فناوری USSD سریعترین و امن‌ترین روش ممکن در انجام کارهای بانکی است، این فناوری نیازی به اینترنت و نصب نرم افزار ندارد و روی تمامی تلفن‌های همراه قابلیت کارایی دارد، جزییات بیشتر به علاوه لیست تمام کدهای USSD بانک‌ها را از این گزارش بخوانید.

به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ چند سالی است که ارائه سرویس‌های مالی بر روی تلفن‌های همراه صورت می‌گیرد و انجام کارهای مالی با سرعتی باورنکردی انجام می‌شود، فقط کافی است نرم افزار بانکی که در آن حساب دارید را روی گوشیتان نصب کرده و از خدمات آن استفاده کنید تا در زمان و هزینه خود صرفه جویی کنید.



در کنار همه مزیت‌های این شیوه مشکلاتی هم وجود دارد از جمله اینکه همه مردم از تلفن‌های همراه هوشمند استفاده نمی‌کنند، آن دسته افرادی هم که از تلفن‌های هوشمند استفاده می‌کنند باید یک بخش حافظه گوشی را اختصاص به نرم افزارهای خدماتی کنید، البته اگر با رزولوشین و از همه مهم‌تر با سیستم عامل گوشی شما سازگار باشد، متاسفانه به همین دلایل بیشتر مردم از این خدمات نمی‌توانند بهره‌ای ببرند.



اما وقتی صحبت از فناوری‌های موبایلی می‌شود بیشتر مردم فکر می‌کنند که این فناوری‌ها روی تلفن‌های هوشمند و با سیستم عامل‌های محبوب کارایی دارد اما همیشه هم این طور نیست فناوری Unstructured Supplementary Service Data یا به اختصار USSD حتی روی قدیمی‌ترین گوشی‌ها هم بدون نصب نرم افزار قابلیت اجرا دارد، پس تا پایان این گزارش همراه دریچه باشید تا با کارایی‌ها و مزیت‌های این فناوری بیشتر آشنا شویم، چرا که امکان بهره بردن از این فناوری روی گوشی شما هم ممکن خواهد شد.



معمولا استفاده از این خدمات نیاز به یک ثبت نام اولیه دارد تا یک حساب کاربری توسط یکی از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت الکترونیک یا همان PSP ساخته شود، هدف از این کار هم احراز هویت و متصل کردن کارت بانکی شما به شماره خط همراهتان است. بعد از ثبت نام شما برای استفاده از این خدمات به شماره کارت، رمز دوم و تاریخ انقضاء کارت احتیاج دارید.

رایج‌ترین کاربرد USSD که در کارهای روزمره خودمان بیشتر با آن سر و کار داریم، اطلاع از میزان اعتبار باقی مانده سیم کارت‌مان است که با شماره گیری کد خاص می‌توانید از میزان اعتبار باقی مانده خود مطلع شوید یا آن را از سیم کارت خود به سیم کارت دیگری منتقل کنید، به این شماره‌ها همان کدهای USSD گفته می‌شود، این فناوری محبوب به تازگی در کشور ما هم فراگیر شده است و ارائه خدمات مالی به حساب‌های بانکی مشتریان از طریق این فناوری صورت می‌گیرد.



البته همه بانک‌ها هم این سرویس را ارائه نمی‌دهند و آن دسته از بانک‌هایی هم که این سرویس را به مشتریان خود ارائه می‌دهند با اپراتور خاصی کار می‌کنند و اگر اپراتور تلفن همراه شما با آن بانک همراه یکی نباشد امکان استفاده از این سرویس برای شما میسر نخواهد بود.

خدماتی که بانک‌ها از طریق فناوری USSD ارائه می‌دهند متفاوت است، اما معمولا شامل مواردی چون دریافت موجودی و گردش حساب، پرداخت قبوض، پرداخت اقساط و خرید شارژ تلفن همراه یا انتقال وجه و یا هم اعلام مفقود شدن کارت است. سرویس‌های USSD کاملا رایگان بوده و نیازی به نصب نرم افزار ندارد.



این فناوری بر اساس ارسال درخواست و پاسخ کاربر است و گاهی هم به صورت یک طرفه از سمت اپراتور ارائه می‌شود بدون اینکه شما درخواستی ارسال کنید، نمونه سرویس یک طرفه هم همان اطلاع رسانی‌های مقدار اعتبار باقی مانده بعد از هر بار تماس تلفنی است که به شما نمایش داده می‌شود. می‌رسیم به جای بحث برانگیز مسئله یعنی امنیت!

