ما واقعی هستیم یا در جهان ماتریکس به سر می‌بریم

اگر روزی متوجه شویم که واقعی نیستیم و در یک شبیه سازی کامپیوتری زندگی می‌کنیم، وحشت زده می‌شویم. با این حال، برخی از افرادی که در صف اول علم قرار دارند معتقدند که ماهیت حقیقت خیلی دور از این ایده نیست.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ مکس تگمارک فیزیکدان در MIT می گویند که یک موجود هوشمند یک شبیه سازی را برنامه ریزی کرده تا جهانی را خلق کندکه فقط با استفاده از اعداد و ارقام ریاضی می‌توان این جهان را مشابه با یک شبیه سازی کامپیوتری توصیف کرد.

وی در کتاب جدیدش "جهان ریاضیاتی مان" بیان می‌کند که جهان به خودی خود یک ساختار ریاضیاتی است.



وی افزود: فرض کنید یک شخصیت در بازی ماین کرافت (Minecraft) هستید یا شخصیتی پیشرفته تر درون یک بازی کامپیوتری هستید، یعنی در بازی که گرافیک آن واقعأ خوب بوده به طوری که احساس نمی‌کنید واقعا در یک بازی هستید. احساس می‌کنید که می‌وانید به اشیای واقعا ضربه بزنید و می‌توانید عاشق شوید و از چیزهای اطراف خود لذت ببرید و وقتی در این بازی ویدیویی شروع به مطالعه‌ی دنیای فیزیکی می‌کنید در نهایت کشف می‌کنید که همه چیز از پیکسل تشکیل شده است و تمام چیزهایی که به نظرتان "شی" بودند در واقع فقط به وسیله ی دسته ای از اعداد توصیف می شوند. 
 
بدون شک برخی از دوستانتان شما را مورد انتقاد قرار می‌دهند و می‌گویند: مشخص است که همه‌ی اینها شی هستند، اما فردی که از خارج از این بازی ویدیویی در حال نظاره است مشاهده می کند که در واقع تمام این چیزها شی بودند.

ما در این جهان دقیقأ در این وضعیت قرار داریم. به اطراف نگاه می کنیم و اصلأ ریاضیاتی به نظر نمی رسد، اما تمام چیزهایی که مشاهده می کنیم از اجزای ابتدایی مانند کوارک و الکترون ساخته شده اند. 
 
بنابراین تگمارک بیان می‌کند که حتی فضایی که این اجزای ابتدایی در آن زندگی و در پیرامون آن حرکت می کنند در نهایت به وسیله ی اعداد و مفاهیم ریاضیاتی توصیف می‌شوند. یک عدد توصیف می کند که فضا دارای چه تعداد ابعادی است. همانطور که نظریه ی نسبیت اینشتین بیان می کند، فضا منحنی است و این انحراف به طور ریاضیاتی توصیف می شود. نمی دانیم که آیا جهان محدود است یا بی نهایت و همینطور شکل دقیق آن را نمی‌دانیم، اما از ریاضی آن که تمام اشکال ممکن را توصیف می کند اطلاع داریم، از این رو فضا به اندازه ی اجزایی که درون آن "اشیا" را شکل می دهند ریاضیاتی است. 



سیاره‌ی نپتون پس از مشاهده‌ی غیرمنتظره‌ی لغزش در مدار اورانوس کشف شد. محاسبات نشان داد که این لغزش با لغزش قطب گرانشی یک سیاره‌ی مشاهده نشده مطابقت دارد. 

سیاره‌ی نپتون را با ریاضی کشف کردیم، امواج رادیویی را با ریاضی کشف کردیم، پیتر هیگز توانست بوزون هیگز را با ریاضی کشف کند.
 
اکنون می‌توانیم هر ثابت فیزیکی مجزا را که تاکنون از فهرستی از ۳۲ عدد اندازه گیری شده را محاسبه کنیم. به نظرم این قضیه یک مسئله ی بنیادی را با ما در میان می‌گذارد.
 
اگر این ایده که همه چیز ریاضی است غلط باشد، آنگاه فیزیک محکوم به نابودی است، زیرا وقتی که هیچ نشانه ی ریاضیاتی در طبیعت وجود نداشته باشد تا کشف کنیم، این جاده را مسدود می کنیم. اما اگر حدسم درست باشد، آنگاه این یک اخبار بسیار خوب برای فیزیک است زیرا هیچ جاده ی مسدودی وجود ندارد و توانایی نهایی مان برای درک مسائل فقط محدود به توانایی مان برای آزمایش، تجسم و خلاقیت خواهد بود و این فقط فیزیک نیست.

در طول چند دهه‌ی گذشته، ریاضی به سمت علوم دیگر نیز تاخت و تاز کرده، از پزشکی گرفته تا روانشناسی و اقتصاد. حتی یکی از بزرگترین اسرار یعنی ذهن و خودآگاهی انسان به وسیله‌ی ابزار ریاضیاتی در معرض حمله‌ی عصب شناسان قرار گرفته است.

اگر تمام این حیطه‌ها را بتوان به طور ریاضیاتی درک کرد، آنگاه می‌توانیم اطمینان داشته باشیم که در نهایت می توانیم معماهای مطرح شده را حل کنیم.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
بى گمان هرانسانى بايقين به وجودخداى يكتاوتوانا،ومهربان احساس آرامش وامنيت ميكنداماتفكر دربندكى واسارت جبرى انسان مجبور،تنهاراه وروش يافتن تكامل وارتقاى وجوداست .دراموزه هاى دينى وروحانى هم يكساعت تفكربرعمرى عبادت برترى دارد،چراكه انسان درجستجو وپرسش همواره واقعيات نوين بسيارى راكشف وايجادكرده است ، بسيارى ازيافته هاى أنسان امروز،ناشناخته هاى جهان بينى گذشتگان است.براى رسيدن به درگاه ماورا،انسان درزندگى بايدازسطح ياسطر جبرى خودبتواندبه سطح ياسطرفراترازخودراه يابدواين عين خداجويى است چراكه بدون خودشناسى هركزنميتوان به خدارسيد.
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۵:۵۴ ۲۳ دی ۱۳۹۹
واقعا مطالب مفیدی بودی.و ما نباید فراموش کنیم که خدا مطلق هست و تمام دنیا به زیبایی خلق شده و کسی بهتر و بزرگتر از خدای یگانه وجود نداره که بتواند چنین دقیق و منظم جهان راخلق کند و شکی نیست که خدا جهان را با زبان ریاضی نوشته است جمله ای که گالیله گفته بسیار درست و دقیق است و بسیار قابل تامل.باید شکرگزار چنین پروردگار زیبا و قدرتمند بود هرچقدر در مقابل خدا سجده کنیم هر چقدر عشق بورزیم باز کمه.خدایا سپاسگزارم به خاطر همه چی❤❤❤
Iran (Islamic Republic of)
مهدیه
۱۵:۴۹ ۰۸ دی ۱۳۹۹
بنظر من اگر جهان یک جهان ماتریکسی و شبیه سازی شده باشد باز انسان عاقل بعد از کسب آگاهی نباید وجود یک خالق مقتدر رو فراموش کند چرا که مای مخلوق و تمام آنچه در سیطره ما قرار دارد یا ندارد یقینا از یک خالق بی حد و مرز و هوشمند و پر قدرت و عظیم خلق شدیم من هرچقدر ک بخوانم یا بدانم باز یک قطره از جهان را ندانسته ام هرچقدر بشر در علم غرق میشود و پیشرفت میکند نباید وجود خالق را کتمان کند بلکه باید سپاسگذار این شبیه سازی قدرتمند باشد چه کسی جز خداوند میتواند بینهایت مخلوقی را خلق کند که خوده مخلوق خالق بینهایت مخلوق دیگر است و چقدر عظیم و زیباست این جمله سپاس از شیر مطالب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۱ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
سلام دوستان . مشکل برخی افراد درک بینهایت بودن ذات خداست زیرا با تفکر زیاد در عمق مسئله کمی گیج میشوند اگر انسان توانست در درک این مسائل(شبهات توحیدی) به بلوغ برسد قطعا دیدن یک چنین فیلم هایی او را به تعمق بیشتر وا میدارد نه کفر الحاد اتفاقا دیدن این فیلم برای من موثر واقع شد زیرا با برخی دیدگاه های غربی ها آشنا شدم. ذات خدا بینهایت است و انسان محدود عاجز از درک. برخی فکر میکنند گفتن این که خداوند بینهایت است و همه مخلوق اویند سطحی نگریست .
برای رفع برخی شبهات جوانان کتاب پرسشها و پاسخ های مذهبی را پیشنهاد می کنم ان شا الله موثر واقع شود
التماس تفکر
Iran (Islamic Republic of)
فریناز فریدنی
۱۹:۴۱ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
به نظر من هر کس دنیای خاص خود را دارد و به وقتش آن را برنامه نویسی می کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۰ ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
گزارش خوبی بود .ممنونم
آخرین اخبار