معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: براساس بررسی و تبیین وضعیت به عمل آمده از 214هزار و193کلنی زنبورعسل، فقط چهار هزار عدد آن بومی بوده و بیش از 210هزار عدد از آنها به صورت مدرن پرورش و نگهداري مي‌شوند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه ؛بهرام خانی گفت: سالانه 2500 تن عسل مرغوب از کلنی های زنبور عسل استان کرمانشاه تولید شده که در داخل و خارج از استان توزیع و به مصرف مي‌رسد.

وی افزود: در استان 2700 نفر زنبوردار داریم که در زنبورستان‌های آنها بیش از3200 نفر به صورت مستقیم مشغول به کاربوده و میانگین تولید عسل برای هر كلني در سال حدود 6/9 کیلوگرم است.

معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره پتانسیل این استان در تولید عسل و راهکارهای افزایش تولید این محصول تصریح کرد:زنبورداران با رعایت مدیریت زنبورستان، کوچ به موقع در مناطق گرمسیرو سردسیر، داشتن ملکه‌های جوان و با پتانسیل ژنتیکی مناسب‌تر سطح تولید عسل در کندوهای خود را ارتقاء دهند.

وی با تاکید به صرفه اقتصادی زنبورداری خاطرنشان کرد: زنبورداران استان علاوه بر تولید عسل می‌توانند با تولید فرآورده‌های دیگر همچون آن "زهر" در داروسازی، درآمد کسب کنند.

هر 6 کندوی، توان تولید یک گرم زهر را دارد.

خانی افزود: زنبوردارها با استفاده از تله‌های گرده‌گیر می‌توانند گرده‌ی گلها را جمع آوری و در بازارها به فروش رسانده و برای مصارف دارویی، بهداشتی بهره‌برداري نمایند.

ميزان سرانه مصرف عسل هر نفر در استان سالانه700 گرم است كه از ميزان ميانگين كشوري بالاتر است.

شهرستان صحنه با داشتن یک سوم از کل زنبورهای استان از نظر تعداد کندو رتبه اول را دارد و دیگر شهرستان‌های استان در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند.


انتهای پیام/ب

برچسب ها: کرمانشاه ، عسل ، تولید ، مرغوب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.