رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی گفت: چاپ زبان کالاهای ساکت و صامت است و هر کالایی که نمی‌تواند حرف خود را بزند، حرفش را با صنعت چاپ می‌زند و اطلاعات خود را به همگان بیان می‌کند.

به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی درباره صنعت چاپ و نیاز جامعه به آن اظهار کرد: صنعت چاپ یک پدیده دوگانه است. به اعتبار نتیجه یک کالای فرهنگی است و به اعتبار ابزار آن صنعتی است. 
 
وی افزود: از ابتدای انقلاب تاکنون تدبیر امور صنعت چاپ در وزارت ارشاد بوده است و نگاه فرهنگی بر نگاه صنعتی غلبه داشته است اما یکی از مسائل مهم این است که به همان اندازه که دستاورد و محصول فرهنگی چاپ مهم است، جنبه سخت‌افزاری و صنعتی آن نیز مهم است. چاپ دیگر صنعتی نیست که به اهل فرهنگ، کتابخوانان و روشنفکران محدود باشد در برهه کنونی احدی در جامعه نیست که با این صنعت سر و کار نداشته باشد.
 
حداد عادل با اشاره به گسترش فعالیت‌های صنعت چاپ و نفوذ آن در میان صنایع و مشاغل دیگر گفت: روز به روز دایره صنعت چاپ وسیع‌تر می‌شود. وسعت میدان صنعت چاپ به گونه‌ای شده است که امروزه کمتر محصولی را می‌بینیم که روی آن چاپ نخورده باشد. به جرات می‌توان گفت که چاپ زبان کالاهای ساکت و صامت است. هر کالایی که نمی‌تواند حرف خود را بزند، حرفش را با صنعت چاپ می‌زند و اطلاعات خود را به همگان بیان می‌کند.
 
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با ضروری خواندن تربیت نیروی انسانی برای صنعت چاپ عنوان کرد: این موضوع محدودیتی ندارد و از کارگر ساده گرفته تا مهندسان طراحی ماشین‌آلات چاپ را شامل می‌شود.

 امیدورام مدیران و مسئولان فرهنگی که به نحوی از انحاء با این صنعت سر و کار دارند از فرصت روز ملی صنعت چاپ استفاده کنند و با هم‌اندیشی نیازهای خود را اعلام کنند. ما هم در مجلس اگر وظیفه‌ای بر عهده‌امان نهاده شود آماده هستیم که تعامل و همکاری داشته باشیم.
 
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی درباره اعتلای صنعت چاپ در جامعه اظهار کرد: به نظرم برای اعتلای جایگاه صنعت چاپ در میان مردم و آگاهی هر چه بیشتر آن‌ها تدبیر خاصی از سوی برگزار کنندگان صنعت چاپ اتخاذ شود. پیشنهاد می‌کنم که هر سال شعاری برای این جشنواره انتخاب شود.
 
وی افزود: این شعار در سربرگ‌های هر دوره از این جشنواره و در همایش‌ها و جشن‌ها اعلام شود. اگر 10 سال این کار تداوم پیدا کند و 10 جمله کلیدی درباره صنعت چاپ در میان مردم نفوذ پیدا کند، کم‌کم فرهنگ جامعه اعتلا می‌یابد. با این کار ابعاد صنعت چاپ اجتماعی‌تر خواهد شد و مردم با کارکردهای این صنعت بیشتر آشنا خواهند شد. 
 
گفتنی است؛ جشن صنعت چاپ روز شنبه 22 شهریور ماه با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی در تالار وحدت برگزار می‌شود.

انتهای پیام/
برچسب ها: چاپ ، کالا ، ساکت ، صامت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار