلات حفاظتی و ساخت و سازهاس غیر مجاز را از مشکلات اجرایی برشمرد.
وی تصریح کرد:به جرات می توان گفت روستای کندوان در سطح ایران تنها روستای دارای شبکه ی فاضلاب است و از دیگر امکانات زیر ساختی و شبکه آب و برق و تلفن و گاز نیز برخوردار است.
مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی روستای تاریخی کندوان نیز در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز،از جمله اقدامات مهم به کف سازی روستا با توجه به الگوی بومی و سنگ های بومی اشاره کرد و افزود:به دلیل محدودیت های ثبت جهانی در گذشته و امروز نمی توان از مصالح ساختمانی از قبیل:آهن-آجر –ملات های قابل دید و تخریب سنگ آهک در مرمت و معماری کندوان استفاده کرد و ما با وجود تمامی این محدودیتها و با احترام به معماری سنتی و صخره ای و با توجه به دوام و قوام بناها و سهولت گردشگران و اهالی و احشام را اجرا یی کرد ه ایم.
علیرضا قوچی اظهار کرد:با توجه به شرایط و اهمیت خاص کندوان در حوزه های مختلف و قبل از جریان زندگی در آنجا، خیل عظیم جمعیت برای آب درمانی کندوان با پی هاش خاص برای رفع سنگ کلیه می آمدند.
وی افزود:منطقه ی بکر ارشد چمن که 15 کیلومتر بالاتر از این روستا قرار دارد زیبایی و طراوت روستای کندوان را مضاعف کرده به طوری که در تیرماه شاهد وجود برف در آن منطقه هستیم و آبهای کندوان نیز از این ارشد چمن سرچشمه می گیرد.
وی بزرگترین و مهمترین اقدامات را در کندوان ساخت سرویس بهداشتی-نماز خانه-کمپ گردشگری-پارکینگ-چهار بانده کردن راه ها-ساخت پایگاه پژوهشی-کارهای مرمتی و استحکام بخشی به کلانهای کندوان دانست و از پیشرفت65 درصدی مرمت فیزیکی حمام سنگی و بهره برداری آن در آینده نزدیک و از تعبیه ی اسکی برفی و روی چمن در کوه سلطان داغی در روستای کندوان خبر داد.