معاون فنی و درآمد سازمان تأمین‌اجتماعی با اشاره به علم اکچوآری، گفت: علم اکچوآری علم محاسبه حق‌بیمه در دنیاست و تمامی بیمه‌گران نرخ حق‌بیمه را بر این اساس تعیین می‌کنند.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، محمدحسن زدا در دیدار اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای‌اسلامی با اعلام این مطلب، افزود: پارامترهای جمعیتی، مالی و شاخص‌ها در تعیین نرخ حق‌بیمه مؤثر است.
وی از شاخص‌های جمعیتی، توزیع سنی بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران، جمعیت شاغل، جمعیت کل کشور، نرخ مشارکت جامعه از نظر سن و جنس، مرگ و میر، ازکارافتادگی، بازنشستگی، خروج از سیستم بیمه، خروج از مستمری‌بگیران و توزیع سابقه بیمه‌شدگان را اعلام کرد.
زدا درخصوص پارامترهای مالی گفت: توزیع دستمزدی بیمه‌شدگان، توزیع مستمری، میزان کمک‌های جانبی، منابع سازمان برحسب نوع درآمد و مصارف سازمان برحسب نوع هزینه از پارامترهای مؤثر مالی بر نرخ حق‌بیمه است.
معاون فنی و درآمد سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: نرخ تورم، نرخ رشد دستمزد، چگالی اجتماع، نرخ وصول، نرخ بیکاری و نرخ سود سرمایه‌گذاری از شاخص‌های مؤثر بر نرخ حق‌بیمه است.
وی تصریح کرد: در کشور ایران نرخ حق‌بیمه 30 درصد است، درحالی که در کشورهای فرانسه، سوئد و آلمان 42 درصد و یا در لهستان و چین 40 درصد و در آرژانتین، بلژیک و اسپانیا حدود 37 درصد است.
زدا با اشاره به سنجش وضعیت صندوق‌های بیمه‌گر با ضریب پشتیبانی، گفت: ضریب پشتیبانی نسبت کسانی که حق‌بیمه می‌پردازند، درمقابل نسبت کسانی که از صندوق مستمری دریافت می‌کنند، به دست می‌آید. اگر این ضریب به عدد 5 نزدیک شود، وضعیت صندوق بحرانی توصیف می‌شود و درحال‌حاضر این ضریب در سازمان تأمین‌اجتماعی 5/6 است و به عبارتی ما به مرز خطر نزدیک می‌شویم.
وی به قیمت تمام شده محصولات به عنوان عامل مؤثر در حق‌بیمه اشاره کرد و افزود: براساس تحقیقات، 2 درصد از قیمت تمام شده محصولات شامل حق‌بیمه می‌شود و سازمان تأمین‌اجتماعی مانع تولید و پیشرفت اقتصادی نیست و عوامل دیگری مانند نرخ مبادله و نرخ دلالی حدود 20 درصد در قیمت تمام شده تولید دخالت دارند.

انتهای پیام /

برچسب ها: بیمه ، تامین اجتماعی ، نرخ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار