سجادی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا برای ساماندهی عرضه داروهای گیاهی نیاز به تاسیس داروخانه‌های گیاهی بطور مجزا احساس می‌شود، گفت: داروخانه‌ها به عنوان موسسات پزشکی معتبر می‌توانند محل عرضه تمام داروها باشند و لزومی به تفکیک داروها وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ سید مهدی سجادی در نشست خبری کنگره ملی روز داروسازی و جشن بزرگداشت محمدبن زکریای رازی که دیروز بعدازظهر برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: توسعه طب سنتی و جایگاه داروسازان در سیاست‌های کلان نظام سلامت مدنظر انجمن داروسازان برای برگزاری این کنگره است.
 
وی با اشاره به اینکه موضوع کنگره سال جاری با توجه به سیاست‌های ابلاغ شده مقام معظم رهبری به وزارت بهداشت و درمان و بند مشخصی که درباره توسعه طب سنتی وجود دارد انتخاب شده است؛ افزود: در تلاش هستیم تا با محور قرار دادن این موضوع در کنگره اهمیت جایگاه طب سنتی را به جامعه داروسازی نشان دهیم.
 
وی در پاسخ به سوال خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا برای ساماندهی عرضه داروهای گیاهی نیاز به تاسیس داروخانه‌های گیاهی به طور مجزا احساس می‌شود گفت: داروخانه‌ها به عنوان موسسات پزشکی معتبر می‌توانند محل عرضه تمام داروها باشند و لزومی به تفکیک داروها وجود ندارد.
 
وی با بیان اینکه ایران جایگاه بالایی در تولید محصولات گیاهان دارویی دارد اظهار داشت: جایگاه ایران آن قدر بالا است که می‌توانیم در این زمینه صادرات داشته باشیم و ‌اکنون دوره‌های تخصصی طب سنتی در دانشکده‌های داروسازی کشور تدریس می‌شود.
 
دبیر انجمن داروسازان ایران با اشاره به فرهنگ سازی در زمینه مصرف فرآورده‌های طبی تصریح کرد: تبلیغات عطاری‌‌ها، کاذب و غیرصحیح است و از سوی سازمان غذا و دارو دستورالعملی در دست اجرا است تا عطاری‌ها ساماندهی شوند. 

سجادی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار باشگاه خبرنگاران درباره اثربخشی داروهای گیاهی نسبت به شیمیایی اذعان داشت: درمان با داروهای گیاهی قطعی نیست و باید دید دارو برای چه بیماری تجویز می‌شود، اما در برخی موارد جایگزین نوع شمیایی بوده و به بیمار مصرف آن توصیه می شود

داروخانه‌های موجود استطاعت کافی برای عرضه داروهای گیاهی را دارند

در ادامه جلیل سعیدلو رئیس انجمن داروسازان تهران، گفت: طب سنتی از بدو خلقت بشر وجود داشته است و بسیاری مواقع این طب پاسخگوی نیازهایی بوده که طب نوین قادر به پوشش آن نبوده است.
 
رئیس انجمن داروسازان تهران، عرضه داروهای گیاهی و شیمیایی در 2 داروخانه مجزا را مغایر قانون عنوان کرد و افزود: داروخانه‌های موجود استطاعت کافی برای عرضه داروهای گیاهی را دارند و انجمن داروسازان به عنوان متولی امور صنفی داروسازی کشور با این قضیه موافق نیست.
 
وی همچنین در خصوص ورود داروهای قاچاق به داروخانه‌ها بیان داشت: داروخانه ها به شدت توسط سیستم‌های بازرسی رصد می‌شوند لذا داروها باید تولید داخل بوده و اگر وارداتی هستند از مسیر درست به داروخانه رسیده باشند و سازمان غذا و  دارو آنها را تایید کرده باشد.
 
رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به سابقه طولانی ایران در طب گیاهی گفت: از 17 اقلیم شناخته شده، 15 اقلیم در ایران وجود دارد و در شرایط مدرن باید گیاهان این اقلیم‌ها به فرآورده‌هایی تبدیل شوند که قابل عرضه است.
 
وی با بیان اینکه حضور مدیریت جدید در سازمان تامین اجتماعی شرایط پرداختی را به داروخانه‌ها مساعد‌تر کرده است اظهار داشت: در تجدید قرارداد با سازمان‌های بیمه‌گر در حال رایزنی این موضوع هستیم زیرا قرارداد بیمه‌ها و داروخانه‌ها یک سویه است و کفه ترازو به سمت این سازمان‌ها سنگینی می‌کند.
 
به گفته سعید لو تعدادی کسورات بیمه‌ای وجود دارد که داروسازان را با مشکل مواجه کرده، اما به طور کلی وضعیت پرداختی نسبت به سنوات گذشته بهتر شده است هرچند که تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
 
وی همچنین در خصوص کاهش پرداخت از جیب بیماران در راستای اجرای طرح تحول سلامت  خاطرنشان کرد: 5 درصد مردم قادر به تامین هزینه‌‌های دارویی هستند و 95 درصد از آنها بیماری‌هایی دارند که پرداخت هزینه‌ها برایشان مقدور نیست لذا سازمان‌های بیمه‌گر باید نگاه ویژه‌ای به این افراد داشته باشد.

شرکت های دانش بنیان می توانند مارا از وابستگی دارویی نجات دهند

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان با برقراری ارتباط با دانشگاهها می‌توانند ما را از وابستگی به کشورهای دیگر رهایی دهند.

در ادامه محمدرضا دری، عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران افزود: نخستین باری است که در زمینه داروسازی بخش صنعت به دانشگاه متصل می‌شود و این کنگره دق‌البابی است تا رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی به ویژه داروسازی و مسئولان ذیربط وزارتخانه‌ها در پنل‌های تخصصی شرکت کنند.

وی با اشاره به اینکه در این زمینه از داروسازان داروخانه‌دار دعوت کرده‌ایم، ادامه داد: می‌خواهیم جایگاه خدمت‌رسانی به بیماران را ارتقا داده و به استانداردهای مطلوب برسیم.
 
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران درخصوص اثربخشی داروهای گیاهی و فروش آنها بطور مجزا اذعان داشت: با ایجاد داروخانه‌های گیاهی نه تنها خدمتی در این زمینه  به بیماران و داروسازان نکرده‌ایم بلکه بعد از مدتی به واسطه مشکلات مالی ناشی از ارائه داروهای گیاهی داروسازان دچار مشکلات اقتصادی خواهند شد.
 
وی با بیان اهمیت داروهای گیاهی در درمان بیماری‌ها گفت: در گذشته هر قدر طبیبی درباره کاربرد داروهای گیاهی مهارت بیشتری داشته، حاذق‌تر بوده است.

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه داروسازان داروخانه‌ها سعی کرده‌اند به هر نحوی خدمت رسانی به بیماران را در نظام سلامت ارایه دهند خاطرنشان کرد: داروخانه‌های سنتی و گیاهی در کشور به واسطه مشکلات اقتصادی که در آینده برای آنها ایجاد می‌شود، خدمت رسانی در این زمینه را دچار مشکل می‌کنند.

وی یادآور شد: در حال حاضر بسیاری از داروخانه‌ها در کشور به گونه‌ای طب سنتی و داروهای گیاهی را ارایه می‌کنند و در بسیاری موارد به صورت رایگان مشاوره‌ها را در اختیار مراجعه کنندگان قرار می‌دهند.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار