وزیر ارشاد با اشاره به گردش مالی صنعت چاپ در جهان و ایران گفت: لازم است همه دست اندرکاران به ابعاد فرهنگی و اقتصادی صنعت چاپ بیش از پیش توجه کنند.

به گزارش خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران حاضر در محل برگزار چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ که امروز در تالار وحدت برگزار شد، "علی جنتی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری این جشنواره و ابراز خشنودی نسبت به اینکه می‌بیند این صنعت هر روز بهتر از قبل می‌شود گفت: مردمان این دیار با هنر و فرصتی که در وجودشان نهفته است از نوآوری‌های جهانیان به خوبی بهره برده اند.

وی ادامه داد: این مردم از بدو شکل‌گیری صنعت چاپ و دویست سال قبل این صنعت را به کار گرفته و آن را پرورش داده‌اند.  

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: چاپ را نمی‌توان صرفا یک صنعت دانست، نشر افکار با توسعه صنعت چاپ شکل گرفت، هنوز هم با توسعه فضاهای مجازی صنعت چاپ جای خود را در انتشار کتاب و محصولات دیگر حفظ کرده و در حال توسعه است.

وی سپس برآورد سرمایه در حال گردش صنعت چاپ در اقتصاد جهان را 800 میلیارد دلار و سهم ایران از این برآورد را 3 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: لازم است همه دست اندرکاران به ابعاد فرهنگی و اقتصادی صنعت چاپ بیش از پیش توجه کنند.  

جنتی تصریح کرد: وزارت ارشاد نیز به عنوان حامی صنعت چاپ با توجه به شعار سال 1393، در ارتباط تنگاتنگ با اهالی چاپ برای تحقق اهداف این صنعت مصمم است.

وی به بازنگری قوانین و مقررات مرتبط توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و گفت: انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با نهادهای مختلف از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک‌ها، توسعه آموزش و منابع انسانی، حمایت از پژوهش‌ها، حمایت از نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها و جلوگیری از خروج ارز، از امور انجام شده در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در خصوص بهبود وضعیت صنعت چاپ به حساب می‌آید.

جنتی ادامه داد: تشکیل بانک جامع اطلاعات صنعت چاپ و نشر از امور دیگری است که امید می‌رود در آینده نزدیک تحقق یابد.

وی در ادامه به لزوم کسب اطلاعات دقیق و روزآمد آماری – علمی اشاره کرده و گفت: مکان‌یابی متناسب چاپ‌خانه ها و توجه به نقش محوری و عملکرد اتحادیه ها در کنار واسپاری امور حاکمیتی ما را به سوی بهبود صنعت چاپ رهنمون می‌سازد.

به گفته جنتی امر واسپاری امور حاکمیتی هم اکنون توسط وزارت خانه در حال پیگیری است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: از نکات مهم می‌توان به توجه ویژه جامعه به دستاوردهای صنعت چاپ اشاره کرد و گفت: حمایت از این بخش برای افزایش اشتغال در داخل کشور و حمایت از محصولات داخلی ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: صنعت و یا به‌عبارتی هنر چاپ برای کشوری مثل ایران یکی از اولویت‌های اساسی بحساب می آید.

علی نیکو سخن مدیرعامل اتحادیه چاپخانه‌داران در بخش دیگری از مراسم چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ گفت: خدا را شاکریم که چند سالی است در شهریور ماه فرصتی برای تبادل نظر و تشریک مساعی ایجاد شده است و این مراسم برگزار می‌شود.

وی سال جاری را واجد ویژگی‌های منحصر بفرد دانست و گفت: کماکان دولت چاپ را به مثابه صنعت نمی‌شناسد.

* اهالی صنعت چاپ و چاپخانه‌داران گرفتار بین نقطه و ویرگول

نیکوسخن ادامه داد: شاید نخستین مشکل صنعت چاپ سردرگمی این صنعت بین صنعت و فرهنگ است که بر اساس آن اهالی صنعت چاپ و چاپ خانه‌داران میان نقطه و ویرگول گرفتارند.

وی اظهار داشت: فرهنگ صنعت بدون چاپ هویت خورد را از دست می دهد.

نیکوسخن مشکل دیگر صنعت چاپ را چاپ‌خانه‌های دولتی و غیر دولتی دانست و گفت: اینها ارتباط غیر منصفانه با بخش خصوصی دارند.

به گفته مدیرعامل اتحادیه چاپ‌خانه داران لازم است تدبیر عاجلی در زمینه چاپ خانه‌های دولتی و غیر دولتی اندیشیده شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه اعطای تسهیلات بانکی با بهره 30 درصد به چاپ‌خانه‌داران بالا رفتن بدهی‌های معوقعه بانکی را به دنبال دارد. اعطای تسهیلات با بهره پایین راه حل این مشکل است.

نیکوسخن تصریح کرد: نبود یک متولی دولتی خاص برای صنعت چاپ مشکل دیگری است که حداقل باید یک معاونت به این صنعت اختصاص یابد.

وی ادامه داد: صنعت چاپ در حال حاضر بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت حیران است.

گفتنی است؛ در این مراسم جوایزی به کارآفرینان برتر استان تهران، آذربایجان غربی، رودسر، اهواز، تبریز و شیراز به آقایان : لاهیجی، آخوندی، حامدی‌شهرآبی، قاسمی، مهدوی، لاری، کاشی‌گر، تجلی راف‌کوهی ، پرتو دزفولی، محمدعلی بهمنی، پیمان، گلستانیان، ستاری فر، استاد آقا و کارشناس نمونه علی اکبر حیدر لو اهدا شد.


"برازش" در جشن صنعت چاپ عنوان کرد:


انتهای پیام/ اس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.