ایالات متحده با پنج کشور عربی - عربستان سعودی ، قطر ، بحرین ، امارات متحده عربی و اردن - برای انجام حملات هوایی علیه داعش در سوریه و عراق ، ائتلاف نظامی تشكیل داده، این در حالیست که بازداشت های خودسرانه ، شکنجه و گردن زدن نمونه های بارز این كشورها است .

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه اعلام كرد : " ایالات متحده از همراهی و ائتلاف با متحدان عرب خود در بمباران تروریست‌های داعش افتخار می‌كند" . 

جالب تر اینكه، هیچ کس تاكنون از شرارت داعش که هزاران نفر از مردم بیگناه را در جنگ صلیبی خود برای کنترل بر سوریه و عراق كشته است ، موضع‌گیری نكرده است ، گروه تروریستی كه با حمایت كشورهای حامی براندازی بشار اسد حمایت شده و اكنون زمان بهره‌برداری از آن فرا رسیده است . در مقابل نیز، هم تیمی‌های عرب امریکا نیز در حوزه حقوق بشری شرایط استانداردی ندارند . 
 
عربستان سعودی   
عربستان سعودی ، یکی از اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ، مدت طولانی‌ست از سوی گروه‌های حقوق بشر مورد نكوهش است . این گروه‌ها پادشاهی بیش از حد محافظه‌كار عربستان را به نقض حقوق زنان، آزار و اذیت فعالان حقوق بشر ، آزادی بیان ، بازداشت‌های خودسرانه و البته، شکنجه متهم كرده‌اند .

در ماه ژوئیه، وکیل برجسته حقوق بشر ، ولید ابوالخیر به 15 سال زندان ، ممنوعیت خروج از عربستان برای 15 سال دیگر و پرداخت 53،000 دلار جریمه به اتهام "تضعیف نظام و مسئولان عربستان" ، محكوم شد .

عربستان سعودی تعداد زیادی از مخالفان خود را تاكنون اعدام كرده است (حتی شهروندان عادی ) . تنها 22 نفر در ماه اوت گردن زده شده‌اند ، از جمله چهار عضو از یك خانواده به اتهام در اختیار داشتن حشیش !! .
 

قطر 
   
یكی دیگر از پروندهای سیاه حقوق بشر قطر ، پروژه‌های ساخت و ساز جام جهانی 2022 و به كارگیری كارگران مهاجر از نپال هند پاكستان در شرایط وحشتناك می‌باشد كه تاکنون به مرگ تعداد بیشماری از آنها منجر شده است . 

"شاران بروو" ، دبیر کل کنفدراسیون بین المللی اتحادیه‌های کارگری ، قطر را به عنوان یک "دولت برده‌داری " معرفی كرده و طبق برآورد وی ، 4000 کارگر مهاجر تا آغاز بازی‌های جام جهانی در این كشور عربی كشته خواهند شد . 

مقامات قطر نیز ، مانند دیگر پادشاهان عربی ، در برابر انتقاد و مخالفت ، بردباری كمی دارند . محمد راشد العجمی ، شاعر معروف ، برای نوشتن شعر انتقادی از خانواده حاکم و تشویق سرنگونی دولت ، به 15 سال زندان محكوم شده است .كشورهای عرب درصدد وضع قوانین جدید جرایم اینترنتی برای ممنوعیت گسترش "اخبار نادرست" (بخوانید واقعیت جهان عرب) بر روی اینترنت هستند كه تحقق این امر می‌تواند تضعیف آزادی بیان در این کشورها را نشانه برود .
 

بحرین 
 
پادشاهی سنی بحرین مدعی‌ست تلاش زیادی برای بهبود وضعیت حقوق بشر پس از تظاهرات شیعیان بحرین به رهبری اعضای جامعه اکثریت شیعه در 2011، كه با سرکوب مرگبار مقامات بحرینی همراه بوده است ، به كار گرفته است . گروه‌های حقوق بشر خلاف این ادعا را می‌گویند ، آنها دولت پادشاهای بحرین را به بازداشت خودسرانه و شکنجه منتقدان خود ، متهم می‌كنند .

در ماه اوت ، مدافع برجسته حقوق بشر مریم الخواجه پس از ورود به کشور ، به اتهام حمله به افسران پلیس و توهین به پادشاه ، دستگیر شد . الخواجه ، در خارج از بحرین زندگی می‌کند و یکی از منتقدان صریح مقامات بحرینی است ، و اخیرا برای دیدار با پدر فعال خود ، که در حال گذراندن حبس ابد برای نقش آفرینی در تظاهرات سال 2011 (تظاهرات ضد دولتی) است ، وارد بحرین شده بود .

مسلمانان شیعه خواهان برخورداری از حقوق سیاسی و اقتصادی قانونی خود و پایان دادن به تبعیض خانواده سلطنتی سنی هستند . بیش از 100 نفر در جریان سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز شیعیان از سال 2011 تاكنون کشته شده‌اند. هزاران نفر از تظاهركنندگان نیز زخمی شده‌اند . و تعداد نامشخصی از مردم در زندان‌های دولت شکنجه شده‌اند.
 

امارات متحده عربی 
  
امارات متحده عربی ، عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل ، به نقض حقوق بشر ، از جمله کار اجباری ، بازداشت خودسرانه ، شکنجه بازداشت شدگان ، محاکمه‌های ناعادلانه و اعمال محدودیت بر آزادی بیان متهم می‌باشد .

کارنامه سیاه حقوق بشر امارات متحده عربی در سال گذشته در طی دادگاه‌های جمعی "امارات 94" ، گروهی از فعالان متهم به توطئه برای سرنگونی دولت ، توجه جهانی را به خود جلب كرد . 

از 94 فعال حاضر در دادگاه ، 69 نفر به زندان بین هفت تا پانزده سال محكوم شدند . کمیسیون بین‌المللی حقوقدانان این دادگاه اماراتی را "غیرمنصفانه" دانسته‌اند و اتهامات وارده علیه این گروه را "غیر قانونی" توصیف كرده‌اند . این احکام پس از اتهامات شکنجه زندانیان صادر شد .
 
 
اردن 
  
اردن برای پذیرفتن هزاران سوری فراری از ناآرامی‌های داخلی (در پناهگاه‌ها) ، كه اتفاقا در كنار غرب از حامیان این سناریو بوده است ، به دروغ بارها مورد تقدیر قرار گرفته است . اما اردن به كسی اجازه ورود به كشورش را نداده است . دیده بان حقوق بشر امان را برای رد درخواست ورود پناهندگان فلسطینی و عراقی که در سوریه زندگی می‌کردند ، مورد انتقاد قرار داده است . به گزارش دیده بان حقوق بشر : بیش از 100 فلسطینی نیز از اواسط سال 2012 به اجبار این کشور را ترک کرده‌اند . 

دولت اردن نیز بارها به نوع رفتار خود با شهروندان اردنی از سوی برخی گروه‌ها مورد شماتت قرار گرفته است . بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه در میان گروه‌های حقوق بشر بارها اتفاق افتاده است .

یکی دیگر از اتهامات اردن ، نقض محدودیت آزادی بیان است .
 
 


انتهای پیام./
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار