در مرکز سحابی خرچنگ یک ستاره ی نوترونی بسیار سریع و چرخان وجود دارد که بازمانده همین انفجار کیهانی میباشد. این ستاره نوترونی به سنگینی خورشید ما است وبه اندازه ی یک شهر کوچک می‌باشد که هر ۳۰ ثانیه‌ به دور خود می‌چرخد.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ در سال ۱۰۵۴ میلادی، ستاره شناسان چینی و مردم سراسر جهان متوجه یک شی نورانی جدید و درخشان در آسمان شدند. این "ستاره‌ی جدید" در واقع یک انفجار ابرنواختری بود و جرمی است که اکنون به "سحابی خرچنگ" مشهور می‌باشد. 
 
در مرکز سحابی خرچنگ یک ستاره‌ی نوترونی بسیار سریع و چرخان وجود دارد که بازمانده همین انفجار کیهانی می‌باشد. این ستاره نوترونی به سنگینی خورشید ما است و به اندازه‌ی یک شهر کوچک می‌باشد که هر ۳۰ ثانیه‌ به دور خود می‌چرخد. در این تصویر شگفت انگیز می‌توانید تصویر این ستاره و سحابی بجا مانده از این انفجار ابرنواختری در کهکشان راه شیری را مشاهده کنید. 



این چشم انداز زیبا و جدید به مناسبت پانزدهمین سال شروع به کار تلسکوپ فضایی چاندرا ناسا که کیهان را در محدوده‌ی پرانرژی جستجو می‌کند با ترکیب داده‌های نقشه برداری نور مرئی و داده های پرتو ایکس منتشر شده است. طبق بررسی‌ها این ستاره‌ی نوترونی یا تپ اختر، در حال انتشار فواره‌ای پر انرژی به فضاست، در این تصویر پرتوهای ایکسِ کم انرژی سرخ رنگ، پرتوهای ایکس با انرژی میانگین سبز رنگ و پرانرژی ترین پرتوهای ایکس هم به رنگ آبی مشاهده می‌شود. سحابی خرچنگ حدود ۶۵۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد و گستردگی حلقه ای آن حدود یک سال نوری است. 


این عکسی از سحابی خرچنگ است که بمناسبت پانزدهمین سالگرد شروع به کار تلسکوپ چاندرا منتشر شده است. 
 
تپ اختر و سحابی خرچنگ روزگاری یک ستاره‌ی بزرگ بوده اند که با انفجار ابرنواختری و پخش شدن لایه های بیرونی ستاره ی مرکزی، این سحابی زیبا پدید آمد. تپ اخترها (Pulsar) ستاره‌های نوترونی چرخانی هستند که با سرعت بسیار زیادی دوران می‌کنند و پالس‌های مداومی از انرژی تابشی به همراه خطوط میدان مغناطیسی قوی را از خود منتشر می‌کنند. برخی از تپ‌اخترها نیز پرتوهای ایکس تابش می‌ دهند. ستاره‌های نوترونی در حقیقت بقایای هسته ستاره منفجر شده‌ای هستند که حجم کوچک و چگالی بسیار بالایی دارند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار