به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محمدجواد عطرچیان افزود: در این مدت ۹ میلیون و ۴۳۱ هزار تن انواع کالاهای نفتی و غیرنفتی معادل ۹۵ درصد از طریق جاده و ۴۷۹ هزار تن معادل ۵ درصد از طریق راهآهن ترانزیت شده و ترانزیت جادهای ۱۰ درصد افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: ۴ میلیون و ۴۸۲ هزار تن از این کالاها موادنفتی و ۵ میلیون و ۴۲۸ هزار تن مواد غیرنفتی است و عمدهترین بخش مواد غیرنفتی کالاهایی مانند مواد سوختی، انواع پنبه، انواع ترکیبات شیمیایی، کالاهای ساختمانی، لوازم خانگی، مواد غذایی، وسایل نقلیه باری و مسافری است.
مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانههای مرزی گفت: پایانه پرویزخان با ۲ میلیون و ۶۲۰ هزار تن معادل ۲۶ درصد فعالترین مرز در زمینه ترانزیت ورود کالا به است و مرزهای بندرعباس، باشماق و بازرگان در ردههای بعدی قرار دارند.
عطرچیان گفت: در ترانزیت خروج کالا از کشور، بندر امام خمینی (ره) با ۳ میلیون و ۳۷۵ هزار تن معادل ۳۴ درصد در رده نخست و پس از آن مرزهای بندرعباس، سرخس و لطفآباد در ردههای بعدی هستند.
بیشترین تردد کامیونهای حامل بار ترانزیتی از مبدأ عراق به مقصد امارات است و از ۴۲۸ هزار دستگاه تعداد سفر کامیونهای حمل کننده کالاهای ترانزیتی، ۲۶۰ هزار دستگاه معادل ۶۱ درصد توسط کامیون ایرانی و بقیه با کامیون دیگر کشورها از کشور حمل شده است.
عطرچیان افزود: با کامل شدن زیرساختها و نقش راهگذرهای شمال – جنوب و شرق – غرب در تکمیل کریدورهای بینالمللی، جایگاه ایران در این صنعت مستحکم میشود و ایران قطب ترانزیت در منطقه خواهد شد.
انتهای پیام/