ابتدا بگوییم که پیامک بر مبنای روش ذخیره و پردازش کار می‌کند یعنی اطلاعات اول ذخیره و بعد پردازش می‌شود، در مقابل USSD از شیوه پردازش آنلاین استفاده می‌کند و همین ویژگی مثبت باعث می‌شود تا ارائه خدمات مالی از طریق USSD نه تنها امن باشد بلکه حتی در مقایسه با عملیات مشابه مثل پیامک یا نرم افزار در رده امنیتی بالاتری از آنها قرار بگیرد.



در USSD اطلاعات به صورت رمز نگاری و کدگذاری شده با استفاده از الگوریتم‌های پیچیده رد و بدل می‌شود که حتی با دسترسی افراد غیرمجاز به آنها هیچ خطری متوجه حساب بانکی و اطلاعات شخصی شما نیست. حتی اگر تلفن همراه شما گم شود و یا به سرقت برود از این جنبه جای هیچگونه نگرانی نیست چرا که با غیرفعال کردن سیم کارت قبلی و دریافت سیم کارت جدید می‌شود همه خدمات قبلی را روی سیم کارت جدید هم دریافت کرد.

بیشتر کشورهای اروپایی بر خلاف ایران برای دریافت خدمات از همه اپراطورها یک شماره مشخصی را شماره گیری می‌کنید، به عنوان مثال اگر #۱۰۰* را بگیرید تمامی خدماتی جامع از قبیل دریافت میزان باقی مانده اعتبار، شارژ گوشی‌تان یا خدماتی از این دست در اختیار شما قرار می‌دهد.



متاسفانه در ایران استانداری برای این کار تعریف نشده و هر اپراتوری ساز خودش را می‌زند، به عنوان مثال کد جامع خدمات همراه اول #۱۱۱* هست، برای ایرانسل #۵۵۵* و برای رایتل هم #۱۴۰* هست؛ اما ما کدهای USSD تمامی بانک‌های ایران را در یک تصویر برایتان آماده کرده‌ایم که می‌توانید با ذخیره آن روی تلفن همراه خود آن‌ها را همیشه همراه خود داشته باشید.



شما این فناوری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟!

انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۴:۱۹ ۱۲ آبان ۱۳۹۳
سلام خسته نباشید
برای بانک ملی کار نمیکنه تا جایی که من میدونم چند سالیه کار نمیکنه الانم زدم کار نکرد این پیام رو میده external application down
Germany
حامد
۰۰:۴۸ ۱۶ آبان ۱۳۹۳
چرا من خیلی وقته ازش استفاده می کنم سه چهار ماهی میشه
Iran (Islamic Republic of)
shatout
۲۲:۰۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۳
ممنون خیلی مطلب عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۳
چرا بانک توسعه تعاون این کد را ندارد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۳
سلام ممنون از اطلاعات مفیدی که گذاشتین.
کسی که با موبایلش به اینترنت وصل میشه هم اگه از ussd استفاده کنه باز هم میشه گفت که این فناوری امنه؟؟؟
چون ممکنه یک بدافزاری از طریق نت به موبایلش وارد شده باشه که اطلاعات موبایلشو به سازنده ی بدافزار میفرسته در اینصورت میتونه به حساب بانکیش دسترسی داشته باشه؟؟؟
ویا در شبکه های اجتماعی که درحقیقت شماره موبایل ما دردسترس همه می باشه از طریق شماره موبایل میتونه به حساب بانکی دسترسی داشته باشه؟؟؟؟؟؟
لطفا نظرمو تایید کنید تا اگه کسی جوابشو میدونه بگه
شما که اصولا جواب نظراتو نمیدین حداقل تایید کنین. با تشکر فراوان
Germany
ناشناس
۱۸:۵۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۳
نه این فناوری امنهمشکلی از این طریق فعلا پیش نیومده و فکر نکنیم بوجود بیاد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۳
با سلام از مطالب مفید شما متشکریم
Iran (Islamic Republic of)
sina
۰۹:۴۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۳
با سلام.من قبلا هم راجع به امنیتش شنیده بودم و مدت زیادیه از این طریق هم شارژ میگیرم هم مانده حساب و هم اینترنت adslام رو تمدید میکنم.واقعا خوبه
Iran (Islamic Republic of)
بهروز الف زاده
۰۹:۴۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۳
این فناوری واقعا عالیه