به گزارش
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،
نحوه نگهداری مواد غذایی در یخچال و مایکرویو و فریزر در بسیاری از موارد غیراصولی و غیرعلمی است. تقریباً هر چیزی را میتوانید منجمد کنید اما برخی مواد غذایی پس از خارج شدن از حالت انجماد دیگر قابل مصرف نیستند و تنها ضایعات غذایی را شکل میدهند. این روزها که مد شده افراد همه چیز را در فریزر قرار میدهند اشتباهات عمیق تری صورت میگیرد. باید و نبایدهای فریزری کردن برخی مواد غذایی در زیر اشاره میشود.
سالادسبزیجات پس از منجمد شدن پژمرده شده و بافتشان نرم میشود و طعم اصلی خود را از دست میدهند. به جای منجمد کردن، سبزیجات را شسته و به صورت خشک در یک حوله کاغذی پیچیده و داخل کیسه پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.
شیرشیر منجمد پس از آب شدن بافتی تودهای پیدا میکند. بهتر است از شیر منجمد شده در آشپزی استفاده شود.
سرخ کردنی هاغذای سرخ شده خوشمزه پس از انجماد بافتی نرم، مرطوب و خمیر مییابد. مصرف مرغ سوخاری و... منجمد آن طعم جادویی و لذت بخش را ندارد.
تخم مرغهنگامی که مایعات منجمد میشوند حجم شان افزایش پیدا میکند. تخم مرغ خام نیز از این مسأله مستثنی نیست. حجم مایع درون تخم مرغ پس از منجمد شدن افزایش یافته و پوسته آن را ترک میدهد که نه تنها موجب بدبویی فریزر میشود بلکه با تغییر طعم قابل استفاده نیست.
میوه خاممیوهها با توجه به میزان آب بالایی که دارند حالت ترد و شکننده خود را پس از انجماد از دست میدهند.
خامهخامه پس از منجمد شدن حالتی تکه تکه مییابد. از خامه ترش یخ زده درپخت و پز میتوان
استفاده کرد.
ماستقرار دادن ماست در فریزر موجب تغییر بافت آن میشود. نتیجه قرار دادن ماست در فریزر و منجمد شدن آن چیزی است که تمایلی به خوردن آن نخواهید داشت زیرا مانند خامه ترش حالتی تکه تکه پیدا میکند.
سیب زمینیسیب زمینی آب بالایی دارد و زمانی که سیب زمینیهای خام را در فریزر قرار میدهید پس از یخ زدایی با سیب زمینی شل و آبدار مواجه خواهید شد. سیب زمینی را باید در جای خشک و خنک نگهداری کرد و اگر قصد نگهداری آن را در فریزر دارید پیش از منجمد کردن سیب زمینی را بپزید.