سیاری گفت: سلامت مردم تنها دغدغه وزارت بهداشت نیست بلکه دغدغه حاکمیت است و باید از این فرصت به عنوان یک سرمایه اجتماعی برای کنترل مصرف دخانیات استفاده کنیم.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ معاون بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به این که در سال 79 تعداد نخ مصرفی سیگار 30 میلیارد نخ بوده و در سال 89 و 90 این میزان به 60 میلیارد نخ رسیده است، توضیح داد: این روند نشان می دهد که مصرف سیگار در کشور ما با شیب تندی، رو به افزایش است.

به گفته علی اکبر سیاری تولید سیگار در سال 80، 13 میلیارد نخ و در سال 87 به 31 میلیارد نخ رسید که این میزان علاوه بر حجم سیگارهای وارداتی است که از مبادی قانونی و غیرقانونی وارد کشور می شوند.

وی با اشاره به این که در سال 90 حدود 10 درصد مردم در سنین 15 تا 64 سالگی سیگار مصرف می کردند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر برآورد می شود که 7 میلیون و 300 هزار نفر بخصوص زنان، جوانان و نوجوانان سیگار مصرف می کنند. ضمن این که تعداد زیادی از کودکان زیر 5 سال نیز در زمره سیگاری های تحمیلی محسوب می شوند.

سیاری با بیان این که علت مرگ  50 درصد افراد سیگاری، دخانیات است، افزود: متاسفانه در کشور ما هنوز مطالعه جامعی در مورد مضرات اقتصادی مصرف دخانیات انجام نشده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: ضروری است ستاد ملی مبارزه با دخانیات اطلاعات به روز در زمینه مصرف دخانیات داشته باشد چون از سال 90 هیچ کدام از این اطلاعات ساماندهی و مطابق با روز نشده است.

سیاری با بیان این که جلسات ستاد باید هر سه ماه یکبار با حضور تمام وزرای مربوطه تشکیل شود، گفت: در این صورت، با حساس کردن دولت و استفاده از ظرفیت شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، می توانیم به نتایج بهتری به منظور کنترل و مبارزه با دخانیات برسیم.

به گفته وی سلامت مردم تنها دغدغه وزارت بهداشت نیست بلکه دغدغه حاکمیت است و باید از این فرصت به عنوان یک سرمایه اجتماعی برای کنترل مصرف دخانیات استفاده کنیم.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار