به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران قم ؛ معاون آب، خاك و صنايع استان گفت:با توجه به اينكه كارهاي كشاورزي نيازمند تأمين منابع آبي فراوان هستند، استفاده بهينه از آب در اين بخش از ضروريات است.
وی با اشاره به اينكه كشاورزان ميزان آب را بهصورت حجمي در اختيار ندارند، افزود: بخشي از آبهاي موجود در كارهاي كشاورزي هدر رفته و اين يكي از مشكلات اين بخش بهشمار ميرود.
معاون آب، خاك و صنايع استان با بيان اينكه كشور با بحران كمآبي رو به رو است، خاطر نشان كرد: مهمترين سياست وزارت جهاد كشاورزي نيز بهينهسازي آب در بخشهاي مختلف كشاورزي است.
اين مسئول يادآور شد: چهار ميليون هكتار از اراضي كشاورزي كشور ظرفيت رفتن زيرپوشش شبكه آبياري با فشار قوي را دارند كه تاكنون كار زيربنايي يك ميليون و 350 هكتار از آن در سطح كشور صورت گرفته و مابقي نيز در دست بررسي است.
وی گفت از انواع سیستم ابیاری قطره ای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آبياري دريپ :
پخش آهسته آب برسطح خاك به صورت قطرات مجزا يا پيوسته ، يا جريانهاي باريك از حفره هاي ريز آبياري دريپ نام دارد . در بيشتر موارد آبياري دريپ و آبياري تريكل ( قطره اي ) مترادف يكديگر به كار مي روند
آبياري زير بستري :
پخش آهسته آب در زير سطح خاك از قطره چكانهايي با دبي در حدود آبياري دريپ ، آبياري زير بستر نام دارد . اين روش با آبياري زير زميني متداول كه در آن ناحيه ريشه گياه با كنترل سطح ايستابي آ بياري مي شود متفاوت است و نبايد اشتباه گرفته شود
آبياري فواره اي:
پخش آب بر سطح خاك به صورت جريان با ريك يا فواره از سوراخي با دبي بيشتر از آبدهي آبياري دريپ يا زير بستري آما معمولاً كمتر از 1 گالن بر دقيقه ، آبياري فواره اي نا ميده مي شود . دبي قطره چكان در اين آبياري از سرعت نفوذ نهايي خاك بيشتر است و ايجاد يك حوضچه براي نگهداري يا كنترل پخش آب ضروري مي باشد .