به گزارش
خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، یکی از مسایل مهم در زندگی، آشنایی با مفاهیم و اصطلاحات حقوقی است، حال آنکه بسیاری از مردم بدون اطلاع از این مبانی درگیر مشکلات مختلف میشوند.
وجوب تعلیم قوانین، از اصول مسلم حقوقی است، چنانکه بر همه مکلفان واجب است قوانین مدون مصوب مجلس شورای اسلامی را پس از ابلاغ دولت و لازمالاجرا شدنش با اعلان در روزنامه رسمی یاد گرفته و طبق آن عمل کنند، در همین راستا به تشریح عمل حقوقی ایقاع میپردازیم.
**ایقاع: ایقاع عملی حقوقی است که در اثر یک اراده حاصل میشود، در ایقاع یک شخص تصمیم میگیرد و توافق لازم نیست.
طلاق که از جمله ایقاعات است، اراده زن را لازم ندارد. ابراء دین و فسخ قرارداد از انواع ایقاعاتاند.
در ابراء کافی است که داین مدیون را از دین بری کند و رضایت مدیون لازم نیست. از طریق ایقاع یعنی اراده یک نفر ممکن است تملک حقوقی عینی را باعث شد چنانچه شخص اراضی موات را با قصد مالکیت حیات و آباد میکند.
در اینکه ایقاع هم مثل عقد نیاز به اعلان اراده دارد یا نه اختلاف نظر وجود دارد مخالفین میگویند لزوم اعلان اراده در عقد به خاطر آگاه شدن از اراده طرف مقابل است ولی در ایقاع که تنها یک اراده موثر است چه لزومی به اعلان دارد، موافقین میگویند اگر اراده در ایقاع اعلان نشود از کجا موضوع احراز شود، که مواد 247 و 248 و 249 قانون مدنی حاکی است که از نظر قانونگذار ایران اعلان لازم است.
انتهای پیام/