به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، «اصلا نمی شه بهش اعتماد کرد»،«آدم قابل اعتمادی نیست» و... این ها همه جملات نه چندان جذابی است که به دل هیچ کس نخواهدنشست چه برسد به این که یک نفر درباره ما از این واژه ها و عبارات استفاده کند. برای پیشگیری از دچار شدن به چنین وضعیتی بهتر است قبل از هرچیزی بنشینیم یک گوشه دنج وخودمان را ارزیابی کنیم، این که دیگران چقدر به شما اعتماد می کنند؟ کم یا زیاد؟ اصلا برای جلب اعتماد اطرافیانتان باید چه کار کنیم؟ توجه داشته باشید که پایداری روابط خانوادگی و دوستي ها حتی داشتن زندگي موفق در اجتماع همه و همه وابسته به توانایی ما در برقراری و حفظ ارتباطاتمان است که مهمترین و اصلی ترین شرط آن اعتماد دیگران به ما است. مواردی که دکتر ناصر قاسم زاد دبیر انجمن تحلیل روان جامعه در گفت و گو با «حمایت» به آنها اشاره میکند.
دوستان ملاکی برای قضاوتیک از ملاک های قضاوت دیگران درباره شما دوستان تان هستند بنابراین این که با چه کسانی ارتباط دارید می تواند معیاری برای شناخت شما باشد. به تبع اگر دوستی که برای خود برگزیدهاید دارای منش، شخصیت، رفتار پسندیده واعتبار اجتماعی باشد، فردی که سایر افراد به وی اعتماد دارند، این امر کمک زیادی به جلب اعتماد دیگران می کند.
فکر کنید سپس سخن بگوییدبه آنچه که می گویید توجه کنید، به زبان ساده تر به اول فکر کنید، سپس سخن بگویید تا ناخواسته و به اشتباه حرفی نزنید که در نظر دیگران وجهه و اعتبارتان را از دست بدهید.
درباره آنچه که می دانید سخن بگویید، زیرا حرف زدن و پاسخ دادن به سووالاتی که نمی دانید نه تنها گویای مطلع بودن شما از موضوعات مختلف نیست بلکه با گویای اطلاعات اندک شما خواهد بود به علاوه دیگران با ادامه این روند به حرف ها و گفته های شما اعتماد نخواهند کرد چون آنها را غیر واقعی می دانند و حتی به مقابل روی شما یا در غیبتتان به صحبت هایتان خواهند خندید.
اعتراف به اشتباهاتبه اشتباهات خود اعتراف کنید. اگر به هر دلیلی عمل نادرستی از شما سر زده است یا حرفی را زده اید که نباید می زدید، از گفتن واقعیت هراس نداشته باشید زیرا نه تنها از اعتبار شما نخواهد کاست بلکه موجب جلب اعتماد دیگران نیز خواهد شد، چون شما فردی صادق هستید که می شود رویتان حساب کرد.
اعتماد به نفس فراموش نشودداشتن اعتماد به نفس هم می تواند به جلب اعتماد دیگران کمک کند. البته به خاطر داشته باشید اعتماد به نفس نباید کاذب با از سر خودخواهی باشد که نتیجه آن بر عکس خواهد بود. هیچ فردی حتی نزدیکترین دوستان و بستگان شما به شخصی که بیش از اندازه ای که باید به خود اعتماد دارد و با این کار دیگران را به زحمت می اندازد یا آزرده خاطرشان می کند، علاقه ای ندارند.
خوش اخلاق باشیداخلاق هم می تواند یکی از آشکارترین معیارها افزایش اعتبار شما در نزد دیگران و جلب اعتماد آنها باشد. داشتن روی خوش و اخلاق نیکو این امکان را برای دیگران فراهم می آورد که بتوانند به شما نزدیک شده و ویژگی های برجسته شخصیت و رفتار خوبتان را بشناسند و آن را درک کنند، که این امر در نهایت منجر به اعتماد دیگران به شما می شود.
عزت نفس هم داشته باشیدعزت نفس را در خود تقویت کنید، این که برای خود ارزش و اعتباری قائل باشید. ارزش قائلشدن برای خود به دور از حس تکبر و خودخواهی در مواجهه با موقعیت هایی که می تواند بر افراد ضعیف النفس وسوسه برانگیز باشد حتی در ازای پاداش گذرا و اندک نیز از دیگر مواردی است که نباید به آن بی توجه بود.
تصمیم گیری درستدر تصمیماتی که می گیرید راسخ باشید، البته به شرط این که تصمیم هایی که می گیرید درست و منطقی باشد، زیرا هیچ کسی از فردی که دائم در رفتار و تصمیم هایی که می گیرد رنگ عوض میکند خوشش نمی آید چه برسد به این که بخواهد به چنین فردی اعتماد هم کند. بنابراین اگر فردی هستید که می توانید فارغ از دودلی و تردید از سر اطمینان در زندگیتان تصمیم های درست بگیرید می توانید امیدوار باشید که دیگران هم به شما اعتماد خواهند کرد.
صمیمیت هم مهم استگشاده رو و صمیمی باشید، یاد تان باشد دیگران باید بتوانند به شما نزدیک شوند تا از شناخت بهتری از شما داشته باشند. فراموش نکنید حتی نزدیکانتان به فردی اعتماد می کنند که با وی احساس راحتی کنند، بنابراین با گله گذاری های بی مورد و حساسیت های نابجا موجبات رنجش اطرافیان خود و بی اعتمادی آنها را فراهم نیاورید.
به ظاهرتان هم توجه کنیدما انسان ها موجوداتی نکته بین هستیم که از کوچکترین موضوعاتی که قابل دیدن است نیز غافل نمی شویم. یکی از این موارد نوع پوشش یه عبارتی لباس پوشیدن ما است. صبور باشید و نگویید چه ربطی به جلب اعتماد دیگران نسبت به ما دارد. درست است که آنچه بر تن می کنیم نشان دهنده توانایی و قابلیت های ما نیست اما یکی از مواردی است که در جلب احترام دیگران نسبت به شما نقش بسیاری دارد. به خاطر داشته باشید محترم بودن یکی از الزامات قابل اعتماد بودن ما است. پس سعی کنید پاکیزه و خوشلباس باشید و همیشه در موقعیتها و مکانهای مختلف آنچه را برتن کنید متناسب با مکانو فضایی باشد که در آن قرار دارید.
اعتماد از نوع ارتباطیبرقراری ارتباط شیوه های خاص خود را دارد همانطور که ارتباط به زیر شاخه هایی تقسیم میشود؛ کلامی و غیر کلامی مانند ارتباط چشمی. از این رو به هر میزان که بتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید قادر خواهید بود اعتماد آنها را نیز به خود جلب کنید. مصداق بارز این امر افرادی هستند که در شغل فروشندگی مشغول به کار بوده و با تکیه بر رابطه کلامی در کنار روی گشاده حس اعتماد مشتریان را به خود جلب می کنند.
ثبات شخصیت فراموش نشودثبات شخصیت هم از دیگر الزامات جلب اعتماد دیگران است، این که چقدر یک فرد قابل پیش بینی باشد و در موقعیت های مشابه رفتارهای متضاد نداشته باشد تا بتوان با وی درد دل کرد و از او راهنمایی خواست نیز از دیگر مواردی است که باید به ان توجه کرد، پس این مورد را نیز فراموش نکنید.
برای دیگران ارزش قائل شویددر روابطی که با دیگران دارید چهرتباطات خانوادگی و چه رابطه های کاری سعی کنید برای دیگران ارزش و احترام قائل باشد، زیرا یکی از شاخصه هایی که باعث می شود تا سایر افراد به سمت شما گرایش داشته باشند و به تدریج اعتماد کنند، احترامی است که به آنها می گذارید، پس این راهکار را هم فراموش نکنید./حمایت
چی کار کنم تا اعتمادش دوباره جلب شه