یک کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه رفاقت دیرینه نتانیاهو و اولاند موجب ارائه اظهارات اخیر رییس جمهور فرانسه در مورد لزوم اطمینان کشورش از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای پیش از توافق نهایی شده است، گفت: البته لابی صهیونیست هم تاثیر فراوانی در تبدیل فرانسه به سرسخت‌ترین مخالف ایران داشته است.

"سید جلال ساداتیان" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با اظهارات اخیر فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه در مورد لزوم اطمینان کشورش از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای پیش از توافق نهایی اظهار داشت: رفاقت دیرینه نتانیاهو و اولاند موجب ارائه اظهارات اخیر رییس جمهور فرانسه در مورد لزوم اطمینان کشورش از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای پیش از توافق نهایی شده است البته لابی صهیونیست هم تاثیر فراوانی در تبدیل فرانسه به سرسخت‌ترین مخالف ایران داشته است.

وی ادامه داد: در دور اول مذاکرات احتمال رسیدن به نتیجه وجود داشت اما اظهارات فرانسه موجب شد تا دیگر اعضای مذاکره کننده با ایران امتیازاتی به این کشور دهند تا تفاهم کلی را حفظ کنند.

این کارشناس مسائل بین الملل افزود: در اواخر دوره قبلی مذاکرات، این نقش را عربستان ایفا کرد. وزیر خارجه عربستان در فرودگاه وین با جان‌کری ملاقات و مسائلی را مطرح کرد که توافق را به تعویق انداخت.

ساداتیان تصریح کرد: واقعیت این است که تمام بازیگران در  این مذاکرات نقش‌هایی را بازی می‌کنند، از این رو اسرائیل از آن‌ها خواسته تا  نقش‌اش را پررنگ جلوه دهند، البته بعضی از بازیگران بین‌المللی برای گرفتن امتیازات بیشتر نقش خود را افزایش می‌دهند.
 
وی اظهارداشت: مطرح شدن این مسئله توسط اولاند در آستانه مذاکرات (که ممکن است به نتیجه برسد) با هدف کسب امتیازاتی از دوستان خود و اروپایی‌ها بود. فرانسه به دنبال سهم‌خواهی در سوریه و لبنان با توجه به اینکه  ایران دارای نفوذ بیشتری در این کشورها است.

ساداتیان افزود: بعد از جنگ جهانی اول فرانسه به پایین‌تر حد نفوذ در سوریه و لبنان رسید و پنداشت شاید بتواند از این نمد برای خود کلاهی بسازد، بنابراین اظهارات اخیر اولاند در راستای امتیازگیری است.
 
وی تاکید کرد: صلح به مفهوم مطلق یعنی آتش بس، خروج نیروهای بیگانه و  استقلال در کشورهای عراق و سوریه البته با توجه به این ویژگی ها با نمایی مبهم در این کشور‌ها روبرو هستیم. تلاش‌هایی صورت گرفته که سطح تخاصم در این دو کشور کاهش یابد و ممکن است برخی معارضین بتوانند وارد تعامل با حکومتشان شوند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: نوع عملکرد گروههای معارض متفاوت است، گروه لیبرال‌های مورد حمایت غرب یک طور عمل می‌کنند و گروه‌های تندرو و افراطی و تحت تاثیر تبلیغات عربستان مثل گروه داعش به طور دیگری عمل می‌کنند. گروه‌های تندرو و افراطی خشونت‌های زیادی از خود نشان دادند و صلح با این‌ها بی‌معنی است. گروه‌های معارض و دولت در عراق و سوریه نمی‌خواهند با گروه‌های تندرو تعامل داشته باشند. بنابراین اظهارات اولاند تاثیری در روند صلح عراق و سوریه ندارد.

 ساداتیان با بیان اینکه گروه معارضینی که نسبت به دولت اسد و مالکی انتقاد دارند، سهم بیشتری برای گروه اهل سنت در حاکمیت می‌خواهند، اظهار داشت: این‌ها ارتشی منظم و گروه سیاسی دارند و سهمی از حاکمیت هم می‌خواهند و ممکن است بر سر میز مذاکره بنشینند و سهمی نیز برای خود کسب کنند.  
 
وی ادامه داد: گروه‌های معارض و حاکمیت در عراق و سوریه داعش را قبول ندارند البته صلح با آن‌ها بی‌معنی است. تا زمانی که پول، اسلحه و حمایت دیگران را در اختیار دارند صلح با آن‌ها بی‌معنی است و به رسمیت نیز شناخته نمی‌شوند.  
 
ساداتیان افزود: اولاند این مسائل را با انگیزه راضی کردن صهیونیست‌ها مطرح کرده و بیشتر هم برای تبلیغات داخلی مفید است. در روند کلی اظهارات وی تاثیر جدی و تعیین کننده‌ای در پرونده هسته‌ای ایران نداشته و  تبعات اقتصادی نیز نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: اما اگر اولاند دوباره این اظهارات را تکرار کند ممکن است روابط دو کشور کاملا تیره شود و این می‌تواند در همکاری‌های اقتصادی مثل صنعت اتوموبیل‌سازی تاثیر‌گذار باشد.  

انتهای پیام/
برچسب ها: اولاند ، فرانسه ، توافق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار