به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم ، " رابرت موگابه " روز چهارشنبه در دیدار با حسین امیر عبداللهیان معاون عربی وآفریقای وزارت خارجه حمایت کشورش با تاکید بر حمایت از حق جمهوری اسلامی ایران در افزایش توان و فعالیت های هستهای صلح آمیز، کاربرد استانداردهای دوگانه در این زمینه از سوی غرب را تقبیح نمود.
رئیس جمهوری زیمبابوه ضمن تحسین مردم و دولت ایران بخاطر مقاومت در برابر فشارهای ناشی از تحریمهای ظالمانه، گفت که جمهوری اسلامی ایران با ایفای نقش سازنده در منطقه و جهان ثابت کرده که یک کشور قابل اطمینان می باشد.
موگابه با اشاره به تحولات جاری در عرصه بینالمللی و دخالت آمریکا در سایر کشورها از جمله لیبی ،عراق ،سوریه،پاکستان و مصر،ابراز امیدواری نمود که جمهوری اسلامی ایران به حمایت از دولت و مردم سوریه ادامه دهد.
وی تقویت همکاری، همبستگی و اتحاد بین کشورهای در حال توسعه را برای دستیابی به توسعه پایدار و ایستادگی در برابر زیاده خواهیها ضروری ارزیابی کرد.
موگابه همچنین با ابلاغ سلام گرم خود به رهبرمعظم انقلاب ، ابراز خرسندی از انجام عمل جراحی موفقیت آمیز ایشان و نیز ابلاغ سلام و احساسات دوستانه خود به رئیس جمهوری کشورمان، بر وجود روابط دوستانه و صمیمی بین رهبران و مردم دو کشور تاکید نمود.
وی گفت باید روابط و همکاریهای فیمابین در زمینه های سیاسی و اقتصادی را استحکام بخشیده و از دستاوردهای انقلاب در دو کشور صیانت کنیم.
رئیس جمهوری زیمبابوه از فعالان تجاری و سرمایه گذاران ایرانی دعوت کرد تا در زمینه های اقتصادی و سرمایهگذاری در زیمبابوه وارد شوند.
امیرعبداللهیان با تبریک ریاست زیمبابوه بر جامعه توسعه اقتصادی جنوب آفریقا (SADC) گفت قاره آفریقا با نام مبارزین ضد استعمار و آپارتاید همچون نلسون ماندلا و رابرت موگابه شناخته میشود.
معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه بر استمرار پیوندهای دوستانه و همکاریهای سازنده بین دو کشور تاکید و ابراز امیدواری کرد که زیمبابوه بتواند در چارچوب منافع ملی و با تکیه بر توان و امکانات بومی خویش بر چالشهای موجود فائق آمده، مراحل توسعه را هرچه سریعتر طی کرده و به کشوری آباد و پیشرفته در منطقه جنوب آفریقا تبدیل شود.
امیر عبداللهیان رفتار و سیاستهای نادرست آمریکا و برخی از کشورهای غربی را علت بوجود آمدن جریانهای افراطی در خاورمیانه و آفریقا دانست و عزم راسخ جامعه جهانی و اقدام دستجمعی کشورها را برای رفع این معضل بزرگ خواستار شد.
معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه کشورمان همچنین در ملاقات جداگانه با"سیمباراشه ممبنگگوی" وزیر خارجه زیمبابوه روند روابط و همکاریها در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را مورد مذاکره و تبادل نظر قرار داد و برتوسعه روابط و مناسبات بین دو کشور در همه زمینهها تاکید کرد.
لزوم افزایش سرمایه گذاریها توسط بخش خصوصی کشورمان در زیمبابوه، ضرورت پیگیری و اجرای توافقات گذشته و برنامهریزی برای برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک، آمادگی برای تقویت همکاری های علمی و فناوری، لزوم تسهیل روابط برای تجار و بازرگانان ایرانی برای ورود به زیمبابوه، ضرورت تقویت افزایش فعالیت بخش خصوصی دو کشور و ... از جمله موضوعات مطرح و پیگیری شده از سوی معاون وزیر امورخارجه کشورمان با وزیر امورخارجه زیمبابوه بود.
انتهای پیام